Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Smarta Byar

Published on maj 31st, 2024 | by admin

0

Sigma Technology installerar ny teknik för trafikanalys i Veberöd

Små samhällen, en viktig nyckel till grön omställning

Städer är komplexa och att genomföra snabba systemförändringar för att uppnå grön omställning kan vara mycket svårt. Men om vi ser städer som sammansatta av mindre enheter – som byar – kan vi få en helt annan möjlighet att genomföra dessa förändringar. Innovationsbyn Veberöd och projektet Smarta Byar visar hur mindre samhällen kan fungera som testbäddar för ny teknik, med bykänslan som en central del.

I en by känner och bryr man sig om varandra, vilket skapar en stark gemenskap. Denna gemenskap är avgörande för att få invånare att engagera sig och aktivt delta i förändringsprocesser. Genom att skala upp de framgångar och lärdomar som uppnåtts i Smarta Byar kan vi implementera liknande system i större städer. Bykänslan kan bli en nyckel för att lyckas med grön omställning även i mer komplexa urbana miljöer.

Sigma Technology installerar ny teknik för trafikanalys

En av de senaste spännande teknologierna som testas i Smarta Byar är Sigma Technologys system för smart trafikanalys. Med hjälp av kraftfulla Axis-kameror och avancerad videoanalys kan systemet identifiera trafikflaskhalsar och obehöriga fordon i bussfiler. Det slutgiltiga målet är att förbättra trafikflödet och därmed invånarnas livskvalitet.

Systemet analyserar metadata från kamerorna för att skilja mellan olika typer av fordon, såsom bussar, motorcyklar, lastbilar och bilar, och spåra deras rörelseriktningar. En viktig fördel med detta system är att det skyddar medborgarnas integritet genom att endast överföra metadata och inte själva videomaterialet.

LoRaWAN Protokollet – En Integritetssäker Lösning

En av de största utmaningarna med att implementera insamlingssystem har varit att få tillstånd att installera sensorer som klassificeras som övervakning. Sigma Technology har överkommit detta hinder genom att använda LoRaWAN, ett sätt att kommunicera med låg brandbred som inte kan överföra video eller liknande. Det innebär att man endast överför data som ”3358 bilar har kört här idag” och inte exakt VILKA bilar. All bearbetning sker med andra lokalt, vilket betyder att ingen video eller bildmaterial skickas eller sparas, vilket skyddar medborgarnas integritet.

Detta ser sensorn själv och kan särskilja olika typer av rörelse. Denna bild stannar helt enkelt i sensorn och sparas aldrig. Ut från sensorn, skickas endast antalet bilar, bussar etc och på så sätt blir det säkert för integriteten

” Vi vill uttrycka vår tacksamhet till Veberöd, Future by Lund, och Lunds kommun för deras stöd och framåtsträvande inställning. Deras vilja att omfamna och testa banbrytande teknologier har varit avgörande för att möjliggöra innovation. Tillsammans banar vi väg för smarta trafiklösningar som inte bara förbättrar trafikflödet utan också höjer livskvaliteten för medborgarna, samtidigt som vi upprätthåller de högsta standarderna för integritet och dataintegritet. Detta samarbete markerar ett betydande steg mot att bygga smartare och mer effektiva urbana infrastrukturer, och vi ser med spänning fram emot framtida möjligheter.”

DANILO CHINCHILLA
CEO Sigma Technology Embedded Network

Goda samarbeten en grund

Att företag som Sigma Technologys engagerar sig i Smarta Byar visar på en en bredare vision för framtidens städer. På plats i Veberöd finns redan sedan år tillbaka, partners som Lunds kommun, Future by Lund, Kraftringen, Sensative och många fler. Det gör just Veberöd till en väldigt bra plats att testa och utveckla framtidens teknik som kan hjälpa vår gröna omställning mycket snabbare.

”Projektet i Smarta Byar är ett levande exempel på hur små samhällen kan fungera som testbäddar för ny teknik, med invånarnas feedback som en central del av utvecklingen. Denna bykänsla, kombinerad med banbrytande teknologiska lösningar, kan mycket väl bli nyckeln till framgångsrika systemtransformationer i större städer framöver.”

/ Jan Malmgren / Smarta byar

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Trädgårdstjänst
 • Ica
 • Björnstorps snickeri
 • Veberöds församling
  Sparbanken Skåne
  Empoli
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/