Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani
Lindfors
Bilbengtsson

Föreningar

Published on september 23rd, 2016 | by admin

0

Veberöd – ”byn framåt”

Efter en underbar vår och sommar börjar vi nu gå mot en färggrann höst.

Under den gångna tid har Veberöd som alltid varit full med aktiviteter: Veberödsrundan, föreningsdag på badet, familjedag på Idala, aktiviteter på restauranger, musik och kultur från kulturföreningen för att bara nämna några.

Många ideella krafter i byn kommer även att ge Veberöd en händelserik höst. Här några exempel: Helgen 8-9 oktober blir det olika aktiviteter i motionsslingan och föreläsning i kyrkan i samband med Rosa Bandet.

Något som är speciellt viktigt i vår mediala värld är att vi i byn har möjlighet för barn och ungdomar mellan 7-17 år att lära sig programmera en gång i månaden hos Coder Dojo.

Vad man inte heller får missa är medborgarkontorets utomordentliga service. Förutom all information gällande Lunds Kommun, så levererar de bland annat gratis juristjour 11 oktober och information om närområdesbidrag. Tack vare medborgarkontoret kan vi även påverka hur Veberöds framtid kommer att se ut genom att vi engagerar oss i översiktsplanen som Lunds kommun håller i. Detta är viktigt för Veberöd ligger i Lunds kommuns periferi. Medborgarnas aktiviteter och engagemang måste eftersträva att byn kommer att bli medelpunkt vad gäller utvecklingen av hela bygden. Här krävs mycket driv och ideellt arbete. Näringslivet får vi inte glömma i detta sammanhang för det är viktigt för det skapar sysselsättning i tätorten, så att Veberöd inte blir helt beroende av arbetstillfällen i Lund och Malmö områdena.

Bara under det senaste året har det tillkommit företag eller företag som bytt ägare. Sammanlagd är det ett tiotal. Den 30 september öppnar det mycket efterlängtade Apoteket.

Även andra samarbeten för att stärka näringslivet pågår. Det kommer att finnas nätverksträff för företagare både i september och oktober. Avsikten är att  skapa nya kontakter, nya nätverk för att kunna utveckla företagsverksamheter. Dessa nätverksträff kommer att fortsätta kontinuerligt. Det är möjligt tack vare det framåtskridande samarbetet mellan bland annat företagarföreningen och veberod.nu, vilken har gedigen kunskap om nätverk och är vår marknadsföringsplattform. I deras kalender finner man mycket om vad som sker inom bygden på alla områden.

Till sist måste Eventgruppen, som består av kyrkan, Lions, medborgarkontoret och företagarföreningen nämnas. Gruppen är i full gång med planering inför årets julskyltning söndag den 27 november.

Varmt välkomna till oss!

Lena Staffansson / Veberöds företagarförening

 

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  24sep00:00- 20:00Alf Evergreen Band / Swing, Jazz

 • Kompas
 • Bengts Hästsport
 • qvist
 • Humlamaden Rehab
  Solar Plexus
  Mias ide o atelje
  Actic2
 • Gilla oss gärna :)

 • Helgens blomning i #körsbärsdalen 🌸❤️ #veberodnu ...

  66 2

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  157 2

  Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  Livet på landet☀️#körsbärsdalen #lantliv#dörröd #sommarlov2019#veberodnu#lundskommun ...

  37 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/