Lindfors
Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson

Kommun

Published on april 16th, 2016 | by admin

Veberöd goes Downtown Lund

I torsdags kom vi på Veberod.nu ut till Lund för den årliga näringslivsdagen, Lund Grand Prix. Tillsammans med andra Veberödsbor, Lundabor med flera, spenderade vi dagen på intressanta föreläsningar anpassat till årets tema ”Från mikrokosmos till makroekonomi”.

I AF-borgen i centrala Lund samlades ungefär 700 pers. Intresset var stort, anmälningarna hade strömmat in. Vi på Veberod.nu och Veberöds företagarförening hade själva blivit inbjudna av våra samarbetspartners på Barcamper och The Creative Plot. Trots fascinationen över de andra föreläsningarna under dagen, hamnade den om Barcamper-projektet närmast hjärtat. Gianloca Dettori, den italienska grundaren av projektet höll sitt föredrag om egen bakgrund samt hur konceptet om Barcamper växte till liv.

Extra kul var att höra Veberöd som engagerad by nämnas ifrån scenen ungefär 6 gånger! Detta inte bara inför medborgare, utan även inför kommunen och ovanpå det också bemötas av höga applåder. Det är kul att veta att vi blir sedda och kan bli omtalade på samma nivå som skånska städer. Veberöd är nämligen den enda by som får ett besök av Barcamper-husbilen i vår.

Utöver det lyssnade vi till talare som Jason Diakité, även känd som Timbuktu, samt Fanny Ek, som både är designer och ambassadör för Barcamper. Fanny Ek har med stöd från The Creative Plot gått en liknande väg deltagare i Barcamper kommer att göra. ”Byt ut rädslan mot mod”, var endast en av alla de inspirerande repliker som sades. För att Fanny skulle våga ta sig ut i livet om entreprenörskap, var det just det hon behövde göra. Samma gäller när det kommer till Barcamper. Barcamper är ett öppet projekt som hjälper Din affärsidé att komma ut på den globala marknaden på ett smidigt sätt. Har du en kulturell eller kreativ idé? Ansök! Byt ut din rädsla mot mod. Inga dokument, presentationer eller affärsplaner behövs, utan kom som du är och presentera din idé när Barcamper kommer till Veberöd den 26 april!

För mer information om krav på ansökningar samt vad Du kan få ut av Barcamper, klicka på ”Barcamper knappen” på vår startsida, eller hämta en broschyr från medborgarkontoret.

/Linn

lg1 lg2       lg10

Samling utanför AF-borgen i Lund

lg8

Tim stolt framför Barcamper-skylten som visar att Veberöd är först ut 🙂

lg3

Vår logga givetvis 😉

lg4

Fanny Ek, som grundade ioaku, smycken med attityd 🙂 Ett föredrag som rörde mååånga!

lg11

Karin Nilsdotter, Spaceport Sweden… så duktig talare och väldigt inspirerande

lg9

Lasse Mattiasson på The Creative Plot

lg5

lg12

lg7

Tim o jag 🙂

 

smarta
bege


About the AuthorBack to Top ↑
 • september

  24sep00:00- 20:00Alf Evergreen Band / Swing, Jazz

 • JR klimat
 • Bengts Hästsport
 • Björnstorps snickeri
 • Hairdo
  Köksland
  Herex
  Style by E
 • Gilla oss gärna :)

 • Helgens blomning i #körsbärsdalen 🌸❤️ #veberodnu ...

  66 2

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  157 2

  Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  Livet på landet☀️#körsbärsdalen #lantliv#dörröd #sommarlov2019#veberodnu#lundskommun ...

  37 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/