Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on augusti 16th, 2021 | by emma

1

Prideparad i Veberöd

12-22 augusti är det World Pride som arrangeras av Malmö och Köpenhamn. Det roliga är att det sipprade ut i byarna via Lund så att alla kunde vara med trots pågående pandemi. Eftersom pride i våras blev begränsad till ett rullande biltåg var det extra härligt att se människor live och att tillsammans stå för att alla ska känna sig inkluderade och älskade i vårt samhälle. Vill du läsa mer om World Pride veckan finns den informationen här!

Som sista by på Lunda pride tågets resa blev det lite förseningar men försköningen fylldes med färgglada människor. Många om inte alla av vår bys partier var med i samlingen utan att bry sig om olika politiska åsikter eftersom Pride handlar om allas lika rätt i vårt samhälle. Scouterna kom i sina egna pridekläder representerande våra föreningar. Vår familj kom så fina vi kunde i svenska folkdräkter för att det svenskaste av våra traditioner är att hålla varandra om ryggen. Tillsammans med många andra uppklädda i färgglada kläder och ansiktsmålningar minglades det samtidigt som barnen sprang runt och lekte. Medan människor samtalade kom det redan nu fram en önskan att vi kanske borde ha en egen Pride kommitté för att fixa med underhållning och fika vid nästa års pride parad genom byn.

Igår var det en härlig folkfest, först på försköningen, med förseningen blev det tid för intensivt minglande samtidigt som vi fick möjlighet att knyta nya kontakter, skratta och prata med barn, ungdomar och vuxna om varför försköningen fylldes med dessa människor. Några hängde spontant på för att de uppskattade syftet, roligt att även ett av våra epa gäng hängde på för att bistå med musik till tåget!

I vår lilla by finns det många fler HBTQIA+- personer än man kan tro, men det finns även en sida som jag upptäckte igår. Personer som inte vågade gå med av rädsla för att bli slagna efteråt, personer som ringt efter poliseskort för beskydd eftersom de var så vana att bli påhoppade, slagna och på andra sätt bli förnedrade för att de försöker leva i ett samhälle som tycker att de inte är ok som de är. Så vi fick njuta av polisens stöd på försköningen oxå, och alla fick komma hem som de skulle.

TACK till veberödsborna som var med, TACK till er alla som stöttar poängen med att även om vi är ett land som kommit långt så har vi tyvärr ännu längre kvar. Det är helt ok att vi inte är överens om mycket men skönt att kunna enas kring människans rätt att känna sig älskad precis som de är. För att genom att vi alla får vara unika skapar vi ett underbart samhälle!

SÅ TACK VEBERÖD!!

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • JR klimat
 • Adderat
 • Omtanken
 • sotarna
  Sparbanken Skåne
  Solar Plexus
  Köksland
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/