På söndagsförmiddagen gav sig tretton barn, i åldern 3-4 år, ut på nya äventyr vid Idala gård. Detta är en av Friluftsfrämjandets yngsta barn, Skogsknopp-verksamheten börjar redan vid ett-års ålder. Flera av barnen som tultade ut i skogen har redan bekantat sig med skogen i Skogsknopp-verksamheten och har tyckt att skogslivet är härligt och vill gärna fortsätta att upptäcka naturen tillsammans.
Vi har roligt tillsammans med barnen och deras föräldrar. Med mamma eller pappa vid sidan är det lagom läskigt att upptäcka naturen och det som lever och växer där – menar Håkan Axklo, en av ledarna i Knyttegruppen nyckelpigorna.
Fikan i skogen är alltid central men träffen ägnades också åt att samla in något som barnen tyckte var fint. En pojke letade intensivt efter en motorcykel bland träden och fann också vad han sökte – en pinne som skulle kunna var en del till ett styre. Fantasin ute i naturen är gränslös.
Knyttegruppen skall under hösten bla bekanta sig med småkryp och höstlöv. Terminen avslutas med en familjeträff med grillning.
Vi är glada att kunna bjuda in till inofficiell utställning söndagen den 24 september på Veberöds Brukshundsklubb. Utställningen är öppen för alla raser. Vi kommer även att ha Barn med hund för våra yngre utställare och såklart Veberöds vackraste
Njut av höstens skiftningar under ett vilsamt skogsbad i Romeleåsens böljande landskap där vi upplever naturen med alla sinnen. Vi vandrar långsamt en kortare sträcka och stannar vid rofyllda platser. Allt du behöver ta med dig är bekväma kläder och ett underlag att sitta/ligga på.
Skogsbadsmetodiken utvecklades i Japan under 1980-talet för att minska den stressrelaterade ohälsan hos befolkningen och har sedan dess spritts över världen. Ett skogsbad är en sensorisk upplevelse där vi stegvis aktiverar våra sinnen under långsam vandring i naturen. Under ett skogsbad badar vi inte på vanligt vis utan det är våra sinnen som badar i natur.
Jag som guidar är certifierad skogsbadsguide (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute) och har en masterexamen i Miljöpsykologi från Sveriges Lantbruksuniversitet.
Anmälan: Via epost till info@timeforrest.se och betalning 300 kr till swishnummer 1230946277 senast den 18/9. Märk betalningen med ditt namn och vilket evenemang det avser. Det är ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller. Mer praktisk information om vandringen ges efter anmälan. Anmälan är bindande. Välkomna!
Följ mig gärna via min FB sida: For Rest Romeleåsen och kika in på min hemsida: www.timeforrest.se