Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on augusti 31st, 2015 | by admin

Vem är Lutfi Kolgjini?

Vi på Veberod.nu är väldigt nyfikna på våra annonsörer och hur de är som personer. En av våra annonsörer är Lutfi Kolgini som driver företaget Stall Kolgjini.

Namn: Lutfi ”Ludde” Kolgjini

Ålder: 55 år

Familj: Sambon Anna och barnen Adrian, Camille och Dante.

Bor: Vombs Nygård

Familjen Kolgjini kom till Sverige år 1967 från Albanien. Lutfi, eller Ludde som han gärna kallas, har alltid haft ett djurintresse. Men det var när han i 16-års åldern fick följa med en väns pappa till Jägersro Travbana i Malmö som det riktiga hästintresset kom. Som 18-åring började han att jobba som lärling i olika stallar. I början var det tufft att som kille vara hästintresserad men Ludde gav sig inte. Han har genom åren haft 8 olika tränare och byggt upp en enorm kunskapsbank. År 1986 blev han själv tränare och 1990 köpte han sin gård i Vomb.  Idag har han 30-35 anställda och har en omsättning på runt 70 miljoner. Han står som ägare till två gårdar och arrenderar en. Han har vunnit ca 2000 lopp och har runt 350 avelshästar. Men vägen hit har varit kantad av såväl ekonomiska som sportsliga motgångar. Det som har gjort Ludde till den stjärna han är inom travsporten, är hårt arbete och passion för hästen. ”Har du inte passion för hästen kommer du ingenstans” berättar Ludde. Det gäller att ha känsla för hästen och att ha rutin. Ludde kan alla sina hästar och vet vilka deras bra och dåliga egenskaper är. Det är många års studerande av bra och dåliga hästar som ligger bakom den kunskapsbank han byggt upp.

Företaget arbetar med att avla fram och träna hästar. Lutfi berättar att han alltid varit intresserad av avel och för 12-13 år sedan började han själv att avla. Med sitt företag, gör de hela arbetet från skrivbord till tävlingsbanan. De börjar med att sätta ihop en häst vid skrivbordet, att välja ett sto och en hingst. De föder sedan upp den, tränar den för att till sist tävla och förhoppningsvis vinna med den. Ludde tränar även andra och deras hästar. Han tränar hästar åt såväl kändisar som vanliga människor. Bland de stora namnen finns t.ex. fotbollsspelaren Markus Rosenberg. På de 350 hektar jordbruksmark odlas hö och spannmål. Allt hö som hästarna får kommer från den egna marken.

Stallet vinner ungefär 3000 lopp per år och det kommer köpare från alla världens hörn för att köpa hästar hos Stall Kolgjini. När jag frågar vilka framtidsplaner Ludde har så säger han att han redan är i mål. Han är i toppen bland de svenska uppfödarna och bland de mest vinnande stallarna. Framtiden ser ljus ut med två söner som båda är väldigt lovande.

Vi tycker det är härligt med att bygden har så passionerade företagare som Ludde. Läs gärna mer om honom HÄR

/Josefin

 

l6 l2 l3 l4 l5

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Fastighetsbyrån
 • Adderat
 • Pizzeria nice
 • Köksland
  Sparbanken Skåne
  Empoli
  Almasoft
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/