Flipin
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Politik

Published on april 28th, 2017 | by admin

0

Våra politiker svarar

Välkommen till vår serie där vi frågar ut våra lokalpolitiker om vad de tycker i olika frågor.

Våra lokala politiker i byn engagerar och kan Veberöd. Därför startar vi nu en reportageserie som är ett resultat av Byarådet, Veberöds företagarförening, Föreningsalliansen, PRO och SPF som har samlat ihop frågor som man vill helt enkelt se var partierna står vad gäller Veberöds utveckling.

Kanske ett sätt att se var de olika partierna står och kanske till och med en vägledning och för hur ni ska rösta i nästa val?

 

Dagens fråga:

Hur jobbar man aktivt för etablering av företag i Veberöd


Karin Nilsson

Jobbet sköt av näringslivs enheten på kommunen, men så klart med stöd av politiker då främst byggnads, tekniska och kommunstyrelsen


Camilla Neptune

Vi i Liberalerna vill också betona vikten av att få de redan etablerade företagen att växa och för några gäller det att överleva. Hur kan vi bli bättre på att handla varor och tjänster i Veberöd? Hur stöder vi varandra? Vi tror det finns större möjligheter för företagandet om vi kan hitta samarbetsformer med de andra tätorterna i de östra kommundelarna. Vi behöver också jobba vidare med det engagemang och den intention som tagits fram i Fokus Veberöd!


Klas Svanberg

Från Moderat sida har vi haft ett antal möten med representanter för Företagarföreningen. Vi är även aktiva i frågan när det gäller den fördjupade planeringen av hur Veberöd skall växa. Ett ökat antal boende i Veberöd leder till ett bättre underlag för verksamheter.

Vi har även tagit aktiv del i diskussionen med Stadsbyggnads-kontoret vad gäller privata initiativ för att omvandla mark till näringsmark. Moderaterna har även startat ett företagspolitiskt råd i Lund. Tanken är att följa upp med motsvarande i de östra tätorterna om det slår väl ut.


Mikael Thunberg

Kommunens näringslivsavdelning och mark- och exploateringskontoret på Tekniska förvaltningen jobbar med dessa frågor.


 

Hans-Olof Andersson

Det finns en del hinder. Bland annat framgår det av de kartor över bredbandsutbyggnaden i kommunen att det är betydligt sämre med bredband i Veberöd än till exempel inne i Lund. Vi lär oss mer om hur detta skulle kunna lösas för att kunna lägga ett förslag om det. Förr eller senare måste man också få Trafikverket att bredda till exempel väg 102 på de sträckor där det behövs.

smarta


About the Author



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
  • oktober

    29oktHeldagFamiljeträning ACTIC

    30oktHeldagKafferep på Ugglarp

    31oktHeldagFamiljeträning ACTIC

  • Genarps städ
  • Adderat
  • Pizzeria nice
  • Mias ide o atelje
    Veberöds församling
    Herex
    Sparbanken Skåne
  • Gilla oss gärna :)

  • This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

  • Populära inlägg och sidor

  • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/