Lindfors
Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson
Toyota Sydost

Smarta Byar

Published on september 11th, 2020 | by admin

0

Smarta lyktstolpar i byn

Veberöd är återigen i framkant och ska denna gång testa smarta lyktstolpar. Det handlar om att minska elförbrukning, öka säkerhet och tillsammans med byn, se vilka andra behov som kan lösas.

Det är projektet Critisec, som är ett samarbete mellan Tyréns, Atelje Lyktan, Sensative, Seneco, Rise, Smarta Byar och Idala vägförening, som nu startar upp satsningen.

Med tekniken kan man låta belysningen gå på sparlåga när den inte behövs och när det kommer cyklar, bilar eller gående, kunna tända upp.

”Riktigt bra att även landsbygden får tillgång till att testa det senaste inom hållbar teknik. Belysning är ju något som verkligen behövs på landsbygd och gärna då smart och hållbar sådan. Spännande att blanda in boende för att vara med och påverka ny teknik så att det blir som man vill ha det.”

/ Jan Malmgren / Smarta Byar® / 0708-446699

”Vi arbetar kontinuerligt för att förstå belysningens plats i samhället och är nyfikna på hur smart belysning kommer att användas i framtiden. Vi ser stora fördelar med tekniken när det kommer till att öka invånarnas trygghet och reducera städernas energiförbrukning samt ljusföroreningar. Vidare vill vi utforska möjligheterna att utnyttja data från belysnings-relaterade sensorer inom andra domäner.”

/ Victor Ivarsson / Produktchef Controls & Connectivity, Ateljé Lyktan

”Detta är en del i ett större internationellt projekt där vi arbetar med att ta fram säkerhet för miljöer som är blandade både vad gäller teknik och olika leverantörer. Vår roll är att integrera styrsystemen för belysningen med vår plattform och den internationella standarden för smarta städer, FIWARE. Genom detta kommer många olika typer av system att kunna kommunicera med belysningssystemet, bland annat Smarta Byars 3D-modell av byn, och med full säkerhet då detta är en sk kritisk infrastruktur, dvs har en hög skyddsklass. Vi vill ju inte att systemet ska kunna hackas och missbrukas då det påverkar trafiksäkerheten.”

/ Håkan Lundström / Senior Project Manager, Sensative

”Critisec-projektet går ihop med Tyréns vision samt dess strategiska mål, värderingar och framtida prognos för att bygga bättre samhällen. Critisec-projektet bryr sig om IoT-säkerheten för kritisk infrastruktur i smarta städer / byar. Smart belysningskontroll är en av de viktiga aspekterna av smarta städer idag. I Tyréns ser vi fram emot att ta itu med samhällsutmaningar genom innovativa lösningar. Vi håller öronen alltid öppna för att lyssna på våra kunder för att uppfinna och lära sig eftersom vi tror att ”Tomorrow Matters”.”

/ Hassan Refaat, Seniorkonsult/affärsutvecklare, Tyréns AB

Projektgruppen: Sensative, Alteljé Lyktan, Idala vägförening, Tyréns och Smarta Byar.

Projektgruppen vid den äldre belysningen på Nils Påls Väg i Veberöd som ska bytas ut på en teststräcka. Sätts upp under hösten och kommer att testas under hela 2021.

Victor från Ateljé Lyktan, visar upp en armatur med integrerat smart styrsystem från Seneco som ska ersätta en grupp äldre armaturer.

Flygbild på Korsningen Nils Påls väg.

Nils Påls väg med tillhörande gång- och cykelkorsning där de smarta armaturerna ska testas.

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • december

  3dec14:30Torsdagsklubben

  5dec10:00Melodikrysset

  10dec14:30Torsdagsklubben

  12dec10:00Melodikrysset

 • Fastighetsbyrån
 • Ica
 • Apotek
 • Beab
  Almasoft
  Style by E
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • Daniel stod för pumpa designen i år med barnens önskemål 😂🙈🎃 dannefrid min lilla skapelse är stackaren som skriker bredvid... #pumpa #halloween #pumpkin #scarry #veberodnu ...

  15 6

  Spanaren har fått korn på nåt... #veberöd #veberodnu ...

  34 3

  Säg Ja!
  Ja till nybilsbonus, 3 års fri service och vinterhjul när du köpet en ny Renault. Och självklart ingår 5 års garanti.
  #sjöbo #simrishamn #bilbengtsson #handlaiystad #veberodnu #veberöd #ystad
  ...

  11 0

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  43 1

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/