Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on november 12th, 2018 | by admin

0

Nu har projekt Fokus Vombsjön sjösatts!

I tisdags förra veckan (6/11-18) gick startskottet för projekt Fokus Vombsjön med två informationsmöten på Övedskloster. Projektet har till syfte att föra samman aktörer i området kring Vombsjön och tillsammans arbeta för en bättre vattenkvalitet i sjön. Båda mötena (kl 15.00 och 17.30) var välbesökta och bland deltagarna fanns många olika målgrupper representerade, däribland kommuntjänstemän och politiker (Sjöbo, Eslöv och Lund, Länsstyrelsen, vattenforskare från Lunds Universitet, LRF, Sportfiskarna, yrkesfisket i Vombsjön, Övedskloster samt ett flertal andra organisationer och privatpersoner. Alla med ett gemensamt intresse och engagemang för Vombsjön och dess vattenkvalitet.

Mötet inleddes med en presentation av Tomas Quist som berättade om Kävlingeåns Vattenråd och de framgångar som organisationen haft under flera år i sitt arbete för friskare vatten i vattendragen i och kring Vombsjön. Därefter talade Hans Ramel om Övedskloster som äger en stor del av Vombsjön och markerna kring sjön. Efter det berättade projektledare Linda Parkefelt och sekreterare Anna Olsson om projektet, dess syfte och mål samt den framtagna arbetsplanen vilken innehåller flera olika moment och arbetssätt för att få en mer välmående Vombsjö.

Efter presentationen fanns tid för frågor och diskussion. Det var många som visade ett starkt intresse och engagemang i projektet och det planerade arbetet med Vombsjön. Flera frågor och funderingar kom upp. Det rådde lite delade meningar om sjöns rådande förhållanden, bland annat vad gäller fiskbeståndet. Gemensamt för besökarna var att alla var positiva till att projektet startat samt att de såg fram emot en förbättrad vattenkvalitet i sjön.

”Det var en fantastisk uppslutning och bredd på deltagandet på mötena, precis som vi önskade. Det var givande att ta del av deltagarnas frågor och synpunkter och de kommer definitivt bidra till vårt arbete med Vombsjön. Vi ser fram emot att fortsätta det arbete som har påbörjats under året och det vi kan komma att uppnå med projektet. Att samarbeta på detta sätt i tillrinningsområdet möjliggör kunskapsutbyte och kommer ge nya perspektiv på de utmaningar som Vombsjön står inför.” säger Linda Parkefelt projektledare för Fokus Vombsjön.

Fokus Vombsjön hälsar och tackar alla som deltog på mötet och bidrog på olika sätt! Vi hälsar er varmt välkommen igen hösten 2019 då nästa informationsmöte för projektet planeras att hållas.

För mer information om projektet, se www.fokusvombsjon.se (sidan är under uppbyggnad), samt anmäl er för nyhetsutskick på fokusvombsjon@kavlingean.se

/Fokus Vombsjön

 

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Trädgårdstjänst
 • Ica
 • Capio Novakliniken
 • Solar Plexus
  Mias ide o atelje
  Almasoft
  Köksland
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/