Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Kommun

Published on januari 29th, 2021 | by admin

0

Underrättelse om samråd – Fördjupning av översiktsplanen för Veberöd


Syftet med en fördjupning av den kommunomfattande översiktsplanen är att på ett mer konkret sätt beskriva Veberöds utveckling på kort och lång sikt. Ambitionen är också att formulera en gemensam målbild som utgår från Veberöds unika förutsättningar. Förslaget grundas bland annat på flera utredningar och analyser och de synpunkter och idéer som kom fram under dialogprojektet ”Fokus Veberöd” under 2014-2016.
Samrådstiden är 1 februari – 7 maj 2021. Förslaget finns under samrådstiden tillgängligt på lund.se/fopveberod samt på kommunhuset Kristallen, medborgarcenter/biblioteket i Veberöd och Stadsbiblioteket.
Skicka gärna synpunkter senast den 7 april via webbformulär på lund.se/fopveberod, eller skriv till stadsbyggnadskontoret@lund.se eller Stadsbyggnadskontoret, Box 41, 221 00 Lund. Samrådstidens sista veckor är främst för att på ett säkert sätt kunna träffa och prata med medborgarna.
Kort om förslaget
Fördjupning av översiktsplanen (FÖP) visar hur vi kan utveckla centrum, bevara grönområden och bygga 1200 nya bostäder innan 2040. Ambitionen är att Veberöd ska utvecklas och samtidigt ha kvar sin identitet och sina kärnvärden.
I kommunens samrådsförslag växer Veberöd inom tätortgränsen för att bevara den värdefulla jordbruksmarken och naturområdena. Möjligheten till tågtrafik genom Veberöd byggs bort men förslaget innebär istället upprustade och bättre placerade busshållplatser. Så många som möjligt ska ha nära till bussen.
De nya husen och byggnaderna föreslås främst på platser som idag inte är bebyggda, till exempel på parkeringsplatser och inom gamla järnvägsområdet. Tanken är att du ska kunna bo i Veberöd i alla skeden i livet. Därför föreslås Veberöd främst kompletteras med flerbostadshus och radhus.
Ett upprustat centrum med promenadstråk och platser där invånarna kan träffas kommer generera fler besökare i de centrala delarna av orten. En förtätning ger inte bara fler bostäder utan också fler arbetstillfällen och bättre förutsättningar för de lokala butikerna, restaurangerna och annat näringsliv på orten.
Samrådet är det första av två formella tillfällen att lämna synpunkter på planförslaget. Efter samrådet sammanställs alla synpunkter i en samrådsredogörelse som redovisas för byggnadsnämnden. Därefter utvecklas planförslaget med beaktande av inkomna synpunkter. Byggnadsnämnden beslutar sedan om utställning av planförslaget.

Frågor kan ställas till:
Arkitekt Elin Karlsson, 046-359 92 24, elin.karlsson@lund.se Översiktsplanechef Cecilia Hansson, 046-359 58 05, cecilia.hansson@lund.se

lund.se/fopveberod

/Lunds Kommun

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • östarp
 • Ica
 • qvist
 • Empoli
  Herex
  Solar Plexus
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/