Lindfors
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost

Föreningar

Published on oktober 8th, 2018 | by admin

0

Ljuva toner från familjen Söllscher

Veberöds Kulturförening upphör aldrig att förvåna mig. Ett stort genuint engagemang som verkligen ger byn ett kulturellt lyft! 

Igår var det dags med ännu ett event och inte vilket event som helst utan man hade lyckats att få hit Göran Söllscher med familj att förgylla med sin musik. Göran Söllscher är det säkert många i byn som vet vem det är. Han slog igenom 1978 då han vann franska radions gitarrtävling och anses idag som en av världens främsta gitarrister. Göran spelar på många konserter. Speciellt populär är han i Japan där han varit många gånger nu.

Idag, i Veberöds kyrka, hade Göran trevligt nog sällskap med sin dotter Anna och sin son Johan. Anna spelande tvärflöjt och med underbar sång och Johan på gitarr som han gärna spelar jazz och mer rockigt på. Göran nämner att vi nog alla ska vara tacksamma att det inte är han och Johan som sjunger utan detta lämnar de gärna över till Anna som gör det bravur. Lyssna gärna på videon längre ner så förstår ni alla att det är musik i världsklass.

Kyrkan var verkligen full. Runt 150 personer hade samlats och flera hade även hittat hit utanför byn. Är det Söllscher som spelar så kommer man helt enkelt. 

 Vi fick alla följa flera musikaliska berättelser. Till exempel om mannen som säljer krims krams till damerna för dyra pengar, men ger även av sitt hjärta till dem. Eller vad sägs om låten där man har två trubadurer och en luta? Hur löser man detta? Jo det löste far och son på ett lysande sätt som lockade till skratt i kyrkans bänkar! Göran berättar att Bach är som en god vän som följt honom genom livet och musiken. Kvällen flyter på i en härlig musikalisk stund som vi alla njuter. Allt avslutas med Bachs femte svit, en sarabande och sen med stående långa ovationer.

En kväll att minnas!

Stort tack till Veberöds Kulturförening och familjen Söllscher. Vi hoppas på återbesök!!

/Jan Malmgren

 

 

En liten video på kvällen hittar du HÄR, klicka o njut!

 

 

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • november

  21nov14:30Torsdagsklubben

  22novHeldagInfluensavaccin

  22nov15:00Bokcafé

  23nov14:00- 18:00Trädgårdsinspiration

  Visa fler event
 • Färgcenter
 • Adderat
 • Novakliniken
 • Mias ide o atelje
  Körsbärsdalens B&B
  Hairdo
  Handelsbanken
 • Gilla oss gärna :)

 • Nu är bloggen uppdaterad med vår utflykt från igår 💖🙏 Länk i profilen ⬆️ #bloggse #körsbärsdalen #veberodnu #familjeutflykt #smultronställe #smultronställeiskåne #skåne #visitskane #veberöd #millimys ...

  50 2

  En av Sveriges vackraste platser #körsbärsdalen #veberodnu veberodnu ...

  130 5

  Åh vilken lycka! Och jag kommer aldrig att avslöja var skattkistan är veberodnu #veberodnu ...

  97 4

  Lunchdejt med världens bästa!! #niromas veberodnu #veberöd #veberodnu ...

  99 3

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  97 2

  Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  111 6

  Åhhh jag är så peppad! Jag fick frågan från vårt Bibliotek i Veberöd om jag ville komma & prata Feelgood - boktips! Såklart jag ville! På facebook kan du rösta på deras sida om det passar bäst en vardagskväll eller en lördagseftermiddag 🤩📚
  #feelgood #feelgoodfrossa #feelgoodfrossamedmillimys #veberodnu #millimys #boktips #älskaböcker #vårläsning #bokblogg #bokbloggare #lästips #boknörd
  ...

  101 27
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)