Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on augusti 17th, 2015 | by admin

Vem är Lena Staffansson?

Namn: Lena Staffansson

Ålder: 49

Bor: Flyinge by

Familj: Sambo och släkt i Tyskland och Italien

Arbete: Veberöds Hälsobutik

Lenas tre ord om Veberöd: Lojalitet, Välkomnande, Öppenhet

 

Vi träffar Lena på baksidan av hennes butik mitt i Veberöd. Vi sätter oss vid ett runt trädgårdsbord. På bordet ligger bland annat en bok om kvinnans hormoner . Så fort vi satt oss till rätta börjar Lena att berätta allt möjligt om hennes fascinerande historia. Jag behöver inte ställa en enda fråga, det liksom rinner ur henne. Lena föddes i Lund men är uppvuxen i Tyskland. Efter några år i Tyskland flyttade Lena och hennes mamma tillbaka till Sverige och Östersund. Där vantrivdes Lena och flyttade tillbaka till Lund när hon var 18 år. Här började hon plugga på Komvux men det dröjde inte länge förrän hon flyttade till Italien och öppnade en vegetarisk restaurang och bar med en italienare. Därefter jobbade hon som översättare på tyska och italienska. Efter totalt tio år i Italien flyttade hon tillbaka till Sverige. Här fortsatte hon till en början inom bar- och restaurangbranschen. Hon blev pubchef, jobbade som spritkassörska, gick en turismutbildning och gjorde paketresor för semesterföretag. Därefter började hon på Malmö Airport där hon så småningom blev chef. Men efter sex år på Malmö Airport sa det en dag stopp. Hon hade fått nog av byråkratin och fyrkantigheten på arbetsplatsen och bestämde sig för att säga upp sig. Då började hon googla och hittade en annons om att Veberöds hälsobutik var till salu. Några månader senare, närmare bestämt i september förra året slog Lena upp dörrarna till sin alldeles egna hälsobutik.

Intresset för hälsa har alltid funnits hos Lena, eftersom hon själv haft problem. ”Det finns så mycket man kan göra genom att ändra kosten” säger Lena. Men hon vill inte att butiken ska vara endast en hälsokostaffär. Det ska finnas annat inom hälsa också. Bara på den korta tid vi pratar så har jag redan lärt mig enormt mycket om hälsa och kost. Till exempel att nypon kan ta bort smärta i leder och göra dem rörligare. Därav är nyponpulvret den bäst säljande produkten. Hon berättar också att rödbetor kan utvidga blodkärlen och att hon därför har många maratonlöpare som kunder, eftersom det hjälper dem att prestera bättre under loppen.

Något som både jag och Lena är fascinerade över är att kundkretsen är så varierad. Det är både män och kvinnor, unga och gamla som kommer till butiken. Vissa vill bara prata med Lena, bli glad av hennes skratt och gå därifrån lite mer positiv än när man kom in. Sedan hon tog över butiken har hon gått olika kurser för att lära sig mer om hälsa och välmående men hon har även lärt sig mycket av sina kunder.

Lena berättar att hon tycker att bemötandet från byn har varit fantastiskt. Hon uppskattar att det är många företag och föreningar i byn, och att alla är så hjälpsamma. Hon hoppas kunna göra ett samarbete mellan de olika hälsoföretagen i höst för att visa upp att Veberöd är en ”hälsoby”. I september blir det förhoppningsvis ett samarbete med Lenas hälsobutik och Pernilla på Kanelbullen. Ambitionen är att sälja Pernillas glutenfria bröd och rågbröd i hälsobutiken. På Veberödsrundan kommer Lena att dela ut rödbetsjuice för att få deltagarna att prestera bättre och i höst kommer hon att skänka nyttiga snacks till en datorkurs i byn. Och om det inte vore nog så är hon dessutom sekreterare i Veberöds Företagarförening. Hon är kort och gott ett ordentligt energiknippe som vi verkligen inte vill vara utan i byn!

11857553_10208067302786793_67548541_n

11857761_10208067301786768_667837758_n

11857625_10208067302146777_499545429_n

Movo- den mest sålda produkten hos Lena! Innehåller nypon som gör att lederna blir rörligare och inte gör ont.

11880102_10208067302306781_759558751_n

Olika typer av mjöl, fröer och oljor.

11897156_10208067302466785_551055225_n

Lena är ett energiknippe, alltid glad och alltid positiv. Mycket energi går också in till Veberöds företagarförening, där Lena idag är en drivande kraft. Veberöd är väldigt glada att ha fått Lena som en av våra många drivande företagare och vi förstår varför fler och fler besöker hennes butik. Nyfiken? Besök gärna henne och du förstår varför 🙂

http://www.veberodshalsobutik.se/

Veberods_halsobutik300

/Josefin

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Trädgårdstjänst
 • Ica
 • Björnstorps snickeri
 • Almasoft
  Herex
  Empoli
  Solar Plexus
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/