Toyota Sydost
Lindfors
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani

Polis

Published on november 5th, 2016 | by admin

0

Esteban informerar

Nu har hösten kommit med råge och mörkret bjuder in till ökad brottslighet. Tyvärr finns det redan några grannar i Veberöd som har blivit drabbad av inbrott i deras bostäder. Det är omöjligt att skydda sig till 100% mot inbrott men man kan göra det svårare och mindre attraktivt att ge sig på din bostad.

Tänk på att de flesta som gör inbrott rekar inför ”jobbet”. Det gäller att skapa illusionen om att det är någon hemma. De flesta av inbrottstjuvar vill undvika en konfrontation för att inte kunna bli igenkända.

Vi som människor gillar rutiner och de flesta av oss agerar ungefär likadant innan man lämnar bostaden. Detta kan uppmärksammas och därför ska man försöka ”lura” den som eventuell rekar för inbrott.

Exempel på saker som man kan tänka på är hur man parkerar bilen, när man tömmer brevlådan, hur det ser ut vid frukostbordet m m.

Vi gillar att lämna huset i bästa ordningen så att man slipper börja med att plocka undan frukosten när vi kommer hem från jobbet men en sån enkel sak som att lämna gärna flingorskålen kvar på bordet och morgontidningen så vet den som rekar inte om du är hemma eller du har gått till jobbet. Om du jobbar länge eller har långt till jobbet/skolan be då en granne om de kan tömma brevlådan ganska snart efter att brevbäraren har kommit. Tänk igenom hur din dag ser ut och skapa illusionen att du är hemma.

Larm är också bra men det stoppar inte. Det skapar stress hos inbrottstjuven och kanske väljer hen att inte ge sig på just det huset med larm eftersom det skapar uppmärksamhet och larmet börja tjuta. Som sagt det är ingen garanti att du inte drabbas av inbrott men man kan alltid göra det svårare.

Att vara uppmärksam gällande vilka personer eller fordon som rör sig i bostadsområde kan hjälpa polisen att kartlägga hur visa vanebrytare rör sig och försöka hitta ett mönster och på så sätt sätta rätt resurser på rätt plats.

Gå gärna in på Tipsa polisen och skriv registreringsnummer på främmande bilar, tidpunkt, plats  och all information som du tycker är relevant. Lita på din magkännsla när den säger att något inte står rätt till, det brukar vara rätt.

Det finns mer information på polisen.se , skriv inbrott i sökrutan och där hittar mer information om hur man kan skydda sig mot inbrott.

Trick som tjuven använder

1 Mynttricket: Ett mynt placeras på dörrmattan till ett hus för och tjuven återvänder för att se om myntet ligger kvar. Ligger det kvar signalerar det att huset är tomt.
2. Stegtricket: Tjuven använder sig av en stege för att ta sig in direkt på övervåningen – det är vanligt att villor enbart är larmade på nedervåningen.
3. Tejptricket: En tejpbit sätts fast på dörrar, grindar och postlådor som visar om någon befinner sig på adressen eller inte.
4. Magnetmetoden: Tjuven öppnar en olåst dörr och sätter en magnet i kanten av metalllåset När dörren stängs hindrar magneten dörren från att gå i lås ordentligt.
5. Bollbluffen: Likande mynttricket och tejptricket. En boll placeras utanför dörren för att se om någon befinner sig i bostaden.

Hälsningar

din områdespolis

Esteban

Polisen

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Kompas
 • Adderat
 • Novakliniken
 • Humlamaden Rehab
  Style by E
  Hairdo
  Actic2
 • Gilla oss gärna :)

 • Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  The Veranda is open! 🍸🍴☕️🍰 Vi serverar loungemeny med fyra mils utsikt mellan kl 11-17 och vår BBQ buffé från kl 19 (tisdag-lördag). Brunch på söndagar kl 12. Kom ihåg att boka bord om du säkert vill få plats! 046-24 89 05 #restaurangheaven #thelodgeresort #lifelessordinary #summerloving #spa #lovelund #visitlund #veberodnu ...

  130 1

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/