Lindfors
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost

Bygden

Published on juni 9th, 2018 | by admin

0

Många intresserade av byns utveckling!

I torsdags var det dags för Veberöd att ha möte om förslaget till översiktsplan för Lunds kommun. Veberöd var givetvis det som samlade absolut mest intresse. Carolina Lundberg på Stadbyggnadskontoret visade upp hur man kan söka på kartor och se hur man ser på var man ska expandera. De rödstreckade områdena på kartan nedan är områden som man sett och ser som alternativ att bygga på. Att nämna nu, är att man undersökt vattenavrinning som innebär att de västra delarna på åkermark är svåra att bygga på och man tittar extra på de östra delarna. 

Bjärn Abelsson (S) och Klas Svanberg (M) som representerade Byggnadsnämnden, var på plats och förklarade hur de ser på Veberöds utveckling. Intressant att se hur man ser på byn från kommunens håll.

Natur är verkligen ledordet för Veberöd. Det är en av de största orsakerna att man bor i Veberöd. Värden som man vill säkerställa ska få vara kvar. Men det finns också en balans att få in fler som vill bo i Veberöd för att behålla och kunna få bättre service. En utveckling som VI i Veberöd verkligen har möjlighet att påverka om vi vill.

Det kör ca 6300 fordon genom byn dagligen i genomsnitt. Hur ska trafiken kunna hanteras om vi blir fler?

Simrishamnsbanan var verkligen en av huvudpunkterna denna kväll. Det ligger nämligen ett spårreservat rakt genom byn där inget får lov att byggas på många år framåt. Det lyftes att det inte heller finns någon finansiering för järnvägen, så risken är att denna del kommer att vara mer eller mindre tom under lång tid, är stor. Tanken att då superbussar ett bättre alternativ kom upp och diskuterades.

 • Vad tycker alla ni i Veberöd om järnvägen??

Diskussioner om att föreningsliv och näringsliv ska kunna ha plats var också ett av ämnena. Det är det lokala näringslivet som får Veberöd att fungera och vara aktivt, så hur gör man byn attraktiv för fler företag?

Diskussionerna var många och livliga och härligt att se så många engagerade på plats!

Men vad tycker DU?

Nu har du verkligen möjlighet att påverka! Gå i så fall in på DENNA länk och berätta vad DU tycker. 4 juli sista datum!!

 

Kartor: HÄR

Pdf 16-17 handlar om Veberöd: HÄR

Lund översiktsplan mm HÄR

/ Jan Malmgren

 

 

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Landäng
 • Adderat
 • Björnstorps snickeri
 • Beab
  Handelsbanken
  Style by E
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  Summer at The Lodge.. ☀️🐝🌸 #lifelessordinary #thelodgeresort #summerloving #romeleåsen #skåne #newengland #hideaway #visitlund #veberodnu #lovelund ...

  221 1

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/