Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on oktober 5th, 2015 | by admin

Veberödstrummis släpper skiva!

I fredags släppte lundabandet Unspecific, där veberödstrummisen Johan Bengtsson spelar, sin första skiva. Skivan som är en EP, alltså en skiva med ca 5 låtar, heter ”Point of View” och har arbetats fram under lång tid.

Jag träffar Johan i hans studio i föräldrarnas villa i Veberöd. På väggarna sitter stora plattor för att dämpa ljudet utåt. I ena änden av rummet står det stora trumsetet som till viss del har blivit nerplockat. Efter vårt samtal ska han nämligen bege sig med sina cymbaler till Lund för att spela in musikvideon till plattan. I andra änden av det avlånga rummet står en låda med inspelningsutrustning, ett bord, två fåtöljer och en LP-spelare. Bredvid LP-spelaren ligger en hög med gamla LP-skivor.

Johan är 17 år och går andra året på gymnasieskolan Spyken där han läser spetsutbildningen i musik. Det var just på Spyken som bandet bildades. Namnet Unspecific står för en alternativ musikstil. ”Vi vill inte låsa oss till en musikgenre, utan spelar en blandning mellan pop, rock och funk” berättar Johan.

Bandet började redan i september 2014 med att skriva låtar. Vid årsskiftet började de diskutera att släppa en skiva. De bestämde sig för att det var en bra idé eftersom det gav en mer seriös bild av bandet och något att ge till eventuella skivbolag och festivalarrangörer. Dessutom ville de ju såklart att alla fans skulle kunna ta del av musiken utanför spelningarna. Gitarristen Johannes tog kontakt med producenten Erik Wiss som nappade på bandets förfrågan. De bestämde sig för att spela in fyra låtar. Under fem dagar i början av april spelades alla låtar in. Producenten mixade och ”mastrade”, alltså klippte ihop och finslipade ljudfilerna. Under tre månader pågick sedan en kontinuerlig kontakt med producenten där bandet gav feedback på de ändringar han gjorde. När låtarna äntligen var klara återstod två svåra uppgifter. Att namnge plattan och att ge den ett omslag. De ville att både namnet och omslaget skulle representera låtarna på skivan. Johan förklarar att låtarna beskriver olika skeden i en fiktiv persons liv. Skivan blev deras tolkning av hur den här personen upplevde sitt liv. En emellertid dyster tolkning.

Efter att ha kommit med många olika förslag på namn till skivan stod det till slut mellan två val. Antingen ”Point of View” eller ”Altered Perspective”. Efter en del velande fram och tillbaka enades de om att ”Point of View” var det mest passande namnet på skivan. Då återstod det bara att göra ett omslag till skivan. Detta var inte heller det enklaste, då de fem bandmedlemmarna skulle enas om hur omslaget bäst beskrev skivan. De var mycket noga med att omslaget verkligen skulle reflektera innehållet i låtarna. För att få en så bra framsida som möjligt frågade de Tryggve Nilsson, bandmedlem i ett annat band på Spyken, som gjort omslag till deras skivor. Han fick lyssna på låtarna och sedan beskriva hans tolkning av skivan genom att rita. När omslaget efter en månad väl var klart återstod det bara att släppa plattan. De bestämde sig för att de under en veckas tid skulle ”promota”, alltså göra reklam, för plattan. De annonserade att plattan skulle släppas på sin facebooksida och sin hemsida och påbörjade sedan nedräkningen för att få lyssnarna taggade på ”releasen”. Och så i fredags, den andra oktober, var det äntligen dags att ge ut skivan. Drygt ett år efter att de började skriva de första låtarna.

Vi hoppas såklart på att få se mer av Johan och bandet Unspecific i framtiden. För att lyssna på låtarna kan du gå in på Spotify, iTunes, Soundcloud, Amazon och Youtube. Sök efter Unspecific och Point of View. Bandet finns även på facebook under namnet ”Unspecific” och på deras hemsida www.unspecificofficial.com

/Josefin

 

12107790_1024270764261380_6104982127681778305_nLundabandet Unspecific. Från vänster: Hugo Sundberg, Axel Hjorth, Mårten Ward, Johannes Persson, Johan Bengtsson

DSC_0159

Johan Bengtsson, Trummis i bandet Unspecific

DSC_0167

DSC_0172

DSC_0175

Inspelning av musikvideo

DSC_0188

Inspelning av musikvideo

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • februari

  Inga event

 • Landäng
 • Adderat
 • Capio Novakliniken
 • Empoli
  Veberöds församling
  Mias ide o atelje
  Sparbanken Skåne
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/