Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on mars 30th, 2015 | by admin

0

Spin of hope gjorde succé i Veberöd

Under lördagen anordnades så kallade ”Spin of hope” för fjärde gången på Actic i Veberöd. Spin of hope är ett spinningevent skapat av barncancerfonden som går ut på att man tillsammans med andra ska cykla på en spinningcykel för att samla in pengar till barncancerfonden. Pengarna kommer de cancerdrabbade barnen och deras familjer tillgodo via barncancerfondens lokala föreningar. Evenemanget anordnas av olika gym och träningsanläggningar runt om i Sverige där anmälningsavgiften går till barncancerfonden.  Sedan starten 2009 har antalet medverkande anläggningar ökat något enormt. Från att 2009 ha varit 25 deltagande anläggningar gick antalet 2014 upp till hela 127 anläggningar. I år deltog Actic i Veberöd och det var ett minst sagt entusiastiskt gäng cyklister som samlats i spinningsalen. Det var elva stycken företag som köpt 13 cyklar där deras anställda fick turas om att cykla. De resterande tolv cyklarna fick allmänheten dela på. Tillsammans samlade de in hela 31 088 kr till Barncancerfonden!

Helena Lindberg var tillsammans med Jörgen Svensson de drivande i projektet här i Veberöd. Hon är stolt över att man slagit rekordet från förra året med över 4000 kr.

”Spin of Hope har arrangerats 4 ggr i byn på Actic. De två första gångerna, inte på riktigt så stort ”allvar” som de två sista här nu, då vi satsade friskt. Vi är två personer som ”roddat” och planerat evenemanget, jag själv, som arbetar som spinninginstruktör på Actic, samt Jörgen Svensson en av eldsjälarna i Barncancerfonden Södra (en underförening till Barncancerfonden). Han har själv förlorat en dotter i sjukdomen och Spin of Hope är något han brinner stort för och han har varit med och arrangerat det minst tre år. Tillsammans har vi jagat sponsorer som har fått ”köpa” en spinningcykel och tillhörande cykelplatser. Det kostade 1500 kr och de fick alla en skylt på sin cykel med sitt företagsnamn och god publicitet i digitala lokala medier ex Facebook. Efter förra årets dundersuccé med 27000 insamlade kronor, vågade vi knappt hoppas på tangering… Men det blev det och lite till, vi ökade till ofattbara 31088 kr. Och ofattbart är det faktiskt, för i ett litet samhälle som Veberöd med 5000 invånare är det ett fantastiskt resultat-om inte rent av unikt! För vi ska tänka på att vi ”bara” hade öppet 6 timmar, på många större anläggningar runt om i landet kör man de egentliga obligatoriska 12 timmarna och har kanske fler cyklar att erbjuda (vissa stora träningsanläggningar har upp till 50 cyklar och kör 12 h som sagt), så det är grymt jobbat av Veberödingarna rent procentuellt. Och på vissa av de här jätteanläggningarna har man inte samlat ihop så mycket som i lilla Veberöd. Så vi är fenomenala på att hjälpa till och ställa upp i den här byn!”

Uppslutningen var minst sagt god och stämningen i lokalen om möjligt ännu bättre.

”Det var sammanlagt 11 olika företag som köpt 13 cyklar (två företag köpte två st) och övriga 12 cyklar delade ”allmänheten” på. Totalt hade vi 25 cyklar igång under dagen och tre av passen var nästan fullsatta med någon enstaka cykel undantaget. Stämningen var enormt hög och god och alla pass hade ett musikaliskt tema i form av ”Mello, hårdrock, latin, house” o s v”, säger Helena.

Responsen från bygdens företag har varit mycket god. Det märks att många vill bidra till ett bra ändamål och från arrangörernas sida har man redan nu börjat planera för ännu större framgångar för kommande år.

”Ica Nära i byn hade sponsrat med bananer till alla cyklister och ett annat företag, Meca Sweden med vattenflaskor till alla, det tackar vi för! Många människor tittade in spontant under dagen på sina lördagsärenden och lade en slant i våra bössor från Barncancerfonden. Helt otroligt givmilda . Jag pratade med en av företagarna som sponsrat och köpt två cyklar, han sa att det var ett kul evenemang att sponsra, det kändes lätt och rätt och självklart för honom. Hans anställda hoppade glatt upp på cyklarna och trampade så det stod härliga till alla timmarna. Nästa år hoppas vi på att ännu fler företag vill engagera sig, Veberöd har massor av företag. Nästa år måste ju självklart målet vara att öka på summan ännu mer, något annat är inte att tänka på. Vi kommer hårdsatsa på fler företag och hoppas de ska upptäcka vilken fantastisk glädje som finns i detta evenemang. Och hopp! En liten peng för en god sak. Och som sagt, vi har försökt att marknadsföra dessa företag rejält så att det blir bra feedback för dem. Vi har planer på ett lotteri där vi hoppas att lokala företag vill skänka priser exempelvis. Än en gång, det var en sådan härlig dag i glädjens och hoppets tecken, det bokstavligen kokade därinne till slut.”

Bland alla fantastiska människor som på ett eller annat sätt bidrog i byn så fanns det sex personer som hade bestämt sig för att ge det där lilla extra.

”Det var sex superhjältar, alla bybor, som cyklade ALLA sex passen. De heter Marcus, Darek, Nina, Patrik, Chris och John. Fantastiska kämpar. Jag deltog som instruktör på två av passen och Jörgen Svensson sponsrade såklart en cykel och satt som deltagare på ett pass. Många hade även köpt den speciella ”Spin of Hope-tröjan” och några företag hade tryckt upp egna tröjor för ändamålet, jättekul. ”

Självklart tycker vi att detta är otroligt roligt och vi hoppas på att rekordet slås även nästa år. Stort grattis till arrangörerna Helena och Jörgen för fantastiskt genomförande och resultat, och tack till alla givmilda bybor och företag.

11015344_835515929835059_179050087_n

Varje stol representerar ett barn. Idag överlever 3 av 4 barn cancer. Målet är det man i lördags kämpade för, att fyra av fyra barn ska överleva.

11106278_835516276501691_961780340_n

Spinningsalen innan start.

11087430_835516386501680_1347791274_n

De tappra hjältarna Marcus, Darek, Nina, Patrik, Chris och John.

Företagen som var med och sponsrade:

Kristerssons Bygg och Montage (2 cyklar)
Niroma Praliner och Desserter
Leja Maskinuthyrning
IT Support (2 cyklar)
Yv Anläggning & Trädgårdstjänster
Novakliniken
Colorama
Meca Sweden
Ica Nära
Natursten & Kakeltjänst
Lindfors Ventilationsteknik AB

Text: Josefin Bengtsson, Bild Helena Lindberg

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Adderat
 • Ettans
 • Solar Plexus
  Köksland
  Sparbanken Skåne
  Empoli
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/