Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

veberod.nu

Published on maj 26th, 2016 | by admin

0

Nätverksträff – Veberod.nu

Igår var det dags för vår andra nätverksträff sedan starten för ett år sedan. Häftigt att tänka tillbaka på året som gått, vad vi gjort tillsammans i byn och inte minst hur mycket Veberöd har synts UTANFÖR byn. Detta tack vare det platta samarbete som nu finns mellan aktörerna i byn!

Vår nätverksträff drog i princip huset fullt med ca 44 stycken närvarande. Kul! Det fanns företagare från byn och grannbyar på plats, företagarföreningen, byarådet, föreningsalliansen, medborgarkontoret och vår närpolis (som såg till att vi skötte oss). Temat för aftonen var ”Lokal näringslivsutveckling”. Något vi hade värdefull hjälp med av Carolina Lundberg och Samuel Yngve från Lunds Stadsbyggnadskontor, samt Per Persson, som är näringslivs och turismchef. Stadsbyggnadskontoret gick igenom översiktsplaner och hur man arbetar för att utveckla byar som Veberöd. Veberöd är unikt i detta, då vi tex har en kulturmiljöinventering som innebär att vi faktiskt har bybor som går igenom Veberöd och dokumenterar nästa varje hus. Detta för att veta vad man tex inte för röra eller vad som ska utvecklas i byn. Det är VI och inte externa konsulter som är med och bestämmer helt enkelt! Bra!

Per Persson, startade att berätta om Barcamper, den rullande husbilen som letar upp idéer på landsbygden. Se gärna den speciella videon om Veberöd HÄR. Veberöd var ju med i ett projekt med Helsingborg, Malmö, Lund och Kristanstad… o så då Veberöd givetvis 😉 Något som blivit en snackis och gjort reklam för byn utåt. Något som är så viktigt när vi ska attrahera företagare och familjer till byn. Per berättade vidare om vad kommunen kan hjälpa till med. Kanske inte rena pengar, men i samarbete som tex nyttja materialkunskap från rymden till stavhopp i kyrkor. En utmanande avslutning från Per att tänka utanför de berömda ramarna och fundera vad vi skulle kunna göra för att sätta byn än mer på kartan. Kul och inspirerande!

En viktig del i aftonens möte är helt enkelt… att TRÄFFAS och att LÄRA KÄNNA varandra. Så viktigt för att skapa mer möjligheter och inte minst näringsliv. Det blev tex flera konkreta upplägg där samarbete knöts för att öka försäljning och marknadsföring. Riktigt kul!! Kanske var maten extra inspirerande till detta. Veberöds Pub & Pizzeria hade nämligen öppnat dörrarna för andra restauranger och leverantörer att bidraga till buffén som blev klart lyckad. Många gillade upplägget att visa upp vad vi själva har och tillverkar!

Det var rökt tupp och fläderblomssås från Tockafarmaren och Emmas at Tockafarmen, sparris från Sparrisgården, sushi från Freak, svamp som var som brantevikssill och bröd från Hällestad svamp, must och cider från Sövde Musteri, kaka från Smaksak och jordgubbar från Eriksgården, Lax med romsås och tillbehör, samt revben från Veberöds Pizzeria… väldigt gott och kanske en första start på en matfestival i byn, eller vad tycker ni ;)?!!

Till avslut hade vi trolleri och inte vilken trollkarl som helst utan Jacob Schenström, som är nordisk mästare i trolleri. Många skratt och många som undrade… hur tusan gjorde han???

Summerat blev det en trevlig afton och jättekul att så många kom och är så engagerade i byn! Riktigt kul och vi ser fram emot ett fortsatt kul år tillsammans!

/Jan Malmgren

n14

n1 n2 n3 n13 n9 n10n11 n4  n5 n6 n7 n8 Skärmklipp

Kolla in Jacob trolla HÄR

 

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Trädgårdstjänst
 • Adderat
 • Omtanken
 • Sparbanken Skåne
  Almasoft
  Solar Plexus
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/