Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Företag

Published on juni 7th, 2018 | by admin

0

Hampa-cocktail på årets Mossagårdsfestival!

10 år har gått sedan de första nyfikna festivalbesökarna kunde vandra i den fyra meter höga hampalabyrinten under premiären av Mossagårdsfestivalen 1-3:e augusti 2008. Numera kan festivalen inte erbjuda en hampalabyrint eftersom det tidigarelagda festivaldatumet 15-17:e juni innebär att hampan bara vuxit sig till knähöjd. Men skam den som ger sig. I år kan man istället avnjuta choklad- och limekaka med hampa, raw hampabollar, hampasmörgåsar, hampafalafel, hampaglass, hampavåffla, hampasmoothie, hempy latte och Mossagårdens egna hampa-cocktail.

 

När man närmar sig festivalområdet syns hampan vaja i vinden och stannar man alla tre dagar hinner man faktiskt uppfatta med blotta ögat hur hampan vuxit, så snabbt växer den. Redan under festivalens tionde festival 2016 introducerades Mossagårdens egna hampaolja, som numera säljs i ICA-butiker runt om i Skåne. Gårdens produktutveckling av hampa har fortsatt:

 • Hampan är en helt magisk växt och den är så rolig att arbeta med. Man kan använda allt från stammen, bladen, blommorna och fröna för förädling, den doftar gott och gör gott i jorden. Den är nästan helt för bra för att vara sann! Jag kan förstå att man använt den THC-fattiga hampaväxten som medicinalväxt i flera tusen år, berättar festivalens hampaentusiast Ebba-Maria Olson.

Världshälsoorganisationen (WHO) har erkänt hampa som ett livsmedel med optimal balans av essentiella fettsyror, där fröet utgör en mycket bra källa för omega-3 och omega-6. Eftersom fröet innehåller alla nio essentiella aminosyror som vi behöver tillföra kroppen, är den en fullvärdig växtbaserad proteinkälla. Den innehåller också rikligt med fibrer, vitaminer och mineraler.

 • För att ta fram så många spännande hampaprodukter som möjligt har vi samarbetat med LTH i Lund, Krinova, Gastronomiprogrammet i Kristianstad och School of Design and Technology i Köpenhamn, samt våra festivalkockar. Det har skapats massor av roliga rätter, en glass var t.ex. gjord på hampa och insekter, men vi kommer att bespara festivalbesökarna insekterna i år, det tar vi ett annat år, säger Ebba-Maria med ett leende.

Man kan också gå på föreläsningar med kunniga hampaprofiler och lära sig mer om hampans många användningsområden som matprodukt och byggmaterial.

Hampa i all ära, det finns också – som vanligt – ett trettiotal musikuppträdande, barnshower, ekologisk och vegetarisk mat, ett tiotal olika ekologiska fatöl, avkopplande aktiviteter i gräset och föreläsningar om mat- hälsa- klimat och natur, för att nämna lite ur utbudet. Den naturinspirerade Mossagårdsfestivalen erbjuder både barn och vuxna spännande aktiviteter som lockar.

________________________________

 

Mossagårdsfestivalen – en kort presentation

Mossagårdsfestivalen startade 2008 och är en gränsöverskridande festival som hyllar de ekologiska värdena under tre dagar. Förutom musikartister finns många programpunkter som fartfyllda barnshower, ekomarknad, filmvisningar, biospa och naturvandringar, ponnyridning, återvinningspyssel, akrobatik, klappvänliga djur och mycket mer. Festivalens största samarbetspartner är Folkuniversitetet i Lund.

 

se mer HÄR

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • östarp
 • Adderat
 • Omtanken
 • Almasoft
  Empoli
  Köksland
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/