Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost
Bilbengtsson
Lindfors

Bilder

Published on april 16th, 2015 | by admin

Veberödsbilder från förr

Att kolla in gamla bilder från Veberöd är riktigt kul! Många minne dyker upp 🙂

Kommer någon tex ihåg var byns Systembolag låg? Dahlboms Frisör? Gynnstams? Hotellen?  Många historier och bilder finns det… men risken är att det faller i glömska…

Vi startar därför upp en ny grupp som ska skanna in gamla bilder från förr och lägga upp i en bildbank här på sidan!

Gruppens första medlemmar är Andreas Holkkola och Balázs Suhajda, som är engagerade och har båda stort intresse och engagemang för byns historia.

Skärmklipp  Andreas & Balázs

Har ni gamla foton?
Vi lånar gärna era gamla foton och lägger upp här med en liten kort beskrivning. Naturligtvis kommer ert namn med och bilderna kommer vi att skriva in att de har upphovsrätt.
Skicka gärna ett mejl till kontakt@veberod.nu!
Andreas Holkkola
Född 79, uppvuxen i byn. Lämnade Veberöd i 11 månader men flyttade tillbaka 2004 då vi köpte min farmor o farfars hus. Är gift med Helena, 2 gemensamma barn. Philip 12 o Sara 7,5. Gick i min fars fotspår, o jobbar som.elektriker. Trivs onekligen bra i byn här finns det mesta. Men när barnen var mindre hade jag önskat ett apotek. En väldigt bra sak med byn är, närheten till Romeleåsen. Där jag kör mountainbike med sonen o vänner då tid finnes. En fantastisk miljö, höst som vår. Hoppas att det finns många fina foton där ute på vår vackra by. Som ni vill dela med er av med en härlig historia.
Startade Facebookgruppen, ”du vet att du är från.Veberöd om…” För 2,5 år sedan, blev snabb succé. Har idag strax över 1000 medlemmar. Titta gärna in.. https://www.facebook.com/groups/265139020259900/
Balázs Suhajda
Född 76 i Budapest. Flyttade till Sverige 2008 och till slut hamnade jag i Veberöd 2014. Anledningen till att jag hamnade här, var att jag ville bo nära naturen och i ett familjevänligt område. Jag letade på facebook och undersökte olika byar om var det var trevligt att bo. Jag märkte snart att Veberöd hade många aktiviteter och verkade trevligt. Mitt intresse för gamla bilder och historia, startade med att jag försökte ta reda på min eget släktträd och samlade på mig mycket information. Detta vill jag nu fortsätta med, vad gäller min egen by, Veberöd.
Jag arbetar själv med webbutveckling och tror att jag även kan bidra med kunskap om hur vi bäst samlar denna historia digitalt.
Det här ser jag verkligen fram emot att få arbeta med och tror att det kommer att bli givande.

smarta
bege


About the AuthorBack to Top ↑
 • december

  7dec - 8dec 710:00dec 8Björnsstorpsjulmarknad

  7dec18:00Julbord med dans på Norra Ugglarps Bygdegård

  10dec10:15Sagostund

  11dec14:30- 16:30Läxhjälp

  Visa fler event
 • Färgcenter
 • Bengts Hästsport
 • Hans wachner
 • Köksland
  Humlamaden Rehab
  Solar Plexus
  Svenskoptik
 • Gilla oss gärna :)

 • Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  111 6

  Lunchdejt med världens bästa!! #niromas veberodnu #veberöd #veberodnu ...

  99 3

  Det börjar bli grönt i vackra Skåne. Vitsippor börjar täcka marken och knopparna på magnolian växer och förbereder sig på att visa upp sin färgprakt. Hur långt har våren kommit hos dig?
  #spring #vår #våriskåne #veberodnu
  ...

  239 28

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  97 2

  Nu är bloggen uppdaterad med vår utflykt från igår 💖🙏 Länk i profilen ⬆️ #bloggse #körsbärsdalen #veberodnu #familjeutflykt #smultronställe #smultronställeiskåne #skåne #visitskane #veberöd #millimys ...

  50 2

  Åhhh jag är så peppad! Jag fick frågan från vårt Bibliotek i Veberöd om jag ville komma & prata Feelgood - boktips! Såklart jag ville! På facebook kan du rösta på deras sida om det passar bäst en vardagskväll eller en lördagseftermiddag 🤩📚
  #feelgood #feelgoodfrossa #feelgoodfrossamedmillimys #veberodnu #millimys #boktips #älskaböcker #vårläsning #bokblogg #bokbloggare #lästips #boknörd
  ...

  102 27

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  187 15
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)