Bilbengtsson
Lindfors
Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost

Folket

Published on augusti 31st, 2018 | by admin

0

Ung pristagare av Lunds kommuns miljöpris 2018

I torsdagskväll mottog Luca Berardi, 15 år från Veberöd, Lunds kommuns miljöpris 2018.

Luca får priset för sitt stora engagemang i olika miljö och hållbarhetsfrågor. Bland annat engagerade han hela sin skola till en klimatvandring i samband med Earth Hour följt av en helkväll på Stenkrossen med föredrag och musik kring hållbarhetsfrågor. Luca är också engagerad i WWFs nu pågående kampanj We Love Cities, där Lund är en av deltagarna.

”-Det är glädjande att vi på detta sätt kan uppmärksamma en ung människa som verkligen brinner för miljön och som redan länge trots sina unga år aktivt har arbetat med miljöfrågor på bred front”, säger Ulf Nymark. ordförande i miljö- och hälsoutskottet. ”Luca är en entusiastisk inspirationskälla både för barn, ungdomar och vuxna.”

Priset delades ut i stadshallen i samband med kommunalfullmäktiges möte, och består av en prissumma på 25.000,- samt en vacker litografi av Lundakonstnären Bengt Böckman.

Luca flyttade med sin familj till Veberöd under förra hösten från Kenya, och började läsa svenska direkt. Sitt fem minuter långa tacktal höll han på perfekt svenska och belönades med ”den längsta applåd som kommunalfullmäktige någonsin gett en pristagare”, enligt uppgift.

Sitt intresse för hållbarhetsfrågor började, enligt Luca själv, när han bara var 8 år. I Kenya grundade han tillsammans med sina föräldrar, Young Animal Rescue Heroes, som arbetar för ökad medvetenhet  om utrotningshotade djur. Detta arbete ledde i sin tur till att han under två års tid arbetade som programledare för barnprogrammet ”Big Minds”, som utvecklades till att bli ett av landets mest populära barnprogram.

Luca och hans familj ”upptäckte” Sverige, när han 2016 var nominerade till Children’s Climate Prize, instiftat av Telge Energi. Finalen och prisutdelningen var i Södertälje. Luca fick inte priset då, men tyckte mycket om Sverige och vår natur. När hans pappa fick jobb i Lund, flyttade hela familjen hit. I år är Luca en av jurymedlemmarna när vinnaren av Children’s Climate Prize för 2018 ska utses – tillsammans med bl a Micael Dalén, ekonomiprofessor och Doreen Månsson från SvT.

Vi i Veberöd kan bara instämma i fullmäktiges applåd och gratulera till det fina priset!

/Madeleine Månsson

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • januari

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Bengts Hästsport
 • Björkhaga plantskola
 • Herex
  Sparbanken Skåne
  Handelsbanken
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15

  Come to the woods this summer..!
  🌳🌿🌲
  Missa inte vårt populära sommarpaket ”Summer at The Lodge” (länk i bio) och börja vistelse med ett äventyr i skogen! Tillsammans med våra vänner här uppe på Romeleåsen erbjuder vi förutom vandring även dressincykling, MTB, ridning på islandshästar, smakvandringar, golf, Life with MINI och en massa andra aktiviteter. När ni är tillbaka väntar vår alldeles nya avkopplande sparitual i honulelespa på er innan det är dags för BBQ och livemusik i solnedgången. Allt till ett fantastiskt sommarpris! Kan det bli bättre? -Så, vem tar du med dig hit i sommar? .
  .
  📸 Repost från weddingsbyme .
  .
  #lifelessordinary #thelodgeresort #summeratthelodge #167meteröverhavet #honulelespa #bbq #mtb #mountainbike #skåneleden #smakvandring #islandshäst #sleipnirsängar #ragk #sjöbogk #vandring #skåneleden #lifewithmini #visitlund #visitskane #visitsweden #romeleåsen #veberodnu #genarp #dalby
  ...

  431 18

  Åh mamma och pappas trädgård.... den är helt fantastisk. Bäcken porlar och rådjuren hälsar på. Det är magiskt!!!! Vackra Veberöd❤
  #veberodnu #veberöd #autumn #skåne #körsbärsdalen #influencer #blogger #blogg #sweden
  ...

  595 14

  Wow! Vi vann priset "Luxury Forest Spa 2020" i den internationella tävlingen worldluxuryspaawards 👊🏻

  Tusen tack för era röster på oss, vi är otroligt stolta över priset! 🥂🌺🙌

  Läs mer om priset och vår bedömning i länken i vår bio.
  ...

  782 49

  Spanaren har fått korn på nåt... #veberöd #veberodnu ...

  34 3

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  43 1

  Säg Ja!
  Ja till nybilsbonus, 3 års fri service och vinterhjul när du köpet en ny Renault. Och självklart ingår 5 års garanti.
  #sjöbo #simrishamn #bilbengtsson #handlaiystad #veberodnu #veberöd #ystad
  ...

  11 0
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/