Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Företag

Published on december 18th, 2020 | by admin

0

Stjärnkock till The Lodge

Efter fyra år på Michelinrestaurangen SAV i Tygelsjö intar nu Alexander Fohlin rollen som köksmästare och kreativ ledare på skånska The Lodge. Alexander kommer att utveckla matupplevelsen tillsammans med Tilda Holmqvist som är F&B Manager, och resten av köksteamet.

– Jag är uppvuxen i Urshult, Småland, i vars omgivningar jag har hämtat mycket inspiration till min matlagning, säger Alexander. Efter att tillsammans med Sven Jensen ha förverkligat vår drömrestaurang SAV och erhållit en stjärna i Michelin kom coronapandemin, och vi fick släppa restaurangen. Jag sökte mig då till The Lodge eftersom jag tycker att naturen och omgivningen runt restaurangen passar min matfilosofi där jag kan väva in skogen i matlagningen på ett naturligt sätt.

Tilda Holmqvist som är dotter till en av grundarna, Anders Holmqvist, är sedan 2019 F&B Manager på The Lodge och har arbetat i köket som kock ett flertal år innan dess. Hon befann sig ofta redan som barn i samma kök – fast då i den gamla Romelestugan som tidigare låg på platsen, då pappa Anders, hennes farbror Henrik och deras vän Mikael drev upplevelsebolaget Ballong & Äventyr samt Romelestugans kaffestuga.

– Jag är oerhört glad och tacksam över att Alexander har valt att komma till oss, säger Tilda. Hans erfarenhet och smaksäkerhet kommer att höja upplevelsen för våra besökare och gör det möjligt för restaurangen att ta ett steg upp och bli ett nytt skånskt kulinariskt besöksmål. Samtidigt vidareutvecklar vi vår vision om att ta vara på säsongens närproducerade råvaror – att använda det som skogen utanför har att erbjuda ger ytterligare en dimension till våra menyer. Inte nog med att Alex skapar en oförglömlig matupplevelse för våra gäster, han inspirerar och utvecklar också vårt team i kök och matsal med sina unika tekniker och sitt sätt att kreera i köket, fortsätter hon.
Tilda och Alexander ser fram emot att få välkomna såväl nya gäster som söker en gastronomisk upplevelse som de som redan är bekanta med restaurangen sedan tidigare.

– Jag tror att middagsupplevelsen kommer att passa de flesta utan onödigt krångel men med hög smakkänsla. En varm och härlig upplevelse, något som speglar resten av The Lodge, säger Alexander. Alexanders vision är att fortsätta att utveckla restaurangen i sin helhet och lägga ett större
fokus på smaker som berör. Råvarorna kommer bland annat att komma från landskapet runt The Lodge som han är väl bekant med och från skogen på Romeleåsen som han har vandrat mycket i genom åren.

– Det ska bli kul att knyta ihop detta med restaurangupplevelsen. Ett viktigt steg för att få middagsupplevelsen att matcha en redan erkänd destination, säger Alexander. – Menyerna kommer att innehålla höga smaker med mycket hjärta. Farsan och hans fru uppe i Småland fortsätter att leverera lava och svampar i världsklass till mina menyer, fortsätter han. Den vintermeny som vi just nu serverar, inleder vi med krossad höinfuserad potatis med getsmörssabayonne, råg och riven saltad rom som är en typisk rätt med smaker som berör mig. Vi har ökat på menyn och lägger in mer arbete i form av snacks och självklart ett extra stort fokus på vår brödservering. Nu lagom till jul har vi en bankad granglass från krossade hela grenar med barr som infuserar i flera dagar, varm grankola och svartpeppar. Självklart kommer granen från skogarna runt knuten, avslutar Alexander.

The Lodge är en hotellanläggning med 22 dubbelrum, annorlunda möteslokaler och ett prisbelönt nybyggt hawaiianskt Spa. Hotellet är byggt på en av Skånes högsta punkter, 167 meter över havet på toppen av Romeleåsen i Skåne. Läget är unikt med en fantastisk utsikt över det böljande landskapet i väster och den naturupplevelse som skogen ger i öster. Hos oss bor man mitt i naturen men ändå bara ett stenkast från både Köpenhamn, Malmö och Lund. Hela The Lodge är byggd i New England-stil och vi strävar efter att vara annorlunda och unika i både stort och smått. Detta hoppas vi att du upplever oavsett om du besöker vår restaurang, vårt hotell, vår konferensanläggning eller Honulele Spa. Welcome to Life Less Ordinary!

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • februari

  Inga event

 • Genarps städ
 • Adderat
 • Ettans
 • sotarna
  Solar Plexus
  Herex
  Almasoft
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/