Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Företag

Published on juli 25th, 2017 | by admin

0

PUB-afton på Gastro Gaspari

Trots att vädergudarna har varit ytterst sparsamma med värmen i sommar verkar de välja sina tillfällen väl – på Gastro Gasparis PUB-afton i fredags strålade nämligen kvällssolen. Borden var fulla av förväntansfulla gäster, Pax Brygghus var på besök, duktiga Emelie Torstensson sjöng live och restaurangens duktiga kockar serverade, som alltid, sin goda mat.

Då och då hör man hovar klappa mot asfalten utanför den mysiga uteserveringen. Jag räknar inte, men gissar att det är bra många fler hästar som passerar än det är bilar. Kanske räcker den lilla observationen för att ni ska förstå var vi befinner oss; Flyinge. På cykelavstånd ifrån Södra Sandby, i den idylliska bygden Flyinge, ligger nämligen den uppskattade och lokala restaurangen Gastro Gaspari. Jag pratar med Mathias Grönberg, en av restaurangens grundare, som berättar att det i vintras är två år sedan de öppnade upp. Han talar om hur restaurangen, vars fokus i första hand alltid är att bjuda på riktigt god och närproducerad mat, även är ett ställe att mötas på – inte minst under en PUB-kväll som denna. Och mycket riktigt är lokalen full av människor från omnejden, och alla tycks känna någon, även jag.

I precis den lokala och närproducerade andan som Gastro Gaspari både utstrålar och står för är PAX Brygghus, ett ölbryggeri också från Flyinge, på plats och har smygpremiär för sin första IPA; PAX Regina, som lanseras på Systembolaget den första augusti. Jag pratar med Marika och Calle Sjöström, grundare och ägare av bryggeriet och att de brinner för ölhantverket går man inte miste om i första taget. Entusiastiskt berättar Marika om ingredienser, avvägningar och kanske framförallt om friheten att välja, ångra, göra om och känna sig fram. ”Ifall vi märker att folk inte tycker om det beska, ja då testar vi bara att tona ner det lite” förklarar hon och poängterar friheten och hantverket i deras bryggeri. I årsskiftet mellan 2016/2017 lanserade de sin första öl på Systembolaget och sen dess har det bara växt. Mathias berättar att det alltid går att beställa PAX öl på Gastro Gasparis restaurang och att Marika och Calle ofta kommer och berättar om ölen och bryggeriet på kvällar som denna.

På den sommaranpassade bistromenyn vi beställer från finns allt från ryggbiffsburgare till räksallad och chips med dipp. Här finns med andra ord någonting för alla magar och sinnesstämningar.  Jag sitter utomhus och äter tillsammans med mina föräldrar. Tillsammans förundras vi över hur inredningen, detaljerna, omgivningarna och den trevliga personalen lyckas skapa en alldeles unik atmosfär. Vi har precis börjat fundera på när den där trubaduren det pratades om skulle dyka upp när vi inser att den musik som under kvällens gång nått oss genom de öppnade fönstren och dörrarna faktiskt, trots sina felfria toner, sjungs live därinne. Vi går in och finner Emelie Torstensson framför mikrofonen och med ett stort, avslappnat leende på läpparna. Det är verkligen något alldeles extra med livemusik – framförallt bra sådan.

Innan vi går frågar jag Mathias om de planerar att anordna fler kvällar likt denna och han svarar tveklöst och direkt ja. Förhoppningen är att de ska kunna utveckla konceptet och ha någon sådan här kväll i månaden framöver. Ifall du inte vill missa det, eller helt enkelt vill testa den där ryggbiffsburgaren hittar du restaurangens hemsida HÄR och deras facebooksida HÄR

/Emmy Odeskog

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  19maj09:30- 12:00Skogsbad

  21maj18:30- 20:30Om krisen eller kriget kommer - Lottakåren

 • Olsbring
 • Adderat
 • Björnstorps snickeri
 • Solar Plexus
  Sparbanken Skåne
  Mias ide o atelje
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/