Toyota Sydost
Bilbengtsson
Lindfors
Veberöds Kakelkompani

Bygden

Published on augusti 31st, 2015 | by admin

Vem är Lutfi Kolgjini?

Vi på Veberod.nu är väldigt nyfikna på våra annonsörer och hur de är som personer. En av våra annonsörer är Lutfi Kolgini som driver företaget Stall Kolgjini.

Namn: Lutfi ”Ludde” Kolgjini

Ålder: 55 år

Familj: Sambon Anna och barnen Adrian, Camille och Dante.

Bor: Vombs Nygård

Familjen Kolgjini kom till Sverige år 1967 från Albanien. Lutfi, eller Ludde som han gärna kallas, har alltid haft ett djurintresse. Men det var när han i 16-års åldern fick följa med en väns pappa till Jägersro Travbana i Malmö som det riktiga hästintresset kom. Som 18-åring började han att jobba som lärling i olika stallar. I början var det tufft att som kille vara hästintresserad men Ludde gav sig inte. Han har genom åren haft 8 olika tränare och byggt upp en enorm kunskapsbank. År 1986 blev han själv tränare och 1990 köpte han sin gård i Vomb.  Idag har han 30-35 anställda och har en omsättning på runt 70 miljoner. Han står som ägare till två gårdar och arrenderar en. Han har vunnit ca 2000 lopp och har runt 350 avelshästar. Men vägen hit har varit kantad av såväl ekonomiska som sportsliga motgångar. Det som har gjort Ludde till den stjärna han är inom travsporten, är hårt arbete och passion för hästen. ”Har du inte passion för hästen kommer du ingenstans” berättar Ludde. Det gäller att ha känsla för hästen och att ha rutin. Ludde kan alla sina hästar och vet vilka deras bra och dåliga egenskaper är. Det är många års studerande av bra och dåliga hästar som ligger bakom den kunskapsbank han byggt upp.

Företaget arbetar med att avla fram och träna hästar. Lutfi berättar att han alltid varit intresserad av avel och för 12-13 år sedan började han själv att avla. Med sitt företag, gör de hela arbetet från skrivbord till tävlingsbanan. De börjar med att sätta ihop en häst vid skrivbordet, att välja ett sto och en hingst. De föder sedan upp den, tränar den för att till sist tävla och förhoppningsvis vinna med den. Ludde tränar även andra och deras hästar. Han tränar hästar åt såväl kändisar som vanliga människor. Bland de stora namnen finns t.ex. fotbollsspelaren Markus Rosenberg. På de 350 hektar jordbruksmark odlas hö och spannmål. Allt hö som hästarna får kommer från den egna marken.

Stallet vinner ungefär 3000 lopp per år och det kommer köpare från alla världens hörn för att köpa hästar hos Stall Kolgjini. När jag frågar vilka framtidsplaner Ludde har så säger han att han redan är i mål. Han är i toppen bland de svenska uppfödarna och bland de mest vinnande stallarna. Framtiden ser ljus ut med två söner som båda är väldigt lovande.

Vi tycker det är härligt med att bygden har så passionerade företagare som Ludde. Läs gärna mer om honom HÄR

/Josefin

 

l6 l2 l3 l4 l5

smarta
bege


About the AuthorBack to Top ↑
 • januari

  23jan19:00New Rotics; grym rotrock

  24jan19:00- 20:30Magisk show i Dalby

  25jan12:00- 15:00Stickning - Workshop

  26jan17:00- 18:00prova på innebandy

 • Kompas
 • Ica
 • Hans wachner
 • Almasoft
  Hairdo
  Köksland
  Svenskoptik
 • Gilla oss gärna :)

 • En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15

  Det börjar bli grönt i vackra Skåne. Vitsippor börjar täcka marken och knopparna på magnolian växer och förbereder sig på att visa upp sin färgprakt. Hur långt har våren kommit hos dig?
  #spring #vår #våriskåne #veberodnu
  ...

  240 28

  Lunchmys med mira_martinsson och kolla in denna vackra grekiska sallad!! Helt otroligt smakfullt och färgglatt. Nu ska jag hugga in! Vad äter du till lunch?
  systrarnapasolhjulet #dagenslunch #grekisksallad #lunch #motherdaughter #veberodnu
  ...

  163 23

  Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  112 6

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  98 2

  Åhhh jag är så peppad! Jag fick frågan från vårt Bibliotek i Veberöd om jag ville komma & prata Feelgood - boktips! Såklart jag ville! På facebook kan du rösta på deras sida om det passar bäst en vardagskväll eller en lördagseftermiddag 🤩📚
  #feelgood #feelgoodfrossa #feelgoodfrossamedmillimys #veberodnu #millimys #boktips #älskaböcker #vårläsning #bokblogg #bokbloggare #lästips #boknörd
  ...

  103 27

  Nu är bloggen uppdaterad med vår utflykt från igår 💖🙏 Länk i profilen ⬆️ #bloggse #körsbärsdalen #veberodnu #familjeutflykt #smultronställe #smultronställeiskåne #skåne #visitskane #veberöd #millimys ...

  51 2
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)