Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on maj 11th, 2016 | by admin

0

Nytt möte om Idalaskolan

Igår fortsatte diskussionen om Idalaskolans framtid med ännu ett möte, som fortsättning på det som hölls i december. På plats fanns hela KSAU, andra politiker och många bybor.

Elevernas bästa är en självklar utgångspunkt, men i frågan om skolenheter måste man även kolla ekonomiskt. Det är alltså inte rationellt att bygga en ny skola för 200 elever, men det är inte heller rationellt att bygga en skola för 1100 elever. För att en skola ska räknas som ekonomiskt rationell, måste den ha ungefär 350-400 elever, där finns det en form av brytpunkt.

Många alternativ kring skolverksamheten i Veberöd har presenterats och politikerna undertrycker att de inte är låsta vid något. Det existerar utmaningar tillsammans med varje alternativ. Hade det funnits en helt perfekt lösning, hade de självklart valt den, menar politikerna.

1894 namninsamlingar lyckades Veberöd samla in för Idalaskolan, alltså många tydliga åsikter. Men det krävs mer än åsikter och tyckande. För att komma till ett beslut behövs underlag! Sedan december har man tagit fram en prognos över framtida skolbehov i Veberöd, som tillsammans med annat material fungerar som konkret statistik och fakta.

Gemensamt var att alla, inklusive de närvarande politikerna, ser ett behov av två skolenheter i Veberöd. Redan den 25 maj ska ärendet tas upp i kommunstyrelsen, men politikerna lovar inte att ett beslut omedelbart tas. Utöver diskussionen om Idalaskolan togs även frågor om idrottshall och förskola upp.

Politikerna som deltog under mötet var Torsten Czernyson (KD), Christer Wallin (M), Hanna Gunnarsson (V), Anders Almgren (S), Ulf Nymark (MP), Björn Abelson (S), Mia Honeth (L), Elin Gustafsson (S), Kenth Andersson (S), Karin Nilsson (C) samt Dennis Svensson (MP). Har du fler tankar du vill föra fram så går politikerna att nå på sina respektive namn @lund.se

 

/Linn

s1

s6s5 s4 s3 s2

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Trädgårdstjänst
 • Adderat
 • Ettans
 • Empoli
  Almasoft
  Solar Plexus
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/