Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Smarta Byar

Published on oktober 14th, 2022 | by admin

0

Mobilitetsforskning startar i Veberöd!

En forskargrupp från högskolan i Halmstad har valt ut just Veberöd och Smarta Byar, om hur framtidens mobilitet kan lösas för mindre samhällen och landsbygd. Det handlar om hur gods och människor förflyttar sig samtidigt som de kan vara hållbara.

”Vi älskar teknik, men vi älskar människor mer, så människor kommer först”

Varför forskning i en by?

Jo behoven är annorlunda på landsbygden jämfört med städer och det är just dessa frågor som forskargruppen från Högskolan i Halmstad ska forska på under minst ett år.

Forskningen kommer att lyfta de sociala aspekterna högt. Det handlar inte bara om hur man mest effektivt förflyttar och sparar tid, pengar och miljö, utan gruppen vill se hur man kan minska ensamhet och öka hälsa. Hur man skapar en välmående by som samtidigt är hållbar mot djur och natur.

Gruppen kommer att utgå från Smarta byar Hub mitt i byn och här kommer det att bjudas in alla som vill vara med och påverka och delta. Så klart har vi samarbete med Lunds kommun, så det finns stora möjligheter att byns engagemang kommer att kunna påverka byns fortsatta utveckling. Projektet börjar redan i december och kommer att pågå minst ett år.

Vill vi ha självkörande minibussar, bilpooler, mer cyklar? Hur skapar vi lokal mobilitet, arbete och välmående? Frågorna är många och spännande!

Att folk som bor i ett område har möjligheter att skarpt påverka, tror vi är utmärkta metoder för att engagerat hållbart samhälle. Lunds kommun visar på många sätt upp nya spännande sätt att tänka och agera.

Jan Malmgren: ”Kanske är detta ett frö till ett ”byuniversitet” och jag älskar vår engagerad trevliga by som vill vara med på denna resa!”

/ Jan Malmgren

Forskargruppen består av: V. Fors – D. Gkouskos – C. Shahlaei – T. Saeed – M. Brodersen – M. Bergquist – A. Resmini

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • JR klimat
 • Ica
 • Ettans
 • Sparbanken Skåne
  Solar Plexus
  Herex
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/