Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Föreningar

Published on maj 1st, 2019 | by admin

0

Valborg i Veberöd

Valborg i Veberöd är så där familjärt och mysigt som man bara kan önska i en liten by. Det är Lions som arrangerar det och många engagerar sig så klart i det. Precis som det brukar vara i Veberöd. Allt börjar på Coops parkering med försäljning av facklor och ponnyridning. I gemensamt följe, så tågar sedan hundratals människor upp till Jungfrudalen för att tända den årliga Valborgselden. Häftigt att se så många som gemensamt samlas för att fira in våren! Vårkänslor och gemenskap var några av ledorden i Stefan Bequestrandes vårtal. Ett fint och inspirerande vårtal som uppskattades och fick mycket applåder. Folk slog ner sig längs backen, gick runt och pratade med varandra, köpte sig en korv eller helt enkelt bara njöt av stunden.

Som traditionen bjuder, så utsågs även årets eldsjäl. Det är ett pris som nomineras av byborna så ett klart hedervärt pris. Jag tror att Veberöd har väldigt mycket engagemang och det syntes även i antalet nominerade för året. Bland de som fick flest röster måste vi speciellt nämna Kim Nord på Veberöds Fritid och Josefin Bengtsson i Veberöds Scoutkår som är några av de som har ett fantastiskt engagemang för byn och dess bybor.

Den som till slut fick flest röster och blev Årets Eldsjäl, blev Roland Jönsson!

Ett Stort Grattis!

En av motiveringarna löd:

”Detta för hans otroliga engagemang för Veberöds historia. Både vad det gäller byggnader och människor.
Han håller både föredrag och många inlägg på FB för att sprida sin kunskap. Detta skapar dessutom en bykänsla där både unga och gamla finns med. Allt för att bevara kunskapen så den kan föras vidare och inte glömmas”

Roland:

”Jag tackar alla dom som röstat på mig, men nu är det så att samla in och dokumentera Veberöds ”historia” har många givmilda Veberödsbor hjälpt mig med, i form av foto, tidningsklipp och berättelser.
Denna hjälp har varit helt nödvändig för det jag jobbat för den sista tiden, och det tackar jag bidragsgivarna av hela mitt hjärta.

Jag har nu en ansenlig samling foto och ca 15.000 tidningsklipp från Veberöds gamla kommun. Alltså Veberöd, Silvåkra, Vomb och Dörröd. Detta vill jag dela med mig så mycket det är möjligt. Det är inte så att jag vill låsa in det på min kammare, men formen hur det ska göras tillgängligt är inte riktigt färdigtänkt. I mellantiden så finns materialet att låna på Veberöds bibliotek för den intresserade.

Dock vet jag att det finns mycket mer gömt och glömt i byrålådor här och där. Tyvärr så kan sådant material kastas av misstag eller okunskap. Senare generationer vet kanske inte var materialet härstammar från och många gånger så upptäcker man att man skulle frågat den tidigare generationen när det redan är försent.
Så vänligen gå hem och titta i fotoalbum och byrålådor och hör av er så det blir kopierat, det minsta lilla bidrag kan vara värdefullt. Det är som att lägga ett stort puzzel.

Än en gång tack för utmärkelsen.”

/Roland Jönsson

Alla årens eldsjälar hittar du HÄR

Vill du redan nominera för Årets eldsjäl 2019 så skicka ett mejl till jan@veberod.nu eller lämna in till Medborgarcenter i byn 🙂

Nominerade för 2018:

Fred Lindfors
Ebba Maria Olsson
Mikael Damgaard
Kim Nordh
Josefin Bengtsson
Jan Malmgren (sitter i juryn så ej med)
Pernilla Bruno
Lena Staffansson
Karin o Sven Klarin
Madeleine Månsson
Luca Berardi
Sara Cederlund
Roland Jönsson
Jörgen Svensson
Tommy Strömberg
Jan-Inge Svantesson
Christer Atterling
Julle
Anna Kristoffersson
Gudrun och Sivert Gardell
Tobias Ritzau
Magnus Björklund

 

/ Jan Malmgren

       

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Ica
 • Pizzeria nice
 • Veberöds församling
  Herex
  Mias ide o atelje
  Solar Plexus
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/