Lindfors
Toyota Sydost
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani

Folket

Published on augusti 31st, 2018 | by admin

0

Ung pristagare av Lunds kommuns miljöpris 2018

I torsdagskväll mottog Luca Berardi, 15 år från Veberöd, Lunds kommuns miljöpris 2018.

Luca får priset för sitt stora engagemang i olika miljö och hållbarhetsfrågor. Bland annat engagerade han hela sin skola till en klimatvandring i samband med Earth Hour följt av en helkväll på Stenkrossen med föredrag och musik kring hållbarhetsfrågor. Luca är också engagerad i WWFs nu pågående kampanj We Love Cities, där Lund är en av deltagarna.

”-Det är glädjande att vi på detta sätt kan uppmärksamma en ung människa som verkligen brinner för miljön och som redan länge trots sina unga år aktivt har arbetat med miljöfrågor på bred front”, säger Ulf Nymark. ordförande i miljö- och hälsoutskottet. ”Luca är en entusiastisk inspirationskälla både för barn, ungdomar och vuxna.”

Priset delades ut i stadshallen i samband med kommunalfullmäktiges möte, och består av en prissumma på 25.000,- samt en vacker litografi av Lundakonstnären Bengt Böckman.

Luca flyttade med sin familj till Veberöd under förra hösten från Kenya, och började läsa svenska direkt. Sitt fem minuter långa tacktal höll han på perfekt svenska och belönades med ”den längsta applåd som kommunalfullmäktige någonsin gett en pristagare”, enligt uppgift.

Sitt intresse för hållbarhetsfrågor började, enligt Luca själv, när han bara var 8 år. I Kenya grundade han tillsammans med sina föräldrar, Young Animal Rescue Heroes, som arbetar för ökad medvetenhet  om utrotningshotade djur. Detta arbete ledde i sin tur till att han under två års tid arbetade som programledare för barnprogrammet ”Big Minds”, som utvecklades till att bli ett av landets mest populära barnprogram.

Luca och hans familj ”upptäckte” Sverige, när han 2016 var nominerade till Children’s Climate Prize, instiftat av Telge Energi. Finalen och prisutdelningen var i Södertälje. Luca fick inte priset då, men tyckte mycket om Sverige och vår natur. När hans pappa fick jobb i Lund, flyttade hela familjen hit. I år är Luca en av jurymedlemmarna när vinnaren av Children’s Climate Prize för 2018 ska utses – tillsammans med bl a Micael Dalén, ekonomiprofessor och Doreen Månsson från SvT.

Vi i Veberöd kan bara instämma i fullmäktiges applåd och gratulera till det fina priset!

/Madeleine Månsson

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Färgcenter
 • Adderat
 • Novakliniken
 • Almasoft
  Handelsbanken
  Solar Plexus
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  The Veranda is open! 🍸🍴☕️🍰 Vi serverar loungemeny med fyra mils utsikt mellan kl 11-17 och vår BBQ buffé från kl 19 (tisdag-lördag). Brunch på söndagar kl 12. Kom ihåg att boka bord om du säkert vill få plats! 046-24 89 05 #restaurangheaven #thelodgeresort #lifelessordinary #summerloving #spa #lovelund #visitlund #veberodnu ...

  130 1

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/