Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson
Lindfors
Toyota Sydost

Smarta Byar

Published on mars 27th, 2020 | by admin

0

Unga tillverkar skyddsvisir i Veberöd!

Ingen kan ha missat rådande omständigheter i världen eller de utmaningar vi står inför. För många innebär detta stora påfrestningar i vardagen och för många är oro ett faktum. Inte främst ställer framfarten av Covid-19 stora krav på samhällsviktiga instanser, som gör sitt bästa för att hindra smittspridningen och hjälpa dem i behov av vård. Därför vill vi i Unga smarta byar dra vårt strå till stacken och hjälpa dem, som hjälper oss.

På FabLab i Halmstad har sen några dagar tillbaka Tim (grundare av Veberod.nu och styrelseledamot i Unga smarta byar) med vänner tagit tillvara på högskolans möjligheter och utrustning för att skapa skyddsvisir med sina 3D-printrar. Vi vill nu ta konceptet till Veberöd för att lokalt motverka en resursbrist av skyddsvisir. Vi vill göra vad vi kan för att minimera riskerna för de som annars riskerar väldigt mycket för att hjälpa andra.

För att hjälpa oss med detta har Smarta byar satt första fröet på ett eget lokalt lab och själva köpt in 9 printar som ska kunna tillverka dessa skyddsvisir i Veberöd. Detta är ett värdefullt samarbete för oss som annars agerar främst på ideella krafter.

Om alla printar går som de ska kan vi producera upp till 240 skyddsvisir om dygnet. Detta förutsätter dock att någon kommer in ungefär varannan timme, förbereder maskinen med material och ser till att den kommer igång igen. På en vanlig arbetsdag på 8h kan vi tillverka 100 st.

Visiren kommer att gratis levereras ut till behövande som sjukvård och äldrevård i våra byar

Under vanliga förhållanden kräver skyddsvisiren godkännande av myndighet, för att kunna användas inom t.ex. sjukvården. Eftersom vi, liksom många, agerar under särskilda omständigheter, gäller nu nya regler. Det innebär att en arbetsgivare inte riskerar sanktionsavgifter för att använda skyddsvisir som inte är godkända enligt myndighet. Det ligger dock på mottagaren av skyddsvisiren att kolla att de är säkra.

Vi hoppas kunna dela ut dessa skyddsvisir till lokala aktörer i Veberöd och de östra byarna som är i behov, t.ex. äldrevården, sjukvården, polisverksamheten etc.

För att kunna genomföra detta behöver vi hjälp. Vi söker framförallt ungdomar, som kanske sitter hemma med distansplugg eller inställda fritidsaktiviteter, som vill hjälpa till att tillverka och dela ut skyddsvisir. Ni får gärna bli medlemmar i Unga smarta byar för att inte missa våra kommande projekt. Det är självfallet gratis.

Fastän vi är en ungdomsförening tar vi gärna emot all hjälp vi kan få, oavsett ålder. Tveka inte att ta kontakt med oss om ni är sugna på att hjälpa till.

/Linn Malmgren / www.ungasmartabyar.se

SVT reportage om FabLab HÄR

Fler länkar HÄR och HÄR

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • JR klimat
 • Bengts Hästsport
 • qvist
 • Sparbanken Skåne
  Style by E
  Beab
  Empoli
 • Gilla oss gärna :)

 • Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  Summer at The Lodge.. ☀️🐝🌸 #lifelessordinary #thelodgeresort #summerloving #romeleåsen #skåne #newengland #hideaway #visitlund #veberodnu #lovelund ...

  221 1

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/