Toyota Sydost
Lindfors
Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson

Företag

Published on augusti 15th, 2020 | by admin

0

Ljuvlig Smakvandring

Nere på parkering vid The Lodge samlas vi, ett gött gäng på 23 personer. Alla med vandrarskor, vattenflaska och en förväntan vad dagen ska ge. Det är Calle som är vandringsledare för dagen. Carl, som är en mycket trevlig karl, går igenom dagen innan vi startar. Det är 6 kilometer som ska gås över Romeleåsen och 5 olika rätter ska serveras under vandringen!

Första stoppet är cider och ostar som serverade på gott bröd med olika sylt och sirap på. Tror speciellt ädelosten är uppskattad då flera som inte annars gillar just ädelost, undrar om det finns mer. Ja, så klart, säger Calle… allt ska ätas upp!

Ut i skog och på stig bär det! mysigt hur naturen skiftar så mycket… från tunnlar i skogen till stigar med utsikt som är vidunderlig.

Nästa stopp är en väldigt god laxmacka… laxen är väldigt god! Ätes medan ryttare förgyller vår vandring.

Upp och ner genom trollskog där Calle berättar hur skogen kom till. Vi stannar alla en stund och förundras över en insekt som vi inte sett innan. Vad kan det vara för en sort?

In kommer vi i en härlig bokskog… Där står ägaren till Smakvandring, Pernilla Lindeberg och grillar shiitakesvamp och vildsvinsbiffar. Afrikansk malfisk som smakar klart annorlunda och gott. Goda drycker och mat i långa rader och själv är jag redan proppmätt… nog tur att man går några kilometer 😉

Mot slutet av vandringen kommer vi upp bakom Klinten med ett av de vackraste landskapen jag vet. Det är verkligen magiskt på Romeleåsen!! Cider och provsmakning av olika typer av honung kommer som på beställning för att få energi att gå över de sista backarna.

Tillbaka till där vi startade avslutar vi med kaffe, te, alkoholfri gin tonic (den smakar faktiskt som riktig GT :). Jättegoda kakor och godis avrundar en helt perfekt runda och folk verkar väldigt nöjda med upplevelsen. Pernilla, Calle med personal, lägger verkligen ner hjärta och jobb att det ska bli en trevlig, god smakvandring!! Extra mycket gillar jag att man gör så mycket reklam för lokala tillverkare av godsaker. Det finns ju så mycket här utanför vår egen stuga.

Tack för en Smakvandring som jag verkligen kan rekommendera! Kolla gärna in deras hemsida HÄR, för andra kommande event!

/ Jan Malmgren

Flygbilder med godkännande från Lantmäteriet.

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Bengts Hästsport
 • Björkhaga plantskola
 • Körsbärsdalens B&B
  Style by E
  Hairdo
  Beab
 • Gilla oss gärna :)

 • Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  Livet på landet☀️#körsbärsdalen #lantliv#dörröd #sommarlov2019#veberodnu#lundskommun ...

  37 2

  Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/