Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost
Lindfors
Bilbengtsson

Bygden

Published on mars 13th, 2016 | by admin

1

Nu bygger vi Veberöd

f7

De lysande lila ballongerna ledde in till medborgarkontoret, där fokuset under gårdagen enbart låg på Veberöd. Fokus Veberöd har under året 2015 och den senaste delen av 2014 varit ett projekt lett av June, där Veberöd inom ett brett antal frågor öppet har diskuterats. I lördags avslutades detta projekt med ett öppet hus där invånare från Veberöd, Dörröd, Silvåkra och Vomb kom att kunna se de resultat och planer som tagits fram. På plats fanns även VAIF, Scouterna och lottakåren som bjöd på korv, krabbelurer, kaffe och kakor. Inte minst fanns politiker och tjänstemän från Lunds kommun för att svara och diskutera de olika områdena. En aktiv fråga var den framtida tågstationen. Tidigare undersökningar om lägesplacering försedde besökaren med en bakgrundshistoria där man sedan själv fick argumentera för var tågstationen skulle ligga bäst. Detta område förtydligades med en beslutad ljusgrön markering, tvärs över Veberöds by. Kollektivtrafiksfrågan sträckte sig dock längre än så och diskussionen om framtida bussrutter presenterades i form av tre förslag. Alternativ 1 presenterade förslaget om en utökad pendlarparkering vid försköningen samt den östra hållplatsen. Det tog även upp möjligheten för försköningens busshållplats att flyttas mer väster när Veberöd växer. Alternativ 2 handlade om en superbuss som endast stannar vid försköningen (här föreslås också pendlarparkeringen att utökas). Syftet här är en snabbare och effektivare buss som stannar på färre stationer. Det sista framlagda alternativet är en långsiktig fortsättning på alternativ 2, där hållplatsen för superbussen kan komma att få ett mer centralt läge. Dessa alternativ beror på faktorerna om och när.

f10 f11 f12 f13

Utöver skriven statistik har en mer estetisk anda slagit ro i projektet. Förskolebarnen presenterar sina fint skrivna texter om deras favoritplatser i byn och idéer om hur de önskar att byn ska utvecklas. De har även gjort en stor gemensam tavla om vad Veberöd betyder och är för dem samt skapat en värld i minecraft där de fantiserat hur Veberöd skulle kunna se ut år 2034. Fortsatt i kreativ riktning har invånarna fått skicka in bilder till fotoutmaningen. Hedersomnämnda för bästa fotografi blev Kerstin Axelsson och Fredrik Wildt. Här skulle de porträttera, likt barnen, vad Veberöd är för dem. En bild säger mer än tusen ord och det var inte svårt att se att vår underbara natur har stor betydelse för många av oss. I den enkät som gjorts har ”naturen” fått majoriteten av rösterna när man frågat Veberöds-, Dörröds-, Silvåkra- och Vombsbor om vad som fick de att flytta hit. Mycket glada blir vi också av att läsa i samma enkät att majoriteten svarande ser sig själv bo kvar om 10 år!

f8 f9

 

f5

f4

f2

 

f3

 

f6

Förutom detta, stod även diskussionen om ”Hur ska Veberöd utvecklas?” i stort centrum. Frågan tycks engagera många och att vi kan påverka på detta sätt är en fantastisk möjlighet. På kartan får du själv ändra, lägga till bostadsgrupper eller omplacera idrottshallen. Bör vi satsa på ett större och mer enat centrum? Vill vi att Veberöd ska bestå av villor? Eller kanske en småstad, likt den som byggts i Lomma hamn? Vad är bäst för framtidens Veberöd? För er som missade att titta in igår, så är det bra att veta att frågan fortfarande går att påverka. Lunds kommun letar engagerade människor som kan tänka sig en fortsatt diskussion av detta.

Är du intresserad? Kontakta June på medborgarkontoret!

/Linn

bege
smarta


About the AuthorOne Response to Nu bygger vi Veberöd

 1. Britt Steiner says:

  kolla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • april

  23apr00:00- 23:00Jazz

  25apr10:00- 12:30Skrylleloppet

  26apr16:00Event avbrutetKonsert Norra Ugglarp

 • Landäng
 • Ica
 • Ettans
 • Handelsbanken
  Hairdo
  Svenskoptik
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  205 15

  Lunchmys med mira_martinsson och kolla in denna vackra grekiska sallad!! Helt otroligt smakfullt och färgglatt. Nu ska jag hugga in! Vad äter du till lunch?
  systrarnapasolhjulet #dagenslunch #grekisksallad #lunch #motherdaughter #veberodnu
  ...

  163 23

  Nu är bloggen uppdaterad med vår utflykt från igår 💖🙏 Länk i profilen ⬆️ #bloggse #körsbärsdalen #veberodnu #familjeutflykt #smultronställe #smultronställeiskåne #skåne #visitskane #veberöd #millimys ...

  51 2

  Körsbärsdalen 2019 🤩 om mindre än tre månader är vi där igen... Mitt i våren! 🌺💗 Det känns bättre att ha något bildligt att de fram emot.
  .
  .
  Vi har ju cykelavstånd till denna fantastiska plats på jorden! I fjol cyklade vi dit med picknick en eftermiddag mitt under körsbärsblomningen! Det får bli en plan för 2020 också! Eller hur tommystromberg76 ❤️
  #millimys #körsbärsdalen #körsbärsdalen2019 #vårkänslor #picknick #visitskane #veberodnu #bokblogg #bokbloggare
  ...

  110 6

  Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  112 6

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  98 2

  Åhhh jag är så peppad! Jag fick frågan från vårt Bibliotek i Veberöd om jag ville komma & prata Feelgood - boktips! Såklart jag ville! På facebook kan du rösta på deras sida om det passar bäst en vardagskväll eller en lördagseftermiddag 🤩📚
  #feelgood #feelgoodfrossa #feelgoodfrossamedmillimys #veberodnu #millimys #boktips #älskaböcker #vårläsning #bokblogg #bokbloggare #lästips #boknörd
  ...

  103 27
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/