Lindfors
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost

Bygden

Published on augusti 28th, 2015 | by admin

En SmakSak!

Vi var nyfikna på vad SmakSak i Blentarp är, så vi åkte dit och träffade ägarna Marie och Leon för att ta reda på saken!

De träffades i Dubai där Marie arbetade som PR-chef på ett hotell där Leon var chefskonditor. De sprang på varandra i gångarna och Leons vita chokladmousse förde dem samman. De gifte sig i Dubai och flyttade sedan till England. I England öppnade Leon upp Michael Cains Abode Restaurant och vann en ”Michelin Star”. Därefter blev Leon erbjuden lärarutbildning och jobb som lärare inom bröd och bakverk på Canterbury College i England. Efter sju år i England bestämde de sig för att flytta till Husie där Marie är uppväxt, men efter 13 år utomlands hade mycket förändrats och samhället var sig inte likt. Det var av en slump som Marie hörde att SmakSaks förra ägare skulle sälja och nappade direkt på att ta över. Tre år senare har de breddat kundkretsen, gjort om bageriet till ett KRAV-certifierat bageri och i större omfattning börjat göra tårtor och bakelser på beställning. De skräddarsyr dessutom bakelserna och tårtorna efter kundens egna behov, tycke och smak. Av den anledningen finns det inte en bästsäljande tårta.

Intresset för bakning har alltid funnits hos Leon och de älskar båda mat och kulinariska kring det. ”Jag har jobbat som restaurangchef och har alltid haft ett intresse för mat och servicen kring det. Att få alla mätta och glada” säger Marie. Med Maries bakgrund inom PR-branschen var hon noga med att marknadsföra bageriet. Nu tre år senare har de kunder från Malmö och Lund men det har även hänt att cyklister från Holland, Tyskland och Danmark hittat till bageriet i lilla Blentarp. Dessutom har de ordnat med ”cykelpaket” för de större cykelgrupperna som cyklar från olika ställen i Skåne. Cykelpaketen kan bestå av en macka, kanelbulle eller kardemummabulle och kaffe. När cyklisterna sedan är framme är allt klart till dem och de kan sitta tillsammans och fika, och slipper vänta. Det kallar vi service!

SmakSak är både ett ekologiskt och ett kravmärkt bageri. Marie berättar att det ekologiska sedan grunden haft en stor betydelse. Privat har de alltid dragit sig för att köpa färdiga matprodukter. Leon berättar att det inte finns färdiglagad mat att köpa i affärerna på samma sätt i hans hemland Syrien. Där kommer gröderna färska direkt från bönderna inom några dagar, ibland till och med inom ett par timmar. Men det var ändå när barnen kom som det ekologiska på allvar fick en betydande roll i familjen. ”Vi vill ge dem en bra grund tills de själva kan bestämma” berättar Marie.  Nu influerar detta hela bageriet och 90% av alla råvaror måste vara ekologiska. Dessutom kan de stolt berätta att de är en av tre producenter av KRAV-märkt hamburgarbröd i Norden och de enda som gör KRAV-märkta napoleonbakelser och prinsesstårtor. Marie och Leon tycker också att det är viktigt med samarbete mellan företagen i bygden. Därför köper de ingredienser i mataffären i Blentarp.

Vi tycker såklart att det är jätteviktigt med ekologiskt och inte minst med samarbete i bygden! Vi är därför stolta att ha SmakSak representerade på vår sida.

Blev du sugen på någon av tårtorna eller bakelserna? Kolla in deras hemsida här.

/Josefin

 

sm8 sm7 sm10

Vår helt egna Veberod.nu-tårta!

Skärmklipp

 

sm4

Ägarna Marie och Leon.

sm1

 

bege
smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • februari

  28feb16:00Räkfrossa tillsammans med PRO

 • Färgcenter
 • Adderat
 • Veberöds trafikskola
 • Hairdo
  Veberöds församling
  Wendelford
  Empoli
 • Gilla oss gärna :)

 • Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  162 4

  Vi äter kvällsmaten i paradiset #körsbärsdalen veberodnu #veberodnu ...

  118 2

  Nu är bloggen uppdaterad med vår utflykt från igår 💖🙏 Länk i profilen ⬆️ #bloggse #körsbärsdalen #veberodnu #familjeutflykt #smultronställe #smultronställeiskåne #skåne #visitskane #veberöd #millimys ...

  51 2

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  98 2

  Åhhh jag är så peppad! Jag fick frågan från vårt Bibliotek i Veberöd om jag ville komma & prata Feelgood - boktips! Såklart jag ville! På facebook kan du rösta på deras sida om det passar bäst en vardagskväll eller en lördagseftermiddag 🤩📚
  #feelgood #feelgoodfrossa #feelgoodfrossamedmillimys #veberodnu #millimys #boktips #älskaböcker #vårläsning #bokblogg #bokbloggare #lästips #boknörd
  ...

  103 27

  Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  112 6

  Körsbärsdalen 2019 🤩 om mindre än tre månader är vi där igen... Mitt i våren! 🌺💗 Det känns bättre att ha något bildligt att de fram emot.
  .
  .
  Vi har ju cykelavstånd till denna fantastiska plats på jorden! I fjol cyklade vi dit med picknick en eftermiddag mitt under körsbärsblomningen! Det får bli en plan för 2020 också! Eller hur tommystromberg76 ❤️
  #millimys #körsbärsdalen #körsbärsdalen2019 #vårkänslor #picknick #visitskane #veberodnu #bokblogg #bokbloggare
  ...

  98 6
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/