Lindfors
Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson

Bygden

Published on maj 20th, 2017 | by admin

0

När en känd fotograf besöker Körsbärsdalen

En sen söndagskväll kom, Freddy Billqvist och hans kompanjon Jonas Bylund med en bil fullpackad med dyrbar fotoutrustning till Körsbärsdalen. Freddy är en erkänd fotograf eller som han själv kallar sig, bildskapare och idésprutare. Jag anser att han är en konstnär.

Varför kom han till Körsbärsdalen då?

Folk har alltid tjatat på Freddy att han MÅSTE besöka Körsbärsdalen för att fota denna magiska plats fyllt med en färgsprakande och skiftande natur. Framförallt under blomningen.
Nu hade Freddy en fotoidé han ville förverkliga i en miljö som körsbärsdalen och tog med sig en modell från Sweden Modells. Modellen heter Mira och kommer från Veberöd och passade som klippt och skuren in i fotot. 

Besöket i Körsbärsdalen blev tyvärr för kort men Freddy vill gärna återkomma för att ta fler foton på den inspirerande och sagolika miljön. Med eller utan modell vet han inte. Freddy hittade den plats som passade in i hans estetiska öga och där fastnade han.

Varför är det speciellt att Freddy fotar i Körsbärsdalen?

Freddy är känd för att skapa bilder som sticker ut med en udda tvist på saker och ting. Hans signum är att man känner igen en ”Freddy Billqvist bild”. Det största fotojobbet han har haft enligt honom är när han fotograferade rockbandet Marillion som faktiskt själv sökte upp Freddy. Han har även skapat leadsångarens omslag på dennes självbiografi. Andra storheter som stått framför hans kamera är bland annat Hipp Hipp gänget, Måns Zelmerlöv, Johan Lindeberg med flera. Han är en ofta anlitad fotograf för bland annat Sweden Models.

Perfekta fotot

Enligt Freddy är det bästa fotot fyllt med känsla, bra ljus och bilderna ska kännas levande. Han skrattar när han även nämner att skärpan såklart är AO. Att skapa en bild är inte bara klicka på en knapp för honom, det är så mycket mer. Det handlar om komposition.

Den mest udda fotograferingen säger han med stort skratt var när han skulle fota en katt till ett pass. Alltså ett ”kattpass”

Mer bilder av Freddy Billqvist finns här: http://www.freddybillqvist.com/

 

/ Malin Martinsson

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • oktober

  Inga event

 • Landäng
 • Ica
 • Ettans
 • Veberöds församling
  Humlamaden Rehab
  sotarna
  Empoli
 • Gilla oss gärna :)

 • Cherry Blossoms in Körsbärsdalen.
  🌸🌿🌸🌿🌸
  #cherryblossom #sakura #flower #Flowers #sky #spring #springtime #Körsbärsdalen
  ...

  207 25

  Fint avslut på årets Antivåldsgala ❤️ #antivåldsgalanveberöd #antivåldsgalan #veberöd #veberodnu #millimys #jackiekaplanpersson ...

  68 0

  Körsbärsdalen ☀️🌱 #veberodnu #körsbärsdalen #skåne #visitskane #vår #millimys ...

  55 0

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  43 1

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/