Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Föreningar

Published on april 20th, 2017 | by admin

0

Dansgalan 20 år

Idén till dansgalan hade Ingemar Ingesson haft ganska länge, men det var först hösten 1996 som den började att bli aktuell. Då hyrde Ingemar anläggningen som dansgalan har hållits i, i snart 20 år. Han såg tidigt möjligheten i den och ett koncept växte till slut fram. Han ville ha en fest, en fest i byn där man inte MÅSTE tycka om att dansa, där man bara kan ta en pilsner och snacka med grannen. Han tog sin idé vidare till Nils-Åke Stålring och Gerth Kvist som snabbt var ombord på Ingemars planer. Tillsammans ordnade man ett möte där man började att dra i alla lösa trådar för att kunna få ihop den dansgala man drömt om. Den första dansgalan hölls 1997 och har sedan fortsatt genom åren. Dansgalan som kommer stämplar av 20 år sedan startskottet. Eventuellt blir det också Veberöds sista dansgala.

Trots att det snart har gått 20 år har dansgalan varit i princip densamma genom alla. Visst har det fysiska upplägget skiftat, maten varierat och underhållningen varit olika men det har fortfarande varit samma tanke om att göra något stort i Veberöd, att sätta Veberöd på kartan! Vi har bland annat Jan-Inge Svantesson, Markus Bengtsson, Dan Mårtensson, Andreas Granell, Johannes Mårtensson, Nils-Åke Stålring och Ingemar Ingesson att tacka för dansgalan som sker i maj, 2017. Det är viktigt för alla inblandade att all vinst som görs på dansgalan går tillbaka till Veberöds Allmänna Idrottsförening, VAIF.

Nils-Åke och Ingemar pratar entusiastiskt om projektet som engagerat dem i flera år. De pratar bland annat roat om stunden de mätte rumpor för att kunna räkna ut hur många bänkar som behövdes, ungefär 57 centimeter räknade de per rumpa. De pratar också om de stora förberedelserna, som att ha god kontakt med räddningstjänst, polis och tillståndsmyndigheter. När jag själv tar en titt bland alla de saker de har sparat under åren förstår jag vad de menar. I flera stycken pärmar finns papper som sträcker sig bak på 90-talet, allt ifrån om hur vädret var just dansgalan 2002 eller utklipp från vilka dukar man använde till att duka borden med. Fotografier och andra kära minnen har de såklart också sparat. Mycket är till förtjänst av Gerth Kvist, som också jobbade hårt med dansgalan. Han var perfektionisten i gruppen, den som höll ordning och reda på resten. ”Vad har vi kommit fram till idag?” brukade Gerth alltid säga efter styrelsemötena de hade tillsammans, vilket var en hjälpsam nyckel till att arbetet drevs framåt.

Först verkade dansgalans grundare, Ingemar Ingesson, Gerth Kvist, Nils-Åke Stålring och Bertil Lönnborn, ha bestämt sig för att 10 år, det är lagom. Trots det fortsatte dansgalan år efter år. Samtidigt som det är roligt att arbeta med galan och involverade uppger sig vara oerhört stolta över projektet, så är det mycket arbete som ligger bakom. 20 år tycker nu ansvariga känns som en lagom tid och det är därför dansgalan 2017 blir den sista i deras regi. Om det kommer fler dansgalor därefter, det vet vi inte.

 

Gerth, Ingemar och Nils-Åke i planeringstagen

/Linn Malmgren

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Genarps städ
 • Adderat
 • Capio Novakliniken
 • Sparbanken Skåne
  Solar Plexus
  Mias ide o atelje
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/