Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Politik

Published on maj 6th, 2017 | by admin

0

Våra politiker svarar – fråga nr 2

Välkommen till vår serie där vi frågar ut våra lokalpolitiker om vad de tycker i olika frågor.

Våra lokala politiker i byn engagerar och kan Veberöd. Därför startar vi nu en reportageserie som är ett resultat av Byarådet, Veberöds företagarförening, Föreningsalliansen, PRO och SPF som har samlat ihop frågor som man vill helt enkelt se var partierna står vad gäller Veberöds utveckling.

Kanske ett sätt att se var de olika partierna står och kanske till och med en vägledning och för hur ni ska rösta i nästa val?

 

Dagens fråga:

Hur ser man på behovet av industrimark i Veberöd


Karin Nilsson

Industrimark bör finnas i varje del av de östra kommundelarna, just nu i Veberöd skall detalj planen för Veberöd nordväst tas och det är ett byte med Myresjöhus.Det är billigare med industrimark i östra delarna av Lunds kommun. Det gäller att titta över all kommunal mark som finns, efter det får man se om det finns mark som privata markägare vill sälja.


Camilla Neptune

Det finns en efterfrågan på industrimark i Veberöd. Planarbete pågår vid Lökadal, men kommunen äger inte mer mark för tillfället. Vi ser gärna att nyetablering av företag eller utbyggnad av företag med  behov av mer utrymme, har en konstruktiv dialog med kommunen. Vi är positiva till att införa en företagslots, som kan hålla ihop både mark- och etableringsfrågor gentemot företagare. En kontakt för alla frågor! Det ska vara smidigt att etablera sig i Veberöd. För att kunna etablera sig utanför själva tätorten krävs dessutom att det finns möjlighet till bredband. Fiberutbyggnad behövs i hela kommunen!


Klas Svanberg

Liksom i övriga kommunen råder en skriande brist på näringslivsmark i Veberöd. Kommunen äger nästan ingen mark i Veberöd och den mark kommunen äger avser främst bostäder. Kommunen håller dock på att detaljplanera ett område mellan Lökadal och väg 11. Arbetet går enligt moderaternas uppfattning allt för långsamt. Vilket vi moderater har påtalat både i Byggnadsnämnden och i Fullmäktige.

Enligt Översiktsplanen från 2010 är det ett näringsområde planerat norr om väg 11. Det är inte kommunen som äger marken och marken ingår i det militära riksintresset så det är tveksamt om man inom den närmaste tiden kan skapa mer näringsmark i Veberöd.

Men som sagt detta är inte ett problem som är begränsat till Veberöd utan gäller för hela kommunen.

Vad man däremot skulle kunna göra från politikens sida är att försöka underlätta för privata aktörer som vill omvandla sin mark till näringslivsmark genom att påskynda detaljplanearbetet i denna ttyp av ärenden.


Mikael Thunberg

Det ska alltid finnas byggklar industrimark i Veberöd, vilket det gjort under många år och markpriset har legat still på en låg nivå sedan 2006. Nuvarande verksamhetsmark har bara enstaka tomter kvar, vilket gör att det planeras för att snart öppna ett nytt verksamhetsområde i Veberöd nordväst.


 

Dragan Brankovic

I den senaste översiktsplanen för Lunds kommun finns det mark reserverad för verksamheter i den norra delen av byn. Det är ju viktigt för företag med bra kommunikationer, så om Trafikverket kan bredda och förbättra väg 102, och simrishamnsbanan äntligen byggs, så har Veberöd mycket bra förutsättningar för företagsetableringar.

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Olsbring
 • Adderat
 • Ettans
 • Empoli
  Mias ide o atelje
  Veberöds församling
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/