Veberöds Kakelkompani
Lindfors
JV taxi

Bygden

Published on juli 4th, 2017 | by admin

0

Qigong & Tai Chi i Körsbärsdalen

De står tysta, nästan orörliga på gräsmattan… ingen säger något, det är en annorlunda känsla som möter mig när jag kommer till Körsbärsdalens B&B. Långsamt och meditativt byter man till en ny ställning och man undrar vad som händer, men man vet att inte fråga just nu. Det skulle störa den känsla som man känner finns i luften.

Lite senare så får jag dock möjligheten att träffa Thorwald Lorentzon. Mannen som lär ut Qigong och Tai Chi mm. Thorwald känner man direkt är en lugn och sansad man och samtidigt med mycket kunskap om det han utövar.

Det hela började med att Thorwald letade på nätet efter B&B och det första som han fastnade för var just Körsbärsdalen. Ett namn som han bara var tvungen att kolla mer och väl här, så kändes det helt rätt.

Så denna dag har en grupp samlats för att tillsammans utöva Gigong och Tai Chi. Alla tuper av människor kommer hit… till och med från Åmål och övriga Sverige.

 • Vad är då meningen med dessa rörelser frågar jag Thorwald.

Jo berättar, Thorwald, kroppen har en massa energier i sig och rörelserna har som syfte att öppna upp denna energi utifrån. Att liksom bända upp den energi som finns i oss alla. Rörelserna har som syfte att få oss att bli bättre och bättre på att förnimma energi. Allt vi ser och känner är energi… att själv kunna komma fram till att det finns och att det är på riktigt. Att få in förståelsen att det finns något där. Energier som kan ge lugn, insikter och till och med helande. Det är en stor skillnad att läsa om energier och en annan att själv inse och faktiskt känna det. Det är liksom en inre världsomseglingen man startar. Att få kännedom om sig själv. Att komma till ett inre lugn och insikter. 

Människor lider mycket av stress, migrän mm idag. Något som man kan komma till bukt med. Kanske den största biten är den spirituella resan, att se andra värden i livet än de materiella.

När man väl har börjat med självkännedom, så finns ingen väg tillbaka, säger Thorwald och jag känner att det finns mycket sanning i detta. För vem är inte viktigast att ha en bra relation till och älska om inte sig själv?

 

Thorwald kommer hit även nästa år, så då har ni ett ypperligt tillfälle att själv prova.

Kolla gärna in Livsbrunnens hemsida HÄR och Körsbärsdalens B&B HÄR

/ Jan Malmgren

 

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑
 • februari

  23feb14:00- 16:00Prova på innebandy i hallen - Sportlov - Fritid

  27feb13:00- 15:00Paketspelet

  27feb15:00Film

  27feb18:00- 20:00Skrivcirkel

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
  Östarp
  Veberöds bilverkstad
  UA Syd
 • Hälsokost
  Adderat
  Ica
  artteam
  Bengts Hästsport
  Bäckströms Kakel
 • Ettans
  Björkhaga plantskola
  Veberöds trafikskola
  Omtanken
  Nilssons Blomsterhandel
  Novakliniken
  Trafik & fastfood
  Apotek
  Landäng
  Björnstorps snickeri
 • Hairdo
  Sparbanken Skåne
  Style by E
  Wendelford
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Finns det någon därute som är intresserad av " extraknäck" 6 tim i veckan. Hör av er till June på medborgarkontoret 046-356757 för mer information. ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)