Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson
Lindfors
Toyota Sydost

Folket

Published on mars 7th, 2015 | by admin

Veberod.nu nystartar!

Veberod.nu startar upp nya samarbeten!

Det som 2008 startades som en liten lokal hemsida av då 11-årige Tim Malmgren, har nu blivit ett samarbete mellan byns föreningar, företag, Lunds kommun och de drivande ungdomarna på Veberod.nu.

Att göra en by vital och attraktiv kräver samarbete. Detta är något som vi verkligen strävar efter. För att vara verksam i en liten by, där alla känner alla, är samarbete grunden till kreativitet och tillväxt. Ett bra exempel på givande samarbete är June Ljungqvist på Veberöds Medborgarkontor, vars samarbete varit oerhört viktigt och givande.

För att nu kunna visa upp allt kul som sker i byn och dess föreningar, hjälper vi nu till med all administration för att göra reportage mm. En hjälp som vi tror kommer att underlätta för föreningarna att lättare synas mer och skapa mer engagemang.

Förutom att satsa på att visa upp våra föreningar och företag så kommer vi också att satsa på att visa upp de eldsjälar och de personer som gör byn så trevlig, de företag som finns i bygden, alla de härliga naturområden vi har och allt annat som vår by handlar om. En viktig del för oss är att skapa ett överskott från våra annonsörer, för att kunna skapa projekt, stipendier eller liknande, så att vi tex kan få fler roliga föreningar till byn. En bra möjlighet för bygdens företag att aktivt kunna stötta bygden.

När vi tog kontakt med Veberöds föreningsallians för att undersöka om intresse för denna idé, fick vi direkt bra respons. ”Vi behöver en samlingspunkt för att visa upp vad alla föreningar gör”, var beskedet. När vi sedan vidare tog konakt med Lunds kommun och näringslivschefen Per Persson, som följt oss länge, så var de också direkt med och stöttade oss. Skönt med bra vänner!

Vi har redan nu samarbete med följande och fler är väldigt välkomna:
Veberöds Föreningsallians, Veberöds AIF, Veberöds Handbollsklubb, Veberöds företagarförening, Veberöds Scoutkår, Lunds kommun och Veberöds Medborgarkontor.

gruppfoto2

Från vänster: Göran Holmgren/Veberod.nu, Anna Holgersson Bernkull/Veberöds Scoutkår,  Lena Staffansson/Veberöds Företagarförening, Tim Malmgren/Veberod.nu, Nils-Åke Stålring/Vaif, June Ljungqvist/ Veberöds medborgarkontor, Eva Jönsson/Veberöds Handbollsklubb, Jan Malmgren/Veberod.nu

Ej med på bild: Josefin Bengtsson/Veberod.nu, Veberöds Badmintonförening

 

Kul teknik

Kul är att vi nu lyckats få in alla våra partners facebookflöden (jepp långt ord, men fundera lite på vad det betyder ;)… på våra sidor… direkt när en förening/företag skriver något, så ser hela byn det!! Minimal administration, maximal symlighet :)!! Kolla till exempel in http://veberod.nu/foreningar/… nästa vecka startar vi upp FÖRETAGENS facebookflöden ;)… enklare att nå ut till byn får man nog leta efter 🙂

 

Artikel i Skånskan:

http://www.skanskan.se/article/20150307/LUND/150309469/1012/-/hela-bygden-stxe5r-bakom-nya-hemsidan

 

Vi startar annonsdrive redan nu i nästa vecka!

Göran

Att vara delaktig i byn som helhet tror vi är väldigt viktigt för företagen. Att kunna visa upp sig med sina namn, vad man står för och samtidigt kunna vara delaktiga i byns utveckling är grundläggande för många företags tillväxt. Så var beredda! Vår charmiga annonsansvarige, Göran Holmgren, som också brinner för byn, kommer att besöka byns företagare redan nästa vecka, så håll utkik :)!

 

Veberod.nu är Veberöds och bygdens egen hemsida. Med denna sida vill vi skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen och skapa ett socialt företagande som vitaliserar vår by än mer. Vitalisera i form av synlighet, engagemang och inte minst kunna ge tillbaka till byn.

Vi vill kunna visa att socialt företagande är en del av dagens och framtidens samhälle.

josse1 tim

”Det här ska bli jättekul! Vi ser fram emot att få jobba mer med sidan och visa upp ännu mer om vad som finns i vår trevliga by Veberöd! Detta hade inte varit möjligt utan föreningarnas,  företagens, Lunds kommun och Veberöds medborgarkontors stora stöd.  Jättetack!”

Tim Malmgren & Josefin Bengtsson / Veberod.nu

 

 

Ett mycket viktigt projekt som nu lett till ett sammanhållande och utvecklande samarbete. Att kunna ha hela Veberöd under samma ”tak”  kommer att gynna alla som är aktiva i Veberöd och dess invånare. Ett praktexempel hur man har skapat morgondagen nya företagare, våra ungdomar.

/ Veberöds Företagarförening

 

Veberöd är och har länge varit en föreningstät ort med ett trettiotal aktiva föreningar. I början av 2014 tog Nils-Åke Stålring (Vaif) initiativet till en allians mellan Veberöds föreningar, Byarådet och Veberöds företagarförening med mottot ”tillsammans är vi starkare”. Ett första möte hölls i februari 2014 där alla tillsammans diskuterade kring de önskemål på förändringar i Veberöd med omnejd som fanns och vilka som skulle prioriteras inom det närmaste året.

Två skrivelser arbetades fram av Nils-Åke Stålring i samarbete med Eva Jönsson (VHK) och skickades till Lunds Kommun gällande ytterligare en fullstor idrottshall samt en föreningsanslagstavla som båda togs emot mycket väl och gav bra resultat – anslagstavlan är på plats och idrottshallen är budgeterad och planerad.

 • Tanken är att vi ska hjälpa varandra till bättre förutsättningar för utövande av den verksamhet som finns samt kanske även hjälpa nya verksamheter att ta fart. Med gemensamma krafter och samlade kunskaper kan vi nå mycket längre än om vi agerar var och en för sig, säger Nils-Åke och Eva.

Samarbetet med veberod.nu ger Veberödsalliansen nya spännande möjligheter i sitt fortsatta arbete för Veberödsborna.

Föreningsalliansen

 

bege
smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • september

  24sep00:00- 20:00Alf Evergreen Band / Swing, Jazz

 • JR klimat
 • Bengts Hästsport
 • Omtanken
 • Hairdo
  Humlamaden Rehab
  Körsbärsdalens B&B
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • Helgens blomning i #körsbärsdalen 🌸❤️ #veberodnu ...

  66 2

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  157 2

  Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  Livet på landet☀️#körsbärsdalen #lantliv#dörröd #sommarlov2019#veberodnu#lundskommun ...

  37 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/