Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Föreningar

Published on oktober 10th, 2016 | by admin

0

Veberöd för rosa bandet!

Rosa bandet-helgen drog starkt igång med promenadslingan nere vid Scoutgården under lördagsförmiddagen. Under fyra timmar fanns det möjlighet att gå slingan, som för tillfället utrustats med aktiviteter för de gående. De som köpt biljetter fick förutom en härlig promenad bidragit till cancerfonden. Deras namn kom också med i ett senare lotteri med vinster från underbara företag i Veberöd med omnejd, exempel Östarps Gästgivaregård, Veberöds Pub & Pizzeria och The Lodge.

Den rosa helgen fortsatte på söndagen med en inspirerande föreläsning av Lou Rossling. Rosaklätt fyller hon kyrkan med ljus, skratt och värme. Lou relaterar på många sätt till vår vardagsomgivning. Hennes föreläsning är något som verkligen borde upplevas i egen person. Hon kopplar bland annat många av livets insikter och funderingar till hennes tid som pedagog och lärare. Hennes bok ”Tänd dina stjärnögon” handlar om vad barn har lärt henne och några av dem insikterna lät hon oss i publiken ta del av. Hon har bland annat lärt sig av barn, att det viktigaste i en människas liv är vad som finns i hjärtat. En annan situation med barn har fått henne att fundera på hur ofta vi gör missbedömningar. Hon minns händelsen solklart. Ett barn på verksamheten där hon arbetade som pedagog hade kommit fram till henne för att berätta att någon hade tagit hennes mössa. Lou gick ut, såg en pojke med nämnda barns mössa i handen. Utan att tänka hade hon i ren brådska tagit mössan från pojken, gett tillbaka den och sedan skällt ut honom för att ha gjort fel. Det visade sig senare, när pojkens föräldrar ringde upp Lou på kvällen, att han nyss tagit tillbaka mössan från ett annat barn och var på väg att ge tillbaka den till flickan. Hur ofta tror du vi gör missbedömningar i vardagen? Utöver det pratar hon gärna om fördomar, synpunkter och om livet generellt.

 

Som Lou sa, ”Gör det bästa ni kan medan ni är här.”

Tack till lottakåren som organiserat en fin helg, för en fin sak. Stor eloge till er! Lika stor eloge till er veberödsbor (och andra) som på olika sätt bidragit till rosa bandet.

/Linn

img_16831 img_16781

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • JR klimat
 • Ica
 • Apotek
 • Solar Plexus
  Veberöds församling
  Herex
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/