Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Föreningar

Published on mars 23rd, 2015 | by admin

Veberöds upptäckarscouter vann tävling på Scouternas dag!

Scouternas dag uppmärksammades i år i Malmö där scouter från olika kårer samlades för att tävla i spännande övningar. Ett gäng upptäckarscouter från Veberöd ställde upp i tävlingen med ett stjärnklart mål i sikte; vinst. Upptäckare är det som tidigare hette Juniorscout och det är man när man är 10-12 år gammal.

– ”För första gången skulle Upptäckerna från Veberöd delta i tävlingen ”Scouternas Dag” i Slottsparken i Malmö. Sex stycken yrvakna scouter träffades på Scoutgården för gemensam avgång redan kl. 8 lördag morgon”, berättar Mette Martinsen, scoutledare på avdelningen. ”De sa redan på vägen in i bilen att de skulle dit och vinna. Vi försökte prata med de på scoutvis om att det är ju precis lika viktigt att vara med sina kompisar och känna att man samarbetar och har kul. Javisst, och sedan ska vi vinna, var slutklämmen på det. ”

När scouterna anlände till Malmö väntade spännande övningar, många med inslag av samarbete. Just att kunna samarbeta är nyckeln till framgång inom scoutvärlden och en av grundpelarna i verksamheten.

-”Patrullen gick runt på 8 olika kontroller, där de skulle flytta riskorn med spispinnar, fånga sushi med krok, kasta bollar i en älgaröv/koröv (öppet för olika tolkningar här), mäta upp exakt mått med ris utan våg, koka upp vatten på tid (bygga 3-foting, klyva ved och göra upp eld först så klart) och massa annat. En viss Japan-inspiration kan man säga, kul med tanke på att World Scout Jamboree 2015 är i Japan. Då de kom till vår kontroll som den sista, och de nöjda berättade att de hade 550,5 poäng, blev vi imponerade, men när vi såg att de hade fått väldigt dålig poäng på 2 kontroller dalade hoppet en aning, får jag erkänna. Men samtidig – hur många andra upptäckerscouter har de historiska fakta angående scoutrörelsen klart för sig? Vi väntade och väntade tillsammans med patruller från Djupadal, Slottstaden, Påarp, Södra Sandby, Dalby, Staffanstorp och många andra ställen, och äntligen vid 15.15 hade Malmö ett resultat. Det blev utropat 1:a, 2:a och 3:e plats för alla åldersgrupper – Bävrar, Spårare, Upptäckare och Äventyrare. Lyckan var stor när patrullen från Veberöd vann. De fick välja premie först, och de kom snabbt överens om att välja en Murikka, för det var den största premien. Ibland kommer man långt med att vara lite kaxig och ha tro på sig själv, eller berodde framgången på att de just hade kul och samarbetade bra med varandra kanske. Att snabbt kunna ta ett gemensamt beslut har de i alla fall bevisat att de kan. Det ska bli kul att laga mat i den nya Murikkan – det får vi testa på kårlägret på Kristi Himmelfärd. ”

Vi gratulerar upptäckarna till vinsten och hoppas att Murikkan kan leverera många goda maträtter.

På fotot ser vi från vänster Pontus, Victoria, Jana, Tea, Hanna, William och en mycket stolt ledare, Stefan. De fick även med sig en vandrarpokal med en ficklampa som är symbolen för Upptäckarna. De får ställa upp och försvara sin titel nästa år. 

11082927_10205314212446627_568271292_n

smarta


About the Author



Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • JR klimat
 • Ica
 • Ettans
 • Mias ide o atelje
  sotarna
  Herex
  Sparbanken Skåne
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/