Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on mars 10th, 2022 | by emma

0

Omtanken mitt i byn

Hos oss är det dina önskemål som formar vår service. Det är du som bestämmer hur din personliga assistans ska utformas. Därför strävar vi som assistansbolag alltid mot att personlig assistans ska ges med respekt för människovärde och personlig integritet.

Vi är det lilla familjeföretaget med få brukare där kvalitet är viktigare än kvantitet.

Detta är Omtankens vision! Tagen direkt från hemsidan och den styr verkligen vad de vill uppnå och vad de strävar efter att göra. 

Omtanken är ett av Veberöds större bolag och har sitt kontor centralt på Mejerigatan vid rondellen. Bolaget startades 2007 av Bodil och Egon Svantesson, och bytte ägare under förra året i april till Malin och Fredrik Martinsson. Med 100 anställda är det en gedigen organisation som många knappt vet existerar i mitten av vår by. Tidigare i veckan fick jag förmånen att knacka på kontoret i Veberöd där det sitter tre personer som ett nav med armar över hela Skåne. 

Omtanken är ett familjärt bolag med nära till både anställda och kunder, och som arbetar med hjärta för medmänniskan. Inne på kontoret får man känslan av genuin omtanke som sprider sig ut genom hela verksamheten och tanken kring hur bolaget leds. När jag tar av mig jackan möts jag av en anställd i dörren som på språng beskriver sin arbetsgivare med följande ord ”Det är inte av en slump att dom heter Omtanken”. Personal, anställda och kunder bildar tillsammans en familjegrupp som vill präglas av just sin omtanke till varandra och omvärlden. 

Som för många bolag inom vård och omsorg har pandemin varit en tuff period då säkerheten kring sjukskrivningar skapat en näst intill ohållbar personalsituation, men Omtanken kan ändå se tillbaka med bra lärdomar och konstatera att de överlevt och nu får ha blicken framåt med fokus på att åter få utbilda och mötas rent fysiskt. För just det fysiska stämplar organisationen tydligt, det finns fysiska träffar och fysiska utbildningar för både anställda och kunder. Att arbeta som assistent är verkligen inte ett lågutbildat område i denna organisationen, här satsas det på anställda och på deras kunskap och förmåga att vara i andras hem och liv.

Tillsammans skapas en känsla av närhet och tillgänglighet för alla och ledningens önskan är att alla som arbetar hos dem eller använder deras tjänster ska känna att de ingår i familjen. Ett uttryck som kanske låter klyschigt men som verkligen efterlevs! Exempelvis finns det 24/7 jour så att ingen någonsin känner sig ensam i sina uppgifter.

Samtalet kring bordet flyter lätt och det ärliga spränger genom i allt från hur det dagliga sköts till delar i uppdraget assistans. Önskan och viljan att vara den de är kan närmast beskrivas som en passion som hindrats under pandemin och nu med lite lättnad i situationen kan de börja se framåt och planera efter hur de vill vara och inte bara existera i restriktioner. Jag blir glad av mötet och organisationen och hoppas sannerligen att Omtanken får tillbaka sin luft och får fortsätta prägla vårt bysamhälle i Veberöd med sin närvaro på bästa sätt. En stor bonus är att det igen finns utrymme för några nya kunder, så behöver du assistansbolag eller byta, tveka inte att ta kontakt. 

Malin som äger och driver Omtanken har en förkärlek för Veberöd och dess invånare. Det lokala ligger varmt om hjärtat och hon anställer gärna lokalt om hon kan för att försöka främja det lokala och nära även praktiskt och inte bara i teorin. Är du över 18 och har lite erfarenhet inom vård och omsorg kan du gärna ta kontakt med omtanken för att söka sommarvikariat och få chansen att förbättra både ditt egna närområde och erfarenheter.

Blir även du nyfiken på dem så är du varmt välkommen att ta en tur förbi deras kontor för att hälsa på. För på frågan vad Omtanken vill säga till Veberöd är det i första hand att förmedla att de finns och få möjlighet att presentera sig för byn. Att människor vågar knacka på för att ta en kaffe på kontoret och prata med de som arbetar är en annan önskning. Så har du vägarna förbi på kontorsdagar (mån-tors) får du gärna knacka på för att se om någon är där samt få en pratstund med en kopp kaffe under tiden. Jag vågar lova en gemytlig stund med ögonöppnande samtal oavsett vem du råkar stöta på där.

Tack till Malin, Fredrik och Erika som tog sig tid för att samtala med mig och visa mig om sin del av världen. Det var lärorikt och inspirerande! 

För att läsa om företaget får du gärna gå in på deras hemsida: https://omtankeniskane.se/omoss

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Genarps städ
 • Adderat
 • Björnstorps snickeri
 • Veberöds församling
  Almasoft
  Sparbanken Skåne
  Solar Plexus
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/