Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Företag

Published on juni 16th, 2017 | by admin

0

Punkens all-stars till Mossagårdsfestivalen!

Orkestern från Rex (Den Stora Vilan/Love Explosion) och Punkens all-stars till Mossagårdsfestivalen!

 

Den 16 – 18 juni smäller det äntligen, då Mossagårdsfestivalen går av stapeln för 10:e gången i rad! För att hylla ett decennium av härlig musik, mat och upplevelser i natursköna omgivningar, har årets program späckats med idel namnkunniga akter. Jakob Hellman, Jojje Wadenius, Träd, Gräs och Stenar och Kristian Anttila får sällskap av andra stora namn, bland annat punkens All-Star i form av FAS 3 med speciellt inbjudna gäster, den hemlighetsfulla Orkestern från Rex men också ett par inhopp från Cecilia Nordlund och en rad spännande föreläsare.

 

För ett par år sedan spelade FAS 3 tillsammans med gästartister på Debaser Strand i Stockholm, en kväll som lämnade stora avtryck på såväl besökare som bandet själva. Denna magiska konsert kommer under sommaren 2017 att upprepas via några få exklusiva spelningar – bland annat just på Mossagårdsfestivalen! Bandet får uppbackning av både Johan Johansson och Peter Ampull från legendariska KSMB, men i stödbandet återfinns även medlemmar från Asta Kask, Teddybears, Infinite Mass, Coca Carola, Charta 77 och Besserbitch. Så, ja – epitetet ”punkens all-stars” gör verkligen skäl för sig!

 

Orkestern från Rex har hittills bara kunnat höras på en lite hemlig spelning i källaren på Pizzeria Rex i Malmö. Nu kliver Thomas E. Frank från Den Stora Vilan och Torgny Sjöstedt från Love Explosion/Togges Band ut på Mossgårdsfestivalens scen och spelar låtar från varandras skivor ihop med Selma Sjöstedt på trummor och Beata Sjöstedt på munspel.

 

 • Vi på Mossagårdsfestivalen är otroligt stolta över denna bokning! Torgny från legendariska Love Explosion, som spelade på båda Gärdesfesterna, är en centralfigur inom den svenska proggrörelsen. Han spelar fortfarande ibland med Tore Berger från Blå Tåget och har musikprojekt med Ulf Dageby från Nationalteatern. Nu har han tagit med sina döttrar i ett helt nytt band tillsammans med Thomas E. Frank från Den Stora Vilan. Thomas en av Göteborgs mer aktiva musiker. Efter lång tid som kompositör och kreatör i Den Stora Vilan är nu första soloalbumet ”Tre Månader” här. En debut som både fått strålande recensioner och också nominerat honom som årets singer/songwriter 2017, berättar Mossagårdsfestivalens bandbokare Martin Axén.

 

Martin Axén var på plats på Rex och bevittnade deras första spelning.

 

 • Detta är något helt unikt! De har lyckats hitta ett sound som man aldrig hör längre. Det är dynamiskt och gripande. Inte alla gånger virtuost, men banddynamiken de har lyckats skapa gör detta till något så mycket mer. Det blir som en blandning av Kjell Höglund, Blå Tåget och Nationalteatern. Jag blev minst sagt tagen av detta, refererar Martin Axén. 

 

Cecilia Nordlund är en älskad Malmöprofil som alltid har många järn i elden. Även på Mossagårdsfestivalen gör hon ett dubbelframträdande. Hon uppträder med det hyllade projektet Fullmånen från helvetet, som hunnit göra en förbandssväng med Pelle Ossler i vår. Cecilia Nordlund har med sig oljudskonstnären Julia Giertz, cellisten Åsa Gjerstad och multiinstrumentalisten Lotta Wenglén på scenen. Tillsammans bjuder de på dova oljud, hårda beats, vemodig cello, ödsliga gitarrmattor och oförställda texter. Dessutom så bjuder Cecilia på en av sina mycket uppskattade låtskrivarworkshops. Denna gången går den under titeln  ”Discopoesi – en moonwalk med papper och penna” och vänder sig till barn mellan för 5-9 år. Discopoesi är en workshop som kombinerar dans, skrivande, musik, sång och rap. Tillsammans med Cecilia kommer deltagarna att få dansa, sjunga, rappa och tillsammans skapa en alldeles egen hitlåt!

 

Mossagårdens får även celebert besök från en rad namnkunniga föreläsare. Erica Palmcrantz Aziz är Sveriges okrönta raw food-drottning som brinner för att inspirera människor till en hälsosammare livsstil. Erica både skriver böcker, håller kurser om och driver en populär blogg om raw food. Programledarparet Karoline Jönsson och Elenore Bendel Zahn behöver ingen närmare presentation, åtminstone inte för alla som följde deras inspirerande tv-program Vegorätt.  På Mossagårdsfestivalen bjuder de på en kulinarisk smakvandring i det vilda på jakt efter ätbara växter. Efter promenaden blir det enklare matlagning, med fokus på att lyfta den växtbaserade måltiden till nya höjder, samt stylingtips för ”instagramvänlig mat”. Bland de andra föreläsarna märks även Tommy Svensson, som är expert på olika tillsatser i mat. Med hjälp av honom kan besökaren få råd om hur man blir en medveten konsument och hur man enklast guidar sig fram till naturliga och bra livsmedel i affären. 

 

Väl mött på Mossagården idag!

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • JR klimat
 • Ica
 • Björkhaga plantskola
 • Herex
  Sparbanken Skåne
  Köksland
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/