Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on augusti 31st, 2018 | by admin

0

Ung pristagare av Lunds kommuns miljöpris 2018

I torsdagskväll mottog Luca Berardi, 15 år från Veberöd, Lunds kommuns miljöpris 2018.

Luca får priset för sitt stora engagemang i olika miljö och hållbarhetsfrågor. Bland annat engagerade han hela sin skola till en klimatvandring i samband med Earth Hour följt av en helkväll på Stenkrossen med föredrag och musik kring hållbarhetsfrågor. Luca är också engagerad i WWFs nu pågående kampanj We Love Cities, där Lund är en av deltagarna.

”-Det är glädjande att vi på detta sätt kan uppmärksamma en ung människa som verkligen brinner för miljön och som redan länge trots sina unga år aktivt har arbetat med miljöfrågor på bred front”, säger Ulf Nymark. ordförande i miljö- och hälsoutskottet. ”Luca är en entusiastisk inspirationskälla både för barn, ungdomar och vuxna.”

Priset delades ut i stadshallen i samband med kommunalfullmäktiges möte, och består av en prissumma på 25.000,- samt en vacker litografi av Lundakonstnären Bengt Böckman.

Luca flyttade med sin familj till Veberöd under förra hösten från Kenya, och började läsa svenska direkt. Sitt fem minuter långa tacktal höll han på perfekt svenska och belönades med ”den längsta applåd som kommunalfullmäktige någonsin gett en pristagare”, enligt uppgift.

Sitt intresse för hållbarhetsfrågor började, enligt Luca själv, när han bara var 8 år. I Kenya grundade han tillsammans med sina föräldrar, Young Animal Rescue Heroes, som arbetar för ökad medvetenhet  om utrotningshotade djur. Detta arbete ledde i sin tur till att han under två års tid arbetade som programledare för barnprogrammet ”Big Minds”, som utvecklades till att bli ett av landets mest populära barnprogram.

Luca och hans familj ”upptäckte” Sverige, när han 2016 var nominerade till Children’s Climate Prize, instiftat av Telge Energi. Finalen och prisutdelningen var i Södertälje. Luca fick inte priset då, men tyckte mycket om Sverige och vår natur. När hans pappa fick jobb i Lund, flyttade hela familjen hit. I år är Luca en av jurymedlemmarna när vinnaren av Children’s Climate Prize för 2018 ska utses – tillsammans med bl a Micael Dalén, ekonomiprofessor och Doreen Månsson från SvT.

Vi i Veberöd kan bara instämma i fullmäktiges applåd och gratulera till det fina priset!

/Madeleine Månsson

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Landäng
 • Ica
 • Omtanken
 • Empoli
  Solar Plexus
  Almasoft
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/