Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson
Lindfors

Smarta Byar

Published on juli 4th, 2020 | by admin

0

Vara med och skapa byn?

Många i byn är intresserade av att skapa en framtida by som vi kan trivas i. Ska vi ha en by eller vill vi ha en stad? Vill vi ha max 3 eller 7-våningshus. Mer yta för idrott och ungdomsverksamhet? … frågorna är så klart många och på nåt sätt tror jag att det hade varit en bra väg att faktiskt ”se” vad vi vill ha istället för att ”beskriva” i text.

Är en 3D-modell av byn ett bra sätt att visa hur ett framtida Veberöd kan se ut?

Andy som är student på LTH, jobbar nu med ett examensarbete med Smarta byar/Veberöd för att skapa ett unikt sätt att kommunicera med 3D-modell i Veberöd, behöver Er hjälp!

Gå gärna in och gör den korta enkäten HÄR.

Bakgrund

Smarta byar i Veberöd, Design centrum på LTH och Stadsbyggnadskontoret i Lund, har tillsammans lyckats skapa en 3d-modell av hela Veberöd som vi kan ”gå” runt i och upptäcka saker som vi inte innan sett.

Exempel:

Med VR-teknik eller helt enkelt en touchskärm kan vi faktiskt placera in byggnader och förslag på hur det skulle kunna se ut på ”riktigt”.

Istället för att ”bygga 5-vånignshus i tegel” som beskrivning, så skulle vi gemensamt i byn kunna ”rita” och visualiser hur byn skulle kunna se ut. Vi skulle kunna gå i virtuella gränder för att se hur mysig en by skulle kunna se ut.

Kv Traversen är en möjlig plats för nya bostadsområden. Hur skulle detta kunna se ut?

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • JR klimat
 • Adderat
 • Ettans
 • Solar Plexus
  Handelsbanken
  Sparbanken Skåne
  Almasoft
 • Gilla oss gärna :)

 • Livet på landet☀️#körsbärsdalen #lantliv#dörröd #sommarlov2019#veberodnu#lundskommun ...

  37 2

  Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  The Veranda is open! 🍸🍴☕️🍰 Vi serverar loungemeny med fyra mils utsikt mellan kl 11-17 och vår BBQ buffé från kl 19 (tisdag-lördag). Brunch på söndagar kl 12. Kom ihåg att boka bord om du säkert vill få plats! 046-24 89 05 #restaurangheaven #thelodgeresort #lifelessordinary #summerloving #spa #lovelund #visitlund #veberodnu ...

  130 1

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/