Bilbengtsson
Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani
Lindfors

Folket

Published on juni 28th, 2015 | by admin

Veberöd tar kampen mot våldet

För tre år sedan inträffade det som inte får hända. Christoffer Mårtensson försökte avvärja ett bråk och hamnade själv emellan. Den brutala misshandeln tog hans liv den midsommaraftonen. I Christoffers minne startades en antivåldsgala för att uppmärksamma och motverka våldet i samhället. Galan har blivit en tradition och nu fyra år senare hålls galan fortfarande.

Tommy Strömberg har varit med sedan starten av galan. Han tycker det är viktigt att fortsätta, inte bara för familjen men även för Veberöd. Och det har varit fin uppslutning trots regnet. Hoppborgen har varit särskilt uppskattad.

Jag vill såklart veta hur Tommy tycker att vi Veberödsbor kan bidra och stötta projektet med antivåld. ”Det viktigaste är att folk kommer hit. Det hade varit roligt om vi hade kunnat få med skolan på ett eller annat sätt också, kanske genom att de ritade teckningar. Det är genom de unga vi kan förmedla det viktiga budskapet.”

Under dagen har fem olika band spelat. Galan drog igång med att barnunderhållarna Rockis och Poppis uppträdde. Både ambulans och brandbil visades upp för de som ville ta sig en närmare titt. Man kunde även hoppa i hoppborg och rida ponny. Efter det delades pris ut till Årets Hjälte. Priset delas ut till en eller flera personer som på ett eller annat sätt har bidragit till att stoppa våld. Årets hjältar blev Siiwan, Anita och Stefan.

Siiwan Hallgren berättar att de tillsammans lyckades stoppa ett bråk som uppstått ute på byn och där bråket sen fortsatte på Konsum i Veberöd. Tillsammans stöttade de varandra och lyckades hålla ställningarna tills polis anlände. Siiwan nominerade Anita och Stefan till Årets Hjälte och blev sedan själv nominerad. Tillsammans får de dela på priset på 1000kr, som för Siiwans del ska gå till välgörenhet.

Efter Årets Hjälte hade utsetts fortsatte olika band att spela. Bland dem fanns Trubadur John, Coverbandet S3X och sist Solity som avslutade med riktigt drag. Även New York Dance uppträdde under kvällen. Under hela dagen kunde man gissa hur många chokladkulor som fanns i en burk och därmed ha chansen att vinna en skulptur gjord av Jackie Persson. Jackie har även skapat den antivåldsinspirerade skulptur som fanns på galan.

Galan avslutades traditionsenligt med en ljusceremoni . Under tiden ljusen tändes spelades fyra låtar som Christoffer själv skrivit. I år stod tre ljus i olika färger tända. Ett för Christoffer, ett för Lisa Holm och ett för kvinnan och barnet som miste livet vid Dalby stenbrott.

Fler som skrivit om Antivåldsgalan hittar du HÄR

/Josefin Bengtsson, foto Malin Martinsson

smarta
bege


About the AuthorBack to Top ↑
 • juli

  28jul19:00- 21:00Sommarkvällsmusik: Expecto Patronum!

 • Färgcenter
 • Bengts Hästsport
 • Trafik & fastfood
 • Beab
  Mias ide o atelje
  Solar Plexus
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • Åh mamma och pappas trädgård.... den är helt fantastisk. Bäcken porlar och rådjuren hälsar på. Det är magiskt!!!! Vackra Veberöd❤
  #veberodnu #veberöd #autumn #skåne #körsbärsdalen #influencer #blogger #blogg #sweden
  ...

  535 14

  Hi hi jag är visst med i tidningen idag 🤩📚
  Du hittar artikeln i Lokaltidningen 🌺
  På torsdag kanske vi ses på veberods_bibliotek ❤️📚
  #millimys #boktips #älskaböcker #bokblogg #bokbloggare #boknörd #instabook #lästips #läsaärattresa #läsaärlivet #bookstagramer #lokaltidningen #feelgoodfrossa #veberodnu
  ...

  191 32

  Vinterväder och minusgrader. Nu är vi inne i årstiden där det är extra viktigt att köra försiktigt på vägarna.
  toyotasydost

  #toyotasydost #toyotasydostystad #toyotasydostveberöd #toyotasydostsimrishamn #ystad #simrishamn #veberöd #veberodnu #handlaiystad #vinterväglag #österlen
  ...

  13 1

  The cold weather continues ☀️❄️ Do you have a favorite place for winter walks in Lund?

  📷 veberodnu

  #visitlund #lovelund #veberöd #veberodnu #winter #winterwalks #sunnyday #february #visitskane #visitsweden #swedishmoments
  ...

  319 1

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  41 1
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/