Lindfors
Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost
Bilbengtsson

Politik

Published on juli 2nd, 2017 | by admin

0

Våra politiker svarar – fråga nr 4

Välkommen till vår serie där vi frågar ut våra lokalpolitiker om vad de tycker i olika frågor.

Våra lokala politiker i byn engagerar och kan Veberöd. Därför startar vi nu en reportageserie som är ett resultat av Byarådet, Veberöds företagarförening, Föreningsalliansen, PRO och SPF som har samlat ihop frågor som man vill helt enkelt se var partierna står vad gäller Veberöds utveckling.

Kanske ett sätt att se var de olika partierna står och kanske till och med en vägledning och för hur ni ska rösta i nästa val?

 

Dagens fråga:

 • Hur ser planeringen för Idalaskolan ut, projektering och tidsplan?

Karin Nilsson

Idalaskolan är beslutad enl. information så tror man att ev invigning vt 2020


Camilla Neptune

Enligt lokalstrategen på kommunkontoret så blir det förhoppningsvis byggstart 2018 och skolan plus idrottshall, redo att tas i drift 2020.


Klas Svanberg

Redan under förra mandatperioden beslutade vi i Byggnadsnämnden om en detaljplan för både Idalaskolan och för den nya idrottshallen.

Efter maktskiftet 2014 infördes en lokalinvesteringsprocess och i den fastnade Idalaskolan i nästan 2,5 år. Nu har Kommun-fullmäktige äntligen beslutat att beställa Idalaskolan och idrottshallen. Beslutet avviker dock från den ritning som har figurerat i ärendet.

Servicenämnden skall nu ta fram ett nytt ritningsunderlag som man sedan kan ansöka om bygglov med. Parallellt med detta skulle projektering och upphandling kunna ske. Från Moderat sida hoppas vi på att detta skall kunna ske till hösten, men kanske troligare under våren 2018.

Vad som kan hända och vad som skulle kunna försena bygget med lång tid är att antingen bygglovet eller upphandlingen överklagas. 


Mikael Thunberg

Beslut är fattat i Kommunfullmäktige om att en ny skola, tvåparallellig F-3 där det även finns plats för 100 förskolebarn. Det byggs även en ny stor idrottshall. Totalkostnad 154 000 000 kronor. Projektering och framtagande av tidsplan pågår och skolan kommer att börja byggas under 2018.


 

Dragan Brankovic

Beslutet togs i fullmäktige i mars. Ekonomin är beräknad, men projekteringen hade då ännu inte påbörjats. För närvarande finns ingen uppgift om när skolan kan vara klar.

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Landäng
 • Bengts Hästsport
 • qvist
 • Almasoft
  Beab
  Sparbanken Skåne
  Actic2
 • Gilla oss gärna :)

 • Livet på landet☀️#körsbärsdalen #lantliv#dörröd #sommarlov2019#veberodnu#lundskommun ...

  37 2

  Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  Summer at The Lodge.. ☀️🐝🌸 #lifelessordinary #thelodgeresort #summerloving #romeleåsen #skåne #newengland #hideaway #visitlund #veberodnu #lovelund ...

  221 1

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/