Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on maj 20th, 2023 | by admin

0

Scouter i Körsbärsdalen

Nu är ännu en gång körsbärsblommorna färdigblommade och dalen har haft många besökare som har kommit för att se de fina träden. Men detta året har varit något annorlund då kommunen anlitade scouter som parkeringsvakter. Scouterna stod även och sålde fika och korv till besökande gäster. Lunds kommun har de tre senaste åren hjälpt till att organisera det stora flödet bilar som kommer till Körsbärsdalen under blomningen. De har tidigare år anlitat Securitas vakter men detta år tog en grupp scouter på sig uppdraget.

Naturvårdsvakten Fredrik Pedersen, som är representant för kommunen på plats förklarar att han för fyra år sen blev skickad till Körsbärsdalen av kommunen men möttes då av en otrolig mängd bilar och kunde inte ens komma ner till dalen. Han insåg då att så här kan det inte vara och fick uppdraget att organisera upp det. På det sättet började det med att dalen fick parkeringsvakter och kartor som hjälpte att organisera och göra upplevelsen mycket lättare och bättre för turisterna. Fredrik berättar även att under pandemin var det svårt då det var så mycket folk, för att vara ute i naturen var en av de få sakerna man kunde göra. Besökarna var ibland inte jättetrevliga och vakterna blev ofta bemötta dåligt. Det var hysteriskt och alla skulle ha en parkeringsplats. Körsbärsdalen det enda naturområde i Lunds kommun som har behövt parkeringsvakter än så länge. Men i år har det tydligen varit mycket bättre och många gäster tackar och hälsar trevligt och frågar om hjälp att hitta till de bästa platserna och vandringsstigarna. Det kommer också en hel del utländska besökare, bl. a. från Indien och Japan.

Fredrik säger även att han både förra året och detta året har sträckt ut en hand till byns föreningar för att fråga om de vill tjäna lite till sin verksamhet samtidigt som de hjälper vår fina by men ingen har nappat. Detta året väcktes dock intresset hos några medlemmar i Veberöds scoutkår. I slutänden ställde Jesper Månsson, medlem i kåren sedan 14 år tillbaka, gladeligen upp med sin scoutavdelning, Nyhetsankarna, som ska på scoutläger i Korea i sommar. Jesper är en av fyra avdelningsledare till 40 scouter från hela Skåne som ska åka till World Scout Jamboree. World Scout Jamboree är ett internationellt scoutläger som hålls var fjärde år med scouter från alla världens hörn. Ett av lägrets mål är att förena unga från hela världen för att skapa en bättre framtid.

Under de tre senaste helgerna har scouterna turats om att stå och sälja fika, dricka, kaffe och korv till besökarna medan deras föräldrar och avdelningsledare har stått som parkeringsvakter och dirigerat besökarna. För detta får de såklart en ersättning från kommunen och pengarna, tillsammans med de de tjänar från sin fikaförsäljning, ska gå till deras avdelning för att förgylla scouternas resa och göra det till en så fantastisk upplevelse som möjligt.

Förra helgen stod även två scouter från byns egna kår, som också ska till Korea, och sålde fika. De representerade kåren med trevligt bemötande och scout flaggor. Kommunen försöker att stödja små byarnas föreningar med att involvera dem i sådant som detta samt att byarnas invånare är såklart de som kan dalen och byn bäst.

Text och bild: Cornelia Månsson

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Olsbring
 • Adderat
 • Pizzeria nice
 • Mias ide o atelje
  Solar Plexus
  Köksland
  Sparbanken Skåne
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/