Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Polis

Published on mars 17th, 2016 | by admin

0

Polisen kom till skolan

Idag var det lag och rätt i skolan… Det vill säga Esteban var på besök hos flera klasser för att berätta bland annat om vad polisen gör.

På väg till skolklassen, så går Esteban genom korridorer och skolsalar… det går inte snabbt… för alla vill säga hej, high fives… till honom. Det märks klart att han har respekt och är väääääldigt populär bland ungdomarna!

Väl inne i klassrummet, där klass 7b har förberett en lista med frågor till Esteban, börjar Esteban direkt med att kolla kunskaperna om polisen och hur systemet fungerar. Jag är områdespolis , byns Kling o klang… berättar Esteban, vilket direkt får alla att skratta. Det finns många typer av poliser som Esteban berättar om och går igenom skillnaderna. Även kunskaperna om vilka instanser, såsom, tingsrätt, hovrätt och sist högsta domstolen kontrolleras, vilket eleverna kan med bravur.

”Vilket är det grövsta brottet du varit med om?”, är den första frågan från eleverna. Ja, det händer inte så mycket i Veberöd som är grovt, vilket är jättebra, svarar Esteban. Det grövsta jag har kommit i närheten av är att transportera en mördare. En person som hade mördat sin mamma. INTE bra alls, deklarerar Esteban.

”Varför ville du bli polis?” Jo, det är för att jag vill kunna hjälpa människor.

”Hur svår är utbildningen?” Det finns en hel del man måste lära sig i skolan, men det går. Rent fysiskt är det inte jättestora krav, men man måste kunna simma vissa sträckor, kunna springa och tex bära människor.

”Vad gör du på en vanlig dag?” Ja, man går upp på morgonen, byter om till polisuniform, rapporterar in på radion att man är beredd, sätter på tevatten, kollar upp nattens anmälningar och brott, är ute och pratar med folk, patrullerar, lunch… Men man vet egentligen aldrig vad en dag ska innehålla. Ibland får man order att köra till Uppsala för att hämta en person. då får man ringa hem till frugan och säga, ”Älskling, jag blir lite sen idag tyvärr”. Jobbet har sina sidor fortsätter Esteban… det är rätt slitande med konstiga tider, skrivande på papper och rapporter, farliga situationer och sånt… men också mycket kul som tex att prata med ungdomarna här i byn.

”Tråkigaste och roligaste?” Tråkigast är när jag inte får vara i Veberöd… och att fånga en tjuv är väldigt kul 😉

”Har du använt din pistol någon gång?” Nej, inte i ett skarpt läge… och jag hoppas att jag slipper det. Men vi är tränade och man måste kunna vara beredd på att skjuta. Något som man ska tänka på innan man söker till att bli polis.

”Vad är din dröm som polis?” Att bli MC-förare. Men det är både farligt och har höga krav.

”Vad är det mest pinsamma du gjort” Jo, det är det här… och visar sitt pepparsprej som han har i bältet. Jag hade satt i sprejet på fel håll. Är i vårt kafferum och sätter mig ner i min karmstol, som då kommer åt knappen på sprejen… Mycket pinsamt, skrattar Esteban. Vi fick utrymma lokalen och det blev inget kaffe. Något som jag fortfarande får höra gliringar om av mina kollegor.

Skärmklipp

”Har du varit rädd på en brottsplats?” Ja, det var för ett tag sedan. Johan, min kollega och jag fick en utryckning till Scans fabrik i Lomma på jakt efter metalltjuvar. Det var kolsvart och allt vi hade var vår pistol och en liten ficklampa. Vi visste inte hur många de var, inte om de hade vapen… ingenting. Då var jag rädd så att det kom en liten konstig doft från mina kallingar.

”Gillar du munkar?” Vem har skrivit den frågan! Undrar Esteban skämtsamt. JO! Jag älskar munkar… men det är nog inget typsikt att poliser gillar munkar. Mina kollegor är rätt tråkiga och äter mest nötter, yoghurt och sånt nyttigt

”Vad hade du arbetar med om du inte varit polis?” Det hade varit med ungdomar. På fritid eller liknande.

Klassen fortsätter med många frågor… kan Kungen dömas, hur fort har du kört med din bil, tar domstolar hänsyn till sociala förhållanden, kan poliser dömas som andra personer…

Många frågor och många svar.  Alltid med en glimt i ögat och med ett allvar i botten… just på ett typiskt älskat Esteban-manér!

 

Vi hoppas att du får stanna kvar i byn lääääänge!

Skärmklipp3

 

/ Jan Malmgren

 

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Landäng
 • Adderat
 • Pizzeria nice
 • Sparbanken Skåne
  Mias ide o atelje
  Solar Plexus
  Köksland
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/