Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on april 28th, 2017 | by admin

0

Sveriges mysigaste Mossagårdsfestivalen fyller 10 år!

Helgen den 16-18 juni 2017 – för tionde året i rad – sätter Mossagården Veberöd på kartan med sin mysiga ekologiska festival. Och vilka fantastiska tio år det har varit! Inte kunde festivalgeneralen Ebba-Maria Olson föreställa sig att den där snilleblixten att bjuda in allmänheten till lite skönt festivalhäng i dagarna tre skulle bli en sån uppskattad och självklar långkörare.

Ebba-Maria sammanfattar hur det hela började för tio år sedan:

 • Vi som jobbar på Mossagården är ett blandat gäng med olika smak när det gäller musik, mat och livsstil. Det finns egentligen bara en sak som förenar oss: vårt ekologiska engagemang. Vi ville enas kring vårt engagemang under en helg och samtidigt bjuda in andra som delar vår nyfikenhet för gröna initiativ. Sen fanns det en anledning till att lansera Mossagårdsfestivalen just 2008. Då var det nämligen tio år sedan vi kläckte idén med en ekologisk prenumerationsservice, där färska grönsaker och frukt varje vecka levereras till direkt till privatpersoner. I takt med att miljömedvetenheten bland konsumenterna har ökat, har också kundkretsen gjort det. Att idén fått så god spridning under årens gång tyckte vi var värt att fira med dunder och brak!

Från att ha börjat som en engångsföreteelse har festivalen utvecklats till en mysig pärla med en självklar plats bland de andra svenska sommarfestivalerna. Många är de artister som uppträtt här genom åren: Thomas DiLeva, Janne Schaffer, Louise Hoffsten, Pugh Rogefeldt, Brainpool, Staffan Hellstrand, Looptroop Rockers, Behrang Miri, Tingsek, Emil Jensen, Motoboy, Sator, Miriam Aïda, Ola Salo, Jakob Hellman, Ebbot Lundberg, Rickard Söderberg, Sagor & Swing, Mikael Ramel, Maia Hirasawa, John Holm, Simone Moreno, Hey Elbow – och många, många fler. Många folkkära artister har blivit så förtjusta i den lilla ekologiska gården i Veberöd att de återkommit flera gånger för att uppträda. Men inte bara stjärnglans, utan även hårt arbete och ständig utveckling ligger bakom festivalens långa liv.

Och i år firar festivalen 10-års jubileum! Att den första spontana idén skulle växa sig till ett ganska tidskrävande projekt blev snart uppenbart:

 • Så fort vi satt igång planeringsarbetet med festivalen förstod vi att det skulle innebära väldigt mycket hårt jobb. Samtidigt har det varit otroligt inspirerande att träffa så många smarta och kreativa människor: alla våra härliga artister, medarbetare, kunder och sponsorer. Det är också lite av en utmaning att göra om en ekologisk gård till ett festivalområde – men en rolig sådan. Gårdsscenen är byggd i trä och vi vill på festivalen visa upp framtidens mest hållbara material- och energilösningar, berättar Ebba-Maria.

Tanken med Mossagårdsfestivalen är att kombinera en härlig sommarfestival med ekologisk inspiration på alla plan. Olika sinnen får sitt lystmäte med fartfylld barnteater och stand-up comedy, ekomarknad, spännande workshops, filmvisningar, biospa och klappvänliga djur, nyttig och god ekomat och ekoöl. Och precis som tidigare år kan den äventyrlige besökaren segla tvärs över ponnyridningshagen och se Mossagården ovanifrån med hjälp av gårdens alldeles egna linbana – från en ek till en annan!

Programmet för årets festival är nästan klart och några av årets stora akter är Jakob Hellman, som gör ett återbesök, Jojje Wadenius, Träd, Gräs och Stenar och Kristian Anttila. Och några extra programpunkter som grädden på moset då det är 10-års jubileum:

 • Vi har Punkens All-Star i form av FAS 3 + GÄSTER , visans All-Star i form av Tjo va de viftar och Hälsans All-Star i form av föreläsarna Erica Palmcrantz Aziz, Karoline Jönsson, Elenore Bendel Zahn och Tommy Svensson. Vi längtar tills den 16:e juni då vi öppnar trägrindarna, berättar Ebba-Maria lustfyllt.

 

________________________________

 

Mossagårdsfestivalen – en kort presentation

Mossagårdsfestivalen startade 2008, i samband med Mossagårdens grönsaksprenumerationstjänsts10-års jubileum. Mossagårdsfestivalen är en ekologisk festival för hela familjen, där både barn och vuxna kan hitta aktiviteter som lockar. Tanken är att besökarna ska kunna njuta av en härlig sommarfestival samtidigt som de blir inspirerade i miljöns tecken!

 

Info/Program: www.mossagardsfestivalen.se

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • JR klimat
 • Ica
 • Omtanken
 • Empoli
  sotarna
  Herex
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/