Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Politik

Published on juli 25th, 2017 | by admin

0

Våra politiker svarar – fråga nr 5

Välkommen till vår serie där vi frågar ut våra lokalpolitiker om vad de tycker i olika frågor.

Våra lokala politiker i byn engagerar och kan Veberöd. Därför startar vi nu en reportageserie som är ett resultat av Byarådet, Veberöds företagarförening, Föreningsalliansen, PRO och SPF som har samlat ihop frågor som man vill helt enkelt se var partierna står vad gäller Veberöds utveckling.

Kanske ett sätt att se var de olika partierna står och kanske till och med en vägledning och för hur ni ska rösta i nästa val?

 

Dagens fråga:

Hur kan partier påverka tryggheten i skolan, var kan göras när problem kvarstår år efter år?


Karin Nilsson

Det är ett bekymmer, vad skall vi föra är alltid en fråga, visst får vi information varje månad av vad som hänt det är ingen rolig läsning. Precidiet i Bsn Lund öster träffar våra rektorer och verksamhetschefer en gång per termin där vi alltid diskuterar frågan så vi är väl insatta i situationen.Det är klart att resurser behövs, men vi har en ganska hög skolpeng i kommunen, vi i centern tror att ett gott samarbete med föräldrar är viktigt i denna fråga, för det är inte alltid pengar som kan vara den bästa hjälpen.Rektorerna har sina dokument som dom skall och följer, så deras rapportering är helt i linje med vad som står på deras agenda.


Camilla Neptune

Politiken kan vara mycket tydligare i krav på rektor. Det duger inte att politiken månad efter månad får rapporter om kränkningar och sedan bara lägger den informationen till handlingarna. Här krävs att man ställer krav på åtgärder till rektor, – Hur har ni tänkt lösa detta? Vad behövs? Osv. Dessutom är vår utgångspunkt att det är mobbaren och inte den som mobbas som ska flyttas, om det går så långt att det blir en sådan valsituation. Liberalerna har nyligen lagt en skrivelse om hur skolan ska agera vid exempelvis kränkningar. Övergripande så är detta med kränkningar och otrygghet ett stort problem, men ger även möjlighet för alla, att börja prata värderingar. Hur är vi mot varandra i vuxenvärlden? Var lär sig barnen sina beteenden?

       


Klas Svanberg

Detta är ett stort problem. Det ligger dock inom den statliga delegation som rektor har och är inget som de kommunala Barn- och Skolnämnderna har någon beslutanderätt i. Barn- och Skolnämnderna får redogörelse för vad som sker men detta sker endast genom informationsärenden

Vad som kan göras på kommunal nivå är att tillsätta en ny rektor eller mer resurser. Inget av dessa alternativ är någon egentlig lösning och Lund har redan en av Sveriges högsta skolpengar.

Däremot kan vi som föräldrar förmodligen åstadkomma mer. Genom att samarbete med lärarna kan vi kanske åstadkomma en lösning men då måste vi även få med oss lärarna.

 


Mikael Thunberg

Skolans personal hanterar vardagen i skolan, politiken behöver se till att det finns tillräckligt med resurser för att hantera tryggheten.


 

Dragan Brankovic

En del skolor i kommunen har ordningsproblem. I vår budget har vi år efter år föreslagit att lärare, vid behov, ska få tjänstemannabefogenheter och på så sätt ha större befogenhet att ingripa vid ordningsstörningar.

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • JR klimat
 • Ica
 • Björnstorps snickeri
 • Veberöds församling
  Herex
  Solar Plexus
  Sparbanken Skåne
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/