Toyota Sydost
Lindfors
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani

Företag

Published on september 6th, 2016 | by admin

Musta dina äpplen på Sövde Musteri!

must5

Visste du att Sövde har sitt egna musteri, som dessutom ligger så lägligt som mitt emot Sövdesjön? Ett underbart läge, ett underbart musteri, med underbar personal, tyckte vi när vi besökte det igår. Sövde Musteri har varit ett musteri sedan 1957, då köptes fastigheten av en man som tidigare mustat äpplen i Sjöbo. Innan dess har det vackra tegelhuset en historia som mejeri under åren 1894-1956. Idag drivs musteriet av familjen Håkansson, som tagit hand om musteriet sedan 2009.

Sövde Musteri tillverkar en hel del drycker men äpplemusten står alltid i fokus. I detta fall är must kallpressade äpplen. Råsaften som blir filtreras sedan och värms upp till 76 grader. Drycken görs till 100% på musteriet och innehåller inga tillsatser.

Äpplena som kommer in kommer oftast via privatpersoner. Sövde Musteri har nämligen en äpplemottagning som varar från sista lördagen i augusti, till sista lördagen i november (då även Sövde har sin julmarknad). Har du själv en massa äpplen i trädgården som du inte vet vad du ska göra av? Musteriet tar emot alla äpplen, även fallfrukt. Det förutsätter dock att fallfrukten inte har större skador (mindre stötskador är okej) och att frukten är mogen. Är du osäker på om äpplena är mogna kan du alltid dela ett på hälften; är kärnorna bruna är frukten mogen och ger som bäst arom i musten. När du kommer för att lämna äpplen vägs alltid frukten först. Till en flaska (65 cl) krävs 1,3 kg äpplen. Du betalar för mustningen och tillhörande process. Priset du betalar är ett reducerat pris än om du inte hade lämnat äpplen. Du får sedan ett kvitto, som du har för att sedan hämta ut dina flaskor. Hållbarheten på flaskorna är upp till 2 år och du har fram till den 1 augusti följande år att hämta ut alla dina flaskor. Vill man istället hämta ut råsaft går det också bra, det är då viktigt att ringa i förväg.

Till er tidigare kunder som sitter hemma med glasflaskor vill Sövde Musteri gärna uppmärksamma att de vid årsskiftet 2016/2017 upphör med sitt retursystem. Framöver kommer de återvinna alla flaskor, där 100% av allt återvunnet glas blir till nya flaskor. Fram till den 1 januari 2017 kan du lämna in rengjorda flaskor.

Besök gärna deras hemsida också HÄR 🙂

/Linn

must1 must2 must3 must4  must6

bege
smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • april

  Inga event

 • Kompas
 • Ica
 • Hans wachner
 • Herex
  Humlamaden Rehab
  sotarna
  Wendelford
 • Gilla oss gärna :)

 • Helgens blomning i #körsbärsdalen 🌸❤️ #veberodnu ...

  66 2

  Idag kommer nästan full blomning att inträffa i Körsbärsdalen när mängder med äntligen får sin värme! Underbar plats ❤️🌺#veberodnu ...

  103 7

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  The cold weather continues ☀️❄️ Do you have a favorite place for winter walks in Lund?

  📷 veberodnu

  #visitlund #lovelund #veberöd #veberodnu #winter #winterwalks #sunnyday #february #visitskane #visitsweden #swedishmoments
  ...

  320 1

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15

  Åh mamma och pappas trädgård.... den är helt fantastisk. Bäcken porlar och rådjuren hälsar på. Det är magiskt!!!! Vackra Veberöd❤
  #veberodnu #veberöd #autumn #skåne #körsbärsdalen #influencer #blogger #blogg #sweden
  ...

  569 14
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/