Lindfors
Bilbengtsson
Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani

Företag

Published on augusti 15th, 2020 | by admin

0

Ljuvlig Smakvandring

Nere på parkering vid The Lodge samlas vi, ett gött gäng på 23 personer. Alla med vandrarskor, vattenflaska och en förväntan vad dagen ska ge. Det är Calle som är vandringsledare för dagen. Carl, som är en mycket trevlig karl, går igenom dagen innan vi startar. Det är 6 kilometer som ska gås över Romeleåsen och 5 olika rätter ska serveras under vandringen!

Första stoppet är cider och ostar som serverade på gott bröd med olika sylt och sirap på. Tror speciellt ädelosten är uppskattad då flera som inte annars gillar just ädelost, undrar om det finns mer. Ja, så klart, säger Calle… allt ska ätas upp!

Ut i skog och på stig bär det! mysigt hur naturen skiftar så mycket… från tunnlar i skogen till stigar med utsikt som är vidunderlig.

Nästa stopp är en väldigt god laxmacka… laxen är väldigt god! Ätes medan ryttare förgyller vår vandring.

Upp och ner genom trollskog där Calle berättar hur skogen kom till. Vi stannar alla en stund och förundras över en insekt som vi inte sett innan. Vad kan det vara för en sort?

In kommer vi i en härlig bokskog… Där står ägaren till Smakvandring, Pernilla Lindeberg och grillar shiitakesvamp och vildsvinsbiffar. Afrikansk malfisk som smakar klart annorlunda och gott. Goda drycker och mat i långa rader och själv är jag redan proppmätt… nog tur att man går några kilometer 😉

Mot slutet av vandringen kommer vi upp bakom Klinten med ett av de vackraste landskapen jag vet. Det är verkligen magiskt på Romeleåsen!! Cider och provsmakning av olika typer av honung kommer som på beställning för att få energi att gå över de sista backarna.

Tillbaka till där vi startade avslutar vi med kaffe, te, alkoholfri gin tonic (den smakar faktiskt som riktig GT :). Jättegoda kakor och godis avrundar en helt perfekt runda och folk verkar väldigt nöjda med upplevelsen. Pernilla, Calle med personal, lägger verkligen ner hjärta och jobb att det ska bli en trevlig, god smakvandring!! Extra mycket gillar jag att man gör så mycket reklam för lokala tillverkare av godsaker. Det finns ju så mycket här utanför vår egen stuga.

Tack för en Smakvandring som jag verkligen kan rekommendera! Kolla gärna in deras hemsida HÄR, för andra kommande event!

/ Jan Malmgren

Flygbilder med godkännande från Lantmäteriet.

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  28jul19:00- 21:00Sommarkvällsmusik: Expecto Patronum!

 • Fastighetsbyrån
 • romkro
 • Ettans
 • Humlamaden Rehab
  Sparbanken Skåne
  Veberöds församling
  Empoli
 • Gilla oss gärna :)

 • En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15

  The cold weather continues ☀️❄️ Do you have a favorite place for winter walks in Lund?

  📷 veberodnu

  #visitlund #lovelund #veberöd #veberodnu #winter #winterwalks #sunnyday #february #visitskane #visitsweden #swedishmoments
  ...

  319 1

  Vinterväder och minusgrader. Nu är vi inne i årstiden där det är extra viktigt att köra försiktigt på vägarna.
  toyotasydost

  #toyotasydost #toyotasydostystad #toyotasydostveberöd #toyotasydostsimrishamn #ystad #simrishamn #veberöd #veberodnu #handlaiystad #vinterväglag #österlen
  ...

  13 1

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  41 1
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/