Osthuset
Tandläkare huldt
Lindfors
Toyota Sydost
entreprenadställningar
Bilbengtsson

Företag

Published on maj 10th, 2022 | by admin

6

Ny vattenledning från Vombverket

Vomb 3 – ny vattenledning från Vombverket till Norra Ugglarp

Kort sammanfattning

Sydvattens vattenverk vid Vombsjön, Vombverket producerar dricksvatten till främst Malmö, Burlöv, Staffanstorp, Svedala och Vellinge men även delar av Lund och Eslöv får sitt vatten härifrån. Det färdiga dricksvattnet pumpas i stora ledningar från Vombverket till reservoarer i Norra Ugglarp varifrån det rinner vidare in mot Malmö. Sydvatten planerar nu för ytterligare en ledning mellan Vombverket och reservoarerna. Detta för att möta framtida vattenbehov som ökar i takt med att befolkningen växer, dessutom underlättar ytterligare en ledning underhållsarbete på de befintliga ledningarna. I samband med den nya ledningen planeras också för en ny reservoar, detta för att bättre kunna jämna ut vattenanvändningens variationer. Planeringen av en så här stor och lång ledning tar ofta längre tid än själva byggandet, många intressen och faktorer måste vägas in – olika fastighetsägare, jord- och skogsbruk, planerade och befintliga vägar och järnvägar, vattendrag och naturskydd samt arkeologiska undersökningar för att nämna några. Planering och utredningar pågår och byggnation förväntas påbörjas 2021.

Beräknat klart

Ledningen beräknas vara i drift 2023

Bild på en äng

Från verket och söderut mot väg 11 läggs den nya ledningen

Här någonstans borras den nya ledningen under väg 11

Bild på väg 11

Från verket, över fältet och under Klingavälsån vidare mot, och under, väg 11, många hinder på vägen som måste lösas av såväl tekniskt som miljömässigt och många intressen att ta hänsyn till från markägare och andra intressenter.

Bild på Klingavälsån

/ Sydvatten

bege
smarta


About the Author



6 Responses to Ny vattenledning från Vombverket

 1. Bonny says:

  Vi är flera från Veberöd som cykelpendlar till Lund. Misstänker att ni tänker stänga av cykelvägen under väg 11 där vi måste cykla för att komma ut ur byn. Hur löser ni det?

  • Sandra Nordström says:

   Vi kommer hålla öppet för cyklar så långt det bara går. Det kommer bli någon vecka i Nov/Dec som det behöver stängas helt.
   MVH
   Sydvatten

   • Willy Sagefalk says:

    Eftersom vi är beroende av cykelvägen för att komma till jobbet så undrar vi hur ni tänker lösa det? Finns ju inga alternativ för oss cyklister den sträckan så ni måste ordna en temporär lösning

    • Sandra Nordström says:

     Det kommer lösas med temporära överfarter i form av grusvägar förbi arbetsområdet. Om allt går som det ska så kommer tunneln och dessa överfarter vara öppna under hela tiden.
     mvh
     Sydvatten

 2. Jessica says:

  Hej aDen pågående avstängningen ställer till det ganska mycket att inte kunna gå, cykla från silvåkrahållet till/från Veberöd. Med förlängningen har jag assistenter som inte kan göra sitt jobb här under de utökade dagarna. Någon möjlighet släppa förbi, cyklar, gående?

  • Sandra Nordström says:

   Vi gissar att du refererar till pågående avstängning av väg 972? Den avstängningen är tänkt att hävas v. 40. Vi har väldigt svårt att just nu leda förbi människor till fots på ett säkert sätt. Men om det är akut behov och det inte finns alternativ så ska vi försöka lösa det så snabbt som möjligt. Ledsen att detta vållar besvär för er.
   Sandra och Carl på Sydvatten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • januari

  28jan10:00- 12:00Klädinsamling Ukraina - Lions

 • Landäng
 • Bengts Hästsport
 • Björkhaga plantskola
 • Empoli
  Veberöds församling
  Almasoft
  Humlamaden Rehab
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/