Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on juni 28th, 2015 | by admin

Veberöd tar kampen mot våldet

För tre år sedan inträffade det som inte får hända. Christoffer Mårtensson försökte avvärja ett bråk och hamnade själv emellan. Den brutala misshandeln tog hans liv den midsommaraftonen. I Christoffers minne startades en antivåldsgala för att uppmärksamma och motverka våldet i samhället. Galan har blivit en tradition och nu fyra år senare hålls galan fortfarande.

Tommy Strömberg har varit med sedan starten av galan. Han tycker det är viktigt att fortsätta, inte bara för familjen men även för Veberöd. Och det har varit fin uppslutning trots regnet. Hoppborgen har varit särskilt uppskattad.

Jag vill såklart veta hur Tommy tycker att vi Veberödsbor kan bidra och stötta projektet med antivåld. ”Det viktigaste är att folk kommer hit. Det hade varit roligt om vi hade kunnat få med skolan på ett eller annat sätt också, kanske genom att de ritade teckningar. Det är genom de unga vi kan förmedla det viktiga budskapet.”

Under dagen har fem olika band spelat. Galan drog igång med att barnunderhållarna Rockis och Poppis uppträdde. Både ambulans och brandbil visades upp för de som ville ta sig en närmare titt. Man kunde även hoppa i hoppborg och rida ponny. Efter det delades pris ut till Årets Hjälte. Priset delas ut till en eller flera personer som på ett eller annat sätt har bidragit till att stoppa våld. Årets hjältar blev Siiwan, Anita och Stefan.

Siiwan Hallgren berättar att de tillsammans lyckades stoppa ett bråk som uppstått ute på byn och där bråket sen fortsatte på Konsum i Veberöd. Tillsammans stöttade de varandra och lyckades hålla ställningarna tills polis anlände. Siiwan nominerade Anita och Stefan till Årets Hjälte och blev sedan själv nominerad. Tillsammans får de dela på priset på 1000kr, som för Siiwans del ska gå till välgörenhet.

Efter Årets Hjälte hade utsetts fortsatte olika band att spela. Bland dem fanns Trubadur John, Coverbandet S3X och sist Solity som avslutade med riktigt drag. Även New York Dance uppträdde under kvällen. Under hela dagen kunde man gissa hur många chokladkulor som fanns i en burk och därmed ha chansen att vinna en skulptur gjord av Jackie Persson. Jackie har även skapat den antivåldsinspirerade skulptur som fanns på galan.

Galan avslutades traditionsenligt med en ljusceremoni . Under tiden ljusen tändes spelades fyra låtar som Christoffer själv skrivit. I år stod tre ljus i olika färger tända. Ett för Christoffer, ett för Lisa Holm och ett för kvinnan och barnet som miste livet vid Dalby stenbrott.

Fler som skrivit om Antivåldsgalan hittar du HÄR

/Josefin Bengtsson, foto Malin Martinsson

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Trädgårdstjänst
 • Ica
 • Pizzeria nice
 • Empoli
  Mias ide o atelje
  Veberöds församling
  Solar Plexus
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/