JV taxi
Lindfors
Veberöds Kakelkompani

Föreningar

Published on oktober 8th, 2015 | by admin

Veberödscouter förbättrar världen!

Under höstens termin har Veberöds Äventyrarscouter, scouter i åldrarna 12-14 år, fått i uppdrag att förbättra världen på ett eller annat sätt. Det kan antingen vara något stort eller något litet, här i byn eller ute i världen, berättar scoutledare Oliver Kristoffersson.

Scouterna fick själva fundera över vad de skulle vilja göra. Allt från att plocka skräp till att skänka saker till välgörenhet kom upp som alternativ. Men en idé fick stort intresse, nämligen att göra något för de äldre på Vevrehemmet. De kom fram till att det skulle vara kul att spela spel och bjuda på kakor för de gamla. Tio scouter delade upp sig i två grupper, en bakgrupp och en spelgrupp. Det diskuterades och planerades under förra veckans scoutmöte och i tisdags bakades det för fulla muggar. Så var det igår äntligen dags att ta sig till Vevrehemmet. Klockan 18.30 stod ett gäng förväntansfulla scouter i entrén på Vevrehemmet och väntade på att platschef Marie skulle visa dem runt. Marie välkomnade scouterna och berättade om de olika avdelningarna. Efter att de hängt av sig sina jackor fick de be om en vagn att sätta alla kakor på. De hade så mycket kakor att de knappt kunde bära dem. Scouterna satte rulltårtor, hallongrottor, kladdkakemuffins och brysselkex på vagnen. De hade dessutom planerat in ett nyttigare alternativ för de som tänkte lite extra på figuren. Till dem bjöds det på morotsstavar, gurkstavar och paprika som de kunde doppa i två sorters dippsås. Det fanns även äppleskivor och päronklyftor. När vagnen var fullastad åkte de upp en våning med hissen. De började på avdelning två där de möttes av stor förväntan. Lite blygt bjöd de tanterna och farbröderna på kakorna de haft med sig. Därefter plockades det ena spelet efter det andra fram och efter en stund var alla scouter i full gång med att spela Fia med knuff, Fyra i rad och kortspel. Fyra scouter gick in till en av demensavdelningarna, då det blev för rörigt för patienterna om alla skulle gå dit samtidigt. Istället för att spela spel sjöng de scoutsånger. Det blev många glada miner och skratt under kvällen och när det efter drygt en timme började bli dags att packa ihop, var det ingen som riktigt ville gå där ifrån. Många av de gamla tackade så innerligt för allt roligt kvällen hade bjudit på och hoppades att scouterna ville komma tillbaka snart igen.

När scouterna kom tillbaka till scoutgården för att avsluta kvällens möte fanns det många intryck och funderingar hos ungdomarna. Scoutledare Oliver Kristoffersson berättade om sjudomen demens och svarade på scouternas frågor. På frågan om de kände att de hade gjort skillnad under kvällen svarade scouterna i kör ”Jaaa!”.

Vi på Veberod.nu tycker att detta är ett fantastiskt initiativ och förhoppningsvis får vi se mer av detta i framtiden!

/Josefin

IMG_5476 IMG_5477 IMG_5478 IMG_5479 IMG_5480

Sbis


About the AuthorBack to Top ↑
 • augusti

  20augHeldagTennis startar

  21aug13:00- 15:00Stimulans i vardagen

  21aug18:00- 19:30Tyck till om utbyggnadsplanerna för Idalafältet

  25augHeldagAntivåldsgalan

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
  Östarp
  Veberöds bilverkstad
 • Takarbetarna
  Hälsokost
  artteam
  Bengts Hästsport
  Adderat
  Ica
 • Björkhaga plantskola
  Björnstorps snickeri
  Trafik & fastfood
  Novakliniken
  Landäng
  Nilssons Blomsterhandel
  Veberöds trafikskola
  Omtanken
  Apotek
  Ettans
 • Wendelford
  Köksland
  sotarna
  Solar Plexus
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)