Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on augusti 23rd, 2015 | by admin

0

Mys & stjärnglans i Sövde!

Redan från Sövdesjön kunde man se köerna bildas längs trottoaren igår. Med en halvtimme kvar till insläpp står folk redo med filtar, picknickkorgar och brassestolar. Alla tåligt väntandes på insläppet till Sövdes amfiteater, som drivs av byalaget. Vi har turen att komma in lite tidigare och prata med några funktionärer från byalaget som kort berättar om amfiteaterns historia. Vi får veta att amfiteatern egentligen är ett gammalt sandtag, som sedan med stort engagemang omvandlats till den plats den är idag. Amfiteatern har varit igång i ungefär 20 år, men det var först 1998 de började ta in lite större och mer välkända artister. Artister som har uppträtt är bland annat The ark, Smokey och Lena Philipsson. Amfiteatern rymmer ungefär 2400 personer och hit lockas inte bara folk från Sövde, utan även folk från grannbyarna så som Blentarp och Veberöd. Intäkterna man gör går oavkortat tillbaka till byn som till exempel upprensning runt sjön, utegym mm. En by som fixar det själv helt enkelt.

17:00 börjar folket strömma in, springandes efter de bästa platserna. När alla har slagit sig ner, börjar picknicken. Maten dukas fram och alla verkar ha det mysigt i den hemmatrevliga miljön, äldre som yngre. Några barn får syn på Hasse vid sidan av scenen och springer fram för autograf och bild och snart har en lång kö bildats. När klockan slår 18:00 intar ordförandet för byalaget scenen. Han berättar att ikväll, med ca 2500 personer på plats så har vi slagit publikrekord och tiofaldigat Sövdes befolkning! Folk tjoar och applåderar och välkomnar strax därefter Sanna Nielsen in på scen med högt jubel. Med låten ”Rainbow” inleder Sanna kvällen och fortsätter att underhålla oss med enorm talang, flertal låtar och härligt mellansnack. Folk sjunger med och Sanna övar upp sig inför sitt nya jobb som programledare för Allsång på Skansen, genom att byta ut ”Stockholm” mot ”Sövde” i programmets introlåt. Efter Sannas del av konserten är det flera som springer fram mot kravallstaketen vid scenens sida, för att möta sin idol och be om autograf och bild.

Kvällen nalkas och mörkret faller så småningom över oss. Folket väntar spänt på nästa artist. När väl Hasse Andersson kliver upp på scenen, möts han och Kvinnaböskeband av höga applåder, samt flera barn som tar sig så nära som möjligt. Hasse bjuder på berättelser och inspirationen bakom sina sånger samt uppträder enda tills stjärnorna lyser klart ovanför. Den folkkära musiken lockar många upp till dans och när Hasse väl framför ”Guld och gröna skogar” står majoriteten av publiken upp och sjunger med.  Det är ingen som kan undgå den trevliga stämningen och sommarkänslan.

Tack för igår!

/Linn Malmgren

s1

s2
Lååååånga köer… men allt väldigt lugnt och familjärt. Precis som det ska vara.

s3

Även besökare från ”hin sian gäred”, det vill säga Veberödsbor, var på plats i den långa kön, njutande i sommarsolen.

s5

Sövde Byalag förbereder sig innan man släpper in de långa köerna av förväntansfulla besökare.

s4

Sjukvårdspersonal är på plats för att hjälpa till om det behövs.

s6

 

Scenen är riggad och klar, Check! Då är  väl allt klart för att släppa in alla?

s7

Och så är klockan slagen 17 och portarna öppnas. De bästa platserna går givetvis först, men det är så familjär stämning, folk hälsar, skrattar och pratar under tiden man går in. Alla, precis alla känns vara på plats… bebisar till pensionärer 🙂s8

s9

 

De specialbyggda läktarna i sandtaget fylls på.

s10

s11

Hasses Brudar var givetvis på plats för autografer och att höra sin idol 🙂

s12

s13

 

Nu vet ni vem Pågarna från Sjöbo är 😉

Hasse berättar att egentligen var det inte ”Sjöbo” som var med i texten från början, men att han absolut ville ha det… och nu är Sjöbo känt ända upp i Norrland! Riktigt gött som Hasse skulle sagt 🙂

s14

Obligatorisk selfie med Hasse och mig…

s15

… och med Sanna 😉

s24

s21 s19

s26 

s22

 

Spontandans, applåder och många kramar!

s25

 

s16

 

Hasse och Kvinnaböske!

s17

Ett jädra drag 🙂 !

s27

En av Hasses härliga berättelser… som alltid blir en sång till:)

Skärmklipp

s28

s29

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Adderat
 • Capio Novakliniken
 • Empoli
  Almasoft
  Mias ide o atelje
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/