Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Smarta Byar

Published on oktober 20th, 2021 | by admin

0

Sten mäter Veberödsbäcken live

I en sten någonstans i Veberödsbäcken testas ny teknik för att mäta vatten live… det är inte vilken sten som helst utan en sten med utbytbara inre sensorer, som kan mäta olika data som visar hur bra vattnet är. Datan skickas upp till ett så kallat LORA-nätverk, som Kraftringen Fiber AB driver för byn och forskning.

Vaquita Technologies AB började som ett sätt att använda ny smart teknik för att skydda människor och planeten. Emilio Asensi, VD och medgrundare, avslutade sina studier i ledarskap för hållbarhet vid Malmö universitet när han stötte på en innovationsutmaning för att hjälpa Östersjön att bli ett friskare hav: https://www.samverkanhanobukten.org/ostersjon-behover-din-hjalp/

Med många års erfarenhet som ingenjör och industri 4.0 började han fundera på hur man använder dessa färdigheter för att säkerställa hälsosammare vatten och så föddes Vaquita Technologies. Sedan 2020 är Vaquita Technologies en startup med ett internationellt team och huvudkontor på Ideon i Lund.

Vaquita Technologies tillhandahåller smarta övervakningsstationer som mäter parametrar för vattenkvalitet i realtid och skickar data till en molnplattform för att anpassa varningar och meddelanden när toxiner och skadliga ämnen kommer in i vattnet, så en snabb reaktion kan utföras för att eliminera källan till toxinerna och förhindra skador på miljön. Vattenkvalitetsinformationen kan integreras i alla slags plattformar som stadens huvudsida eller en digital tvilling, som i Veberöd. Dessutom kan forskare analysera data i en dedikerad programvara med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärningsalgoritmer för att identifiera återkommande giftiga spill och förhindra skador innan det händer.

Samarbetet med Smarta Byar i Veberöd, tycker Vaquita, ha varit mycket givande för att testa olika koncept och teknologier och möjliggjort installation av en av övervakningsstationerna i byn. Detta hjälper till att säkerställa välbefinnandet i de gröna områdena, vilket ger säkerheten till gå ut och njut av naturen och se till att vattnet är rent och miljön är skyddad. Emilio tycker att tack vare Smarta Byar, kan medborgarna titta på sin digitala tvilling och vara medvetna om många förhållanden i byn, nu inklusive flodens vattenkvalitet.

Vaquita Technologies planerar att fortsätta arbeta med Smarta Byar med fler projekt i framtiden, att öka antalet parametrar som mäts och därmed ge mer information och att öka antalet stationer så att fler vattendrag och grönområden skyddas. För mer information, tveka inte att besöka deras webbplats: https://www.vaquitatechnologies.com/

/ Jan Malmgren

From left: Emilio Asensi, CEO – Nour Akel
TECHNICAL LEAD – Vijaya Sekhar
SOFTWARE LEAD

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Trädgårdstjänst
 • Ica
 • Capio Novakliniken
 • Almasoft
  Mias ide o atelje
  Solar Plexus
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/