Lindfors
JV taxi
Veberöds Kakelkompani

Föreningar

Published on september 23rd, 2016 | by admin

0

Veberöd – ”byn framåt”

Efter en underbar vår och sommar börjar vi nu gå mot en färggrann höst.

Under den gångna tid har Veberöd som alltid varit full med aktiviteter: Veberödsrundan, föreningsdag på badet, familjedag på Idala, aktiviteter på restauranger, musik och kultur från kulturföreningen för att bara nämna några.

Många ideella krafter i byn kommer även att ge Veberöd en händelserik höst. Här några exempel: Helgen 8-9 oktober blir det olika aktiviteter i motionsslingan och föreläsning i kyrkan i samband med Rosa Bandet.

Något som är speciellt viktigt i vår mediala värld är att vi i byn har möjlighet för barn och ungdomar mellan 7-17 år att lära sig programmera en gång i månaden hos Coder Dojo.

Vad man inte heller får missa är medborgarkontorets utomordentliga service. Förutom all information gällande Lunds Kommun, så levererar de bland annat gratis juristjour 11 oktober och information om närområdesbidrag. Tack vare medborgarkontoret kan vi även påverka hur Veberöds framtid kommer att se ut genom att vi engagerar oss i översiktsplanen som Lunds kommun håller i. Detta är viktigt för Veberöd ligger i Lunds kommuns periferi. Medborgarnas aktiviteter och engagemang måste eftersträva att byn kommer att bli medelpunkt vad gäller utvecklingen av hela bygden. Här krävs mycket driv och ideellt arbete. Näringslivet får vi inte glömma i detta sammanhang för det är viktigt för det skapar sysselsättning i tätorten, så att Veberöd inte blir helt beroende av arbetstillfällen i Lund och Malmö områdena.

Bara under det senaste året har det tillkommit företag eller företag som bytt ägare. Sammanlagd är det ett tiotal. Den 30 september öppnar det mycket efterlängtade Apoteket.

Även andra samarbeten för att stärka näringslivet pågår. Det kommer att finnas nätverksträff för företagare både i september och oktober. Avsikten är att  skapa nya kontakter, nya nätverk för att kunna utveckla företagsverksamheter. Dessa nätverksträff kommer att fortsätta kontinuerligt. Det är möjligt tack vare det framåtskridande samarbetet mellan bland annat företagarföreningen och veberod.nu, vilken har gedigen kunskap om nätverk och är vår marknadsföringsplattform. I deras kalender finner man mycket om vad som sker inom bygden på alla områden.

Till sist måste Eventgruppen, som består av kyrkan, Lions, medborgarkontoret och företagarföreningen nämnas. Gruppen är i full gång med planering inför årets julskyltning söndag den 27 november.

Varmt välkomna till oss!

Lena Staffansson / Veberöds företagarförening

 

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • augusti

  20augHeldagTennis startar

  21aug13:00- 15:00Stimulans i vardagen

  21aug18:00- 19:30Tyck till om utbyggnadsplanerna för Idalafältet

  25augHeldagAntivåldsgalan

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
  Veberöds bilverkstad
  Östarp
 • Bengts Hästsport
  Takarbetarna
  Adderat
  artteam
  Hälsokost
  Ica
 • Björkhaga plantskola
  Björnstorps snickeri
  Trafik & fastfood
  Ettans
  Omtanken
  Nilssons Blomsterhandel
  Novakliniken
  Apotek
  Landäng
  Veberöds trafikskola
 • Körsbärsdalens B&B
  Empoli
  Svenskoptik
  Beab
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)